Jak na obecną pogodę, to 19:30 to trochę kicha, bo nie dość że będę focił na "śliskim" terenie (mogą nas wypierdzielić) to jeszcze mam błyskać lampą offshoe ze statywu? :P
Wersja do druku
Jak na obecną pogodę, to 19:30 to trochę kicha, bo nie dość że będę focił na "śliskim" terenie (mogą nas wypierdzielić) to jeszcze mam błyskać lampą offshoe ze statywu? :P
no lipa troche tak póxno bo z fleszem trzeba by było pstrykać :/
Ale to co wy chcecie robić? Modelki czy architekturę?
To moze 24? sie spotkamy jest dluzszy czas do namyslu i ja wczesniej sie zerwe. Co wy na to chlopaki?
Jak widać ja nie sprawiam zbytnich problemów terminowych. Niech wypowiedzą się bardziej zabiegani.
no wigilia to tak trochę cieżko ale jak nie będzie wyjścia to tez postaram się przyjechac a modelki to dobry pomys l tylko ktos musiał by je poszukać :)
a można ogólny reportaż zrobić :)
ja chetny jestem, niestety najblizszy weekend odpadam, wiec moze cos na 27.12 ustalimy?? zeby kazdy mogl juz sie przygotowac i zaklepac sobie wolne od pracy/rodziny/etc ;) bedzie sie przynajmniej mozna poruszac i troche kilo zrzucic po swiatecznych obfitosciach :)
Tak jak zawsze : mogę. Jak będę zdrowy :D
27.12 to już rozsądna propozycja :)
ja rowniez chetnie dolacze :P
skoro chetni sa to trzeba by zebrac do kupy jakies konkretne info:
start: czas
miejsce
alternatywa /gdyby pierwsza mijescowka nie wypalila, zbysmy pozniej nie marnowali czasu na dumanie i krecanie sie bez sensu
bede mobilny wiec jak cos to 3 wolne mam w swoim wehikule
no to ekipa z Bydgoszczy do dzieła ustalac wszystko ja jako zamiejscowy chętnie skorzystan z podwózki jesli tzreba by było dojechać :)
Daję wam wolną rękę, przy czym Dworzec PKP (indoor) to dobry temat.
za dworcem jestem za bo ja to pociągiem przyjadę więc na miejscu bym był :)
Mi obojętnie. Zdecydujcie tylko jeśli ten PKP to napiszcie konkretnie. To czy przyjdę uzależnię od tego czy będę należał jeszcze do CB :lol:
Kamil Wolski a co zmieniasz system i opuszczasz forum??
System już zmieniłem. Forum raczej nie opuszczę, ale nie wiem czy mnie Canonowcy będą chcieli :lol: Mam wrażenie że w chwili obecnej, Canon nie ma nic ciekawego do zaoferowania, a swoje puszki wyposaża w nikomu nie potrzebne kręcenie filmów, etc. :roll:
uuu to gratki a pochwal sie czym operujesz na chwile obecna?
Nie zdradzę. Nie potrzebne mi oceny zdjęć przez pryzmat sprzętu.
a skad takie odczucia? ...że ktoś będzie oceniał zdjęcia przez pryzmat sprzętu?
Powiedzmy że znam to forum i Miclesa :P
Kiedy oceniłem jakieś foty subiektywnie, patrząc przez pryzmat sprzętu. Twoje są dobre, bo są dobre. Samochody są dobre, bo masz riga, a laski są dobre, bo masz laski. (no i studio i trochę umiejętności). Jakościowo i technicznie zazwyczaj nie miałem nic do zarzutu, więc zmiana puszki zbytnio się nie odzwierciedli na twoich zdjęciach. Jedynie zmiana szkła na szersze do rigów i na dłuższe do portretów. Pożyjemy, zobaczymy...
"Kiedy oceniłem jakieś foty subiektywnie, patrząc przez pryzmat sprzętu."
teraz:
"Samochody są dobre, bo masz riga"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pisząc "sprzęt" mam na myśli sprzęt foto. Body, szkła, lampy, ...
Body, szkła, lampy, statywy? Rig to swoisty statyw. Jest to też sprzęt fotograficzny. Nie optyczny, ale lampa to też nie optyka.
Druga sprawa - kto z nas nie pamięta jak marudziłeś że 350D jest do d*** marząc o 5D i o super jakości zdjęć. Dziś to ucichło, ale masz 50D, a poziom zdjęć względem 350D się nie zmienił. Jednak o przesiadce słyszeliśmy bez przerwy.
Ja widzę różnicę. Nie szumi na 1600 (szumi, no ale jak dla mnie to jest to w końcu używalne, a nie "350tka ma 1600 w opcjach, to muszę skorzystać, ale i tak efektu dobrego nie będzie), trafia z AFem tam gdzie trzeba, wygodniejszy interface, ...
Przesiadka z cropa na cropa nie będzie zauważalna na zdjęciach 800x533. W domu ją widzę. Natomiast jakby było 5d, to i GO byłaby inna i wtedy moglibyśmy mówić o "lepszych" zdjęciach. 50d to wzrost komfortu focenia i jakości przy niepomniejszanych fotach.
Ale wiesz, że zdjęcie to nie tylko jakość? Moje zdjęcia oceniasz pod kątem kadrów, wszelkich niedoskonałości technicznych ale i tematycznych, kadrowych, świetlnych. U Ciebie zaś w grę wchodzi tylko ostrość i jakość.
Kadrów, tematyki, oświetlenia puchą nie poprawię. Ostrość i jakość - a i owszem.
Nie poprawisz, ale pisałeś o tym wspaniałym 5D, jakby miało być receptą na wszystko.
spoko - chyba odbieglismy troche od tematu :), miclas - chetnie sprzedam ci moje 5d i sam przesiade sie na nikona.
Kamil Wolski - pytam z czystej ciekawosci poniewaz przymierzam sie do zmiany systemu i moglbym uzyskac jakies cenne uwagi do konkretnego moedlu aparatu/ badz tez informacje odnosnie uzytkowania, jak sie na nim pracuje itp. to wszystko - chyba nie jest to taka tajemnica? a jesli jest to moze na PW mozesz przeslac?
5002772 - moje GG, odezwij się koło 20.00 jak chcesz.
jasne, klikne ,dzieki
Albo jestem ślepy albo stoicie w miejscu...to kiedy i gdzie ten plener???
Dworzec PKP, Sobota. Godzina jak dla mnie dowolna, alternatywnego miejsca nie mam.
Dworzec może być ciekawy a potem w okolicy też jest kilka ciekawych miejsc - no i jedna z "najmroczniejszych" :P dzielnic w bydzi czyli bocianowo :P Jak będzie nas więcej + jakieś ciężkie statywy(np. manfrotto xD) to można rozważyć zapuszczenie się w tamte strony :P
Szczerze to nie wiem czy do soboty wyzdrowieje, osobiści wolałbym poniedziałek chyba, że komuś praca nie pozwala to może niedziela? Godzina powiedzmy południe?
słuchajcie ustalcie coś teraz chyba prawie każdy z nas ma czas bo pzrerwa w studiach i nauce a ci co pracują niech się zgłosza i dadzą terminyny jakie im pasują :)
no to moja propozycja:
Sobota 12.00
Dworzec PKP
jak nas pogonia to moze byc Londynek, albo Rzeznia,
no chyba ze ktos zna jakis ciekawszy industrialny temacik gdzies w poblizu?
Czas spać! :D
Lista :
1. EchoX
2. micles
ja mogę byc dopiero o 12:47 na głównym inaczej nie mam połączenia chyba ze uda mi się jakieś auto załatwić :p
Lista :
1. EchoX
2. micles
3. Festyk
Lista :
1. EchoX
2. micles
3. Festyk
4. Kamil W. (jeśli rodzinka niczego nie wymyśli dla mnie :P)
1. EchoX
2. micles
3. Festyk
5. adino -jeśli pociąg nie nawali i poczekacie na mnie :P(jest opcja ze bede juz o 10 i coś sam popstrykam gdzieś czekając na was 2h :))
1. EchoX
2. micles
3. Festyk
5. adino
6. rysib - proszę, niech ktoś poda nr tel do siebie, bo mogę się spóźnić i jak się przeniesiecie w inne miejsce to d...pa.
1. EchoX
2. micles : 696305422
3. Festyk
5. adino
6. rysib
1. EchoX
2. micles : 696305422
3. Festyk
5. adino
6. rysib
7. Goomis - chociaż wnoszę o niedzielę bo nie wiem czy wyzdrowieje do soboty ;)
[QUOTE
7. Goomis - chociaż wnoszę o niedzielę bo nie wiem czy wyzdrowieje do soboty ;)[/QUOTE]
niedziele mam już zajętą.
Jak tak patrzę to nam wyjdzie raczej ,,młodzieńczy"plener;)
Cicho, będzie tata Echo :D