Niby nic ale jednak te zdjecia mają w sobie to "coś".. gratuluje :)
Wersja do druku
Niby nic ale jednak te zdjecia mają w sobie to "coś".. gratuluje :)
Jakie niby nic ? To właśnie jest TO dla którego bierzemy w drogę aparat a co niektórzy cały plecak lub torbę z myślą ze akurat dzisiaj się uda złapać TO.
Złapać?...no, nie przesadzaj... żonę można sobie ustawić i próbować do skutku:))))
Fota gites.
Żonę ustawic i do skutku ??? Gratuluję takiej żony , z moją to tylko mogę na partyzanta :grin:
przypominam Koleżeństwu, że to jest forum Canona i dyskutujemy na temat fotografii, ewentualnie tematów pokrewnych:)... tematy "wojenne" na forum Lwa-Starowicza:))))
Hmm, widzę, że dawkujesz emocje - miejsce III w pewnym dorocznym konkursie. Kiedy pokażesz miejsce II z tegoż? ;-)
A zdjęcie bardzo sympatyczne. Pozdrawiam!
Super fotka! Baaardzo mi się podoba :)
Jestem fanką Twoich zdjęć. Chociaż to na plaży z chłopakiem nie do końca mi się podoba jak dla mnie gryzie się dramaturgia tła (ciemne barwy, chmury i fale) z zabawą i jasnością pierwszego planu. Aczkolwiek dynamizm je łączy :)
jakim szklem robione to zdjecie ?
spoko fota
świetne zdjęcie, również wcześniej je widziałam i zapamiętałam. właśnie takie zdjęcia się zapamiętuje.
amatorek, skoro Ekscytacje... to dajesz kolejne! :)
Zdjęcie Mega tylko jak ona musiała pedzic na tym rowerku ze liscie wzburzyła w powietrze :p
pędziła ile Bozia (albo fabryka) dała:)))
Z Ciebie amatorek jak ze mnie kosmonauta.... PIĘKNE zdjęcia
super zdjęcie, wydaje mi się że widziałem je w Foto Kurierze w konkursie,racja? :)
Świetne, bezpretensjonalne, naturalne, żywe i co najważniejsze NIE JEST MIAŁKIE :)
nie wiem czy zdjęcie było przyzwoite czy nie, ale poPSute jest fajnie:) nawet bardzo fajnie:) żeby jednak nie było, że nie mam uwag to mam jedną...:) jak na stary obraz to jest to zbyt "wyraźne"... za ostre...a jak na starą fotografię to zbyt kolorowe...można by to troche "wyprać" z kolorków i byłoby git....ale może nie bądźmy drobiazgowi...podoba mi sie:)
dla mnie efekt jest OK
Skoro nie sprzedajesz i nie wystawiasz do konkursów to chociaż tutaj się pochwal pozakonkursowo.
Tym bardziej że miło się je ogląda zrób nam przyjemność.
:) ale Ty jesteś egoistą:))) (małżonka ma rację, zasada jest...taka sobie). Ja rozumiem, że zdjęć rodzinki za Chiny bym nie sprzedał, ale przecież chyba nie tylko takie robisz... dlaczego nie zarobić trochę pieniędzy jeśli jest możliwość i co złego w tym, że się wygra jakiś konkurs, czy dwa?. Mamy drogie hobby, niestety:)
Zesztą, zobacz, pokazujesz nam zdjęcia, czekasz na jakąś ocenę, interesuje Cię czyjeś zdanie na ich temat, wprawdzie nagrody rzeczowej nie dostaniesz, ale czy pochwały oglądajacych nie są pewnym rodzajem nagrody? Więc w czym rzecz zeby pokazać je na jakiejs wystawie, czy zgłosić do konkursu? Hę?:)))
[QUOTE=amatorek;457609]
Mam taką zasadę (głupią zdaniem mojej małżonki) że swoich fotek nie sprzedaję, ani nie wystawiam do konkursów.
/QUOTE]
Amatorek! Ja się zgadzam z Twoją Żoną i dodam za Gałczyńskim, że "grafoman tworzy dla sławy, artysta - dla pieniędzy" ;)
Zdjęcie jest świetne - masz dobre oko, wiele fantazji i serce na swoim miejscu! Sprzedaj je za dobrą kasę i wpłać temu Aniołkowi na przyszłe studia na przykład!
fajny efekt, moim zdaniem nie psuje zdjęcia :) ładna stylizacja dziewczynki pasuje do obróbki.
wszystko super ale:
-sweterek (nie z epoki) przeszkadza
-włoski mogłyby być ciut mniej "rozwiane"
ha... sweterek dobrze imituje kryzę:) nie jest tak źle z tym sweterkiem, co do włosów zdania nie mam czy mniej rozwiane czy nie, natomiast po przyglądnięciu się dokładniejszym można byłoby, tak sadzę, nie ucinać berecika, byłoby bardziej "klasycznie":)...Wprawdzie wymuszałoby to też dodanie trochę płaszczyka z dołu i z poziomu zrobiłby się pion, ale... może...?
...ciekawe tylko czy jest takim aniołkiem na jakiego wygląda:))))
Nie wiem jak wyglądało przed obróbką ale jest bardzo ładnie.
Wiesz zastanawiam się - jak uzyskałeś fajny efekt porysowanej kliszy - super. Ja dopiero ucze się PSuć zdjęcia. :wink: Co się tyczy uwag odnośnie Twojej pracy to:
Ja bym spróbował w sepi, a w ramach ujednolicenia, troszkę bym porysował twarz. :mrgreen: - zbyt dobrze się zachowała.
Ale to są moje przemyślenia.
Pozdrawiam serdecznie Tomek.
P.S. Fajny pomysł z tą starą kliszą.
efekt porysowania kliszy to może być plugin do PSa:) ale można też pewnie inaczej się pobawic:)
Sympatyczne :)
Tylko czemu usunąłeś exif... :(
Swietne, ta dziewczynka niczym duch
O zgrozo, czy D70 oznacza, że oblatujesz wszystkie fora z jednym zestawem zdjęć?
Fajnie światełko rozlało się po ziemi, schludnie. Podoba mi się, a D70 nie uprzedza mnie specjalnie. Wkleisz coś jeszcze?
Sam wytoczyłeś "o zgrozo", czyż nie była to zaczepka? :) Fotka ok :)
Zdjęcie sympatyczne, ale aż się prosi, żeby "duch" Dziewczynki był bardziej zwiewnym duszkiem. Ten co powstał wydaje mi się zbyt... betonowy..
Zdjęcie ciekawe, coś opowiada.
Nie jestem przekonana do tej tekstury ale kolory bardzo mnie sie podobaja.
No i modelke masz przeurocza:)
Bardzo ciekawe.
Chciałaś postarzeć tymi liniami, taki był cel?