19 Karolina ; D , jaki ten świat mały ; )
26 najlepsze z ostatnich pieciu jak dla mnie : )
Wersja do druku
19 Karolina ; D , jaki ten świat mały ; )
26 najlepsze z ostatnich pieciu jak dla mnie : )
Dzięki wielkie!
Nikt więcej tu nie zagląda?:<
29.
30.
Kasia jako Bonnie
http://fc06.deviantart.net/fs71/f/20...ci-d4ieznr.jpg
Regulamin pkt 9.
Nowym szkiełkiem.
31.
32.
Takumar S-M-C 50/1.4@1.4
To ostatnie to troche jak basienka od wolodyjowskiego:-). Ogolnie fajne fotki, przyjemna obrobka. Patrzac na pierwsze i ostatnie twoje fotki widac ze zrobiles duze postepy. Pzdr
Bardziej podoba mi się zdjęcie pierwsze, w drugim brakuje mi ostrości w oczach modelki.
Piękna dziewczyna, 34 jest bardzo fajne:)
Pierwsze zmagania z lampami błyskowymi w świetnej knajpie Papa Jack w Nysie.
35.
31 i 34 , a co do lamp to ja coś widzę tutaj nieostro :P
We wszystkich portrecikach najostrzejsze sa dłonie ,nie twarz.Przekadrowywujesz ostrząc?
Jeśli efekt Cię satysfakcjonuje to wszystko w porządku.
Może to przez moją wadę wzroku:smile:
Zwykle to są błędy fotografującego,najczęściej przekadrowywanie.[unikam jak zarazy].Ale tu powtarza się konsekwentnie,więc moze warto na statyw i sprawdzić zestaw.To chwila przecież i nie zaszkodzi.
Podczas ostrzenia ;) Ostrzysz manualnie na LV, czyli winę sprzętu można wykluczyć, więc winny pozostaje tylko jeden. Przeglądnąłem twoje starsze zdjęcia i ewidentnie na nich widać FF (na co nikt wcześniej nie zwrócił uwagi).
Na zdjęciach, na których widać podłoże np 14; 18; 20; 26 ewidentnie widać, że ostrość znaczna się przed modelką, a kończy tam, gdzie powinien być środek GO. Wydaje mi się, że przyzwyczaiłeś się ustawiać ostrość z lekkim FF i nie zwracasz na to uwagi, musisz zmienić przyzwyczajenie ;)
Fajne zdjątka, kolorki mi się podobają;)
37. usunąłbym tą biała plamę po lewej i w 38 zastęplowałbym kosmyk włosów ten odststający po lewej.
dużo naturalności i ciepła w tych zdjęciach - są naprawdę ok
postrzegam je całościowo, nie zwracam uwagi na ff czy bf
używasz tylko tego Takumara?
przy LV ostrzysz z ręki, ze statywu?
gratulacje!
Dzięki wam!
Póki co używam tylko takumara i ostrzę lv z ręki. Mam przejściówkę z potwierdzeniem ale nie działa ono należycie. :<
Ok, to znowu Kasia, ale tym razem moje pierwsze, dziewicze zdjęcia z pełnej klatki (stare 5d + takumar 50mm).
40.
juz widac plastyke FF:)
Jak dla mnie: 39 - "zbyt centralny" kadr, 40 - b. dobre, ma coś w sobie i nie jest "przekolorowane", co podkreśla charakter (zdjęcia i - jak sądzę - modelki).
chyba troche za duzo góry ucięte ale nadal miłe w odbiorze:)
Dawno nic nie było :<
42.
Uśmiechu zabrakło na ostatnim.
43.
Marysia
Jaka szkoda, że nie działają już linki do starych zdjęć. Kawał historii tu był. ;)
Szkoda, że nie widziałem poprzednich, ale te które widzę bardzo mi przypadły do gustu, a zwłaszcza Marysia :)
Większość starszych możesz zobaczyć na fb ;)
mam problem z wyborem sprzętu rozsądna cena - dobra jakość - bezawaryjność. byłam na stronie MaX-foto jak zawsze gdy czegoś potrzebuję, znalazłam to: lampa błyskowa pierścieniowa i tyle, rozkładam ręce, próbowałam robić zdjecia makijażu, fryzur do bloga bez lampy ale efekt kiepski stąd ma wizyta tutaj. dzięi za poświęcony czas. mam ok 600zł i co brać do canona tańszą czy droższą?
Zacznij oglądać youtuba, zobaczysz jak robią, czym i jakie osiągają rezultaty.