inernetowego niestety nie, ale jest kilka ksiazek jak np. "Motyle Polski i Europy" (Tolman Tom) w ktorych mozna cos takiego znalezc. niestety trzeba tez odciazyc portfel :/.
Wersja do druku
inernetowego niestety nie, ale jest kilka ksiazek jak np. "Motyle Polski i Europy" (Tolman Tom) w ktorych mozna cos takiego znalezc. niestety trzeba tez odciazyc portfel :/.
http://www.sphingidae.prv.pl/
polecam taką stronkę o motylach w Polsce - dla mnie rewelacja - kiedyś wyśledziłam tu pięknego motyla, którego zobaczyłam w Łodzi. Motylek ten to Fruczak gołąbek - polecam polowanie z obiektywem :-)
Tatanka, czyżbyś była zwolenniczką makrofotografii? :>
Dzięki za stronę. Na pewno przejrzę. :)
zwolenniczką jak najbardziej, ale na razie niestety bez wiedzy i możliwości - choć jak czytam o odwrotnym montowaniu obiektywu... to się napalam. Liczę na to, że coś mi się uda i będę mogła spróbować swoich możliwości :)
Genialne zdjęcia! Pozdrawiam i czekam na kolejne. :)
Oj już zacieram ręce! :) Będzie z kim focić robale jak tylko zima puści. :D
A jeśli chodzi o możliwości - z tym sprzętem co już masz bez poważniejszych inwestycji też możesz zaczynać.
Warto byłoby się zaopatrzyć w soczewki raynox i domowej roboty dyfuzor na lampę wewnętrzną.
Lub ewentualnie jakiś stary, peerelowski obiektyw z pierścionkami pośrednimi - koszt też niewielki (sam teraz to kompletuję).
Jeśli już poważniejsze zakupy to lampa zewnętrzna no i oczywiście obiektyw makro.
Zawsze mogę w czymś doradzić. ;)
:) chyba popytam po rodzinie o takie starszawe obiektywy, a może o jakiś starszy aparacik do wypatrosznenia z obiektywu, a o dyfuzorze i soczewkach muszę na razie poczytać, bo z wiedzą, tak jak napisałam, nie za bogato ;)
tak oglądam i nie wierze. Marzy mi się lustrzanka, ale widzę, że kompaktem też można cuda zdziałać. Gratulacje dla autora!!
na takie to aż miło popatrzeć ;)
Pozamiatałeś...;) Zdjęcia kopią tyłek, biorąc pod uwagę że nie są wykonane "workiem elek"
BRAWO :)
po długiej przerwie w fotografii, spowodowanej brakiem czasu w tym roku postanowiłem powrócić ;)
mam nadzieję, że pozwolicie mi odświeżyć mój stary wątek i nie obrazicię się jak zaczne numerować zdjęcia od nowa, bo poprzednie są sprzed 6 lat ;)
1.
http://oi58.tinypic.com/20avq4w.jpg