Troszkę za bardzo zwraca na siebie uwagę odbicie świeczki ale zdjęcie bardzo fajne.
Wersja do druku
Troszkę za bardzo zwraca na siebie uwagę odbicie świeczki ale zdjęcie bardzo fajne.
10 - prawy gorny rog mogles jakos wyczyscic albo wyciac.. Hmm Koles troche wyglada, jakby byl wklejony - Lampą błyskałes?
11 - ostrosc chyba padla na najazd.. a nie na skoczka.
Poza tym fajnie :)
don bolano - niestety defekt pelenga, strasznie zbiera mi odblaski - 2 lampy błyskały
gyver - zmienie wieczorem jak tylko bede w domu.
czy ktos zauwazyl ze cos jest nie tak z jakoscia zdjęc patrząc na ogół moich fot?
pytam poniewaz na blogu czepia sie mnie jakis onanista z lupą :)
to jest kosa. bez pytan. jaram sie opor. ciagle, a fote widzialem juz dawno ;)
Świetne. Przypominają mi się czasy takiej lornetki co się do niej przeźrocza wkładało i takie fajne 3D było widać... Gienek tak właśnie wyszedł.
dzieki merger, zeby nie bylo ja sie jaram wiekszoscia twoich fot ;)
troche wątek przymarł wiec odswiezam strzałem z pepikowego szpindla, w koncu cos w sloncu
12.
no i oczywiscie prosze o jak najwiecej uwag :)
Jestem ciekaw
1) skąd on wyskoczył
2) gdzie on wyląduje
3) czy przeżyje :D
Fajne zdjęcia, widać smykałkę do tego typu fotografii.
1. próg skoczni z ktorej sie wybił widac w dole kadru
2. ja stoje na lądowaniu
3. koles był takim magikiem ze wszysztko by przezył
to ja mam takie techniczne pytanko. Fotka jest pod słońce a koleś nie jest niedoświetlony. Doświetlałeś go czymś? Chyba, że śnieg wystarcza za blendę...
Wygląda mi na flasha na stopce.
Czytałem exifa. Może błysk by doleciał... (zoom 105mm, palnik mniej więcej tam gdzie trzeba i jazda! :D). Jak nie, to radiopopper, albo odpowiednio spłaszczony talerz satelitarny pomalowany na srebrno :D
lampa na fulla i jazda :)
no niech sie ktos przyczepi do czegos :D
dzieki chłopaki, zawsze mozna na was liczyc hehe
powoli zaczynają mnie nudzić pięknie doświetlone foteczki
szukam jakiejs swiezosci, przydałyby sie uwagi do ogółu moich zdjęc koledzy i kolezanki :)
12.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
co do foty - Spring Spindl Session, 6metrowy corner zbudowany specjalnie na 4 dniową impreze, pepiki naród o wiele mniej liczniejszy, górki nizsze od naszych a potrafili zrobic impreze z duzym rozmachem. Miałem nawet mozliwosc z filmowcami wsiąśc do helikoptera. Kiedy u nas ?
Juz nie moge sie doczekac-jeszcze tylko 3 miesiace i tez bede jezdzila:D
Fajnie ze wstawiles cos innego, tutaj brakuje mi bieli na tym zdjeciu.
Czekam na wiecej:)
dalej zachęcam do wpisywania uwag odnosnie całej galerii :)
dobra moze to skloni do jakichs wypowiedzi....zupełnie z innej beczki tym razem...
13.
bardzo podoba mnie sie ze facet wisi w powietrzu, czuje klimat, ten kamien za nim wywal w psie
to nie jest kamien, tam siedza dwie osoby chyba :D
a nawet 3 :D
z pozdrowieniami dla Viteza :)
nr 1.
pisac pisac prosze,
dla poczatkujacych zawsze fajnie jak ktos umiesci jaka ma puche i szklo ;]
zdjecie ciekawe :)
uwierz ze pucha tu nie ma znaczenia
liczę na uwagi odnosnie kompozycji, ciągle mam problemy z jej budowaniem
ja tez :) ale nie chcialem az tak tajnych info wyciagac :)
eos 300d, jesli to uspokoi twoją ciekawosc :)
Kompozycja jest wzorowa, ale tak jak już pisałem - czarne spodnie, czarne rolki, czarny box... Mało widać triku.
Albo przebrać skatera, albo lampę bliżej/lepiej, albo w ogóle naświetlić całe na +1EV i później ściągnąć wszystko poza tym co ma być widać.
wyciągnij go na street mało jest poręczy do skakania sprzecik oswietlenie masz powinny być lepsze efekty.
idziemy na kilka spotow po rollfescie, najblizszy tydzien chillowanie na skimie
będziecie kiedyś w Poznaniu na "wypsie"? jak bedziesz, daj znać - chętnie się rpzejdę i poogląam ^^
Nie podoba mnie sie. Wlasciwie to nie wiem o co chodzi w tym kadrze. O typa na rolkach? Jak tak to czemu zajmuje on 10% kadru?
a dlaczego by nie ?
dobra pora na Chestera
2.
Bo za przeproszeniem gówo widać? Do tego jak micles słusznie zauważył wszystko się zlewa i tak naprawdę to to zdjęcie to czarna plama. Jak dla mnie ten typ mógłby nawet rolek nie mieć na butach a i tak ciężkoby było to odróżnić.
Większość kadru zajmują przeszkadzające w odbiorze zdjęcia rampy, boxy i rurki, które do sprawy nic nie wnoszą (poza rozproszeniem uwagi).
Jeszcze raz rzuć okiem do magazynów i zobacz jak tam zdjęcia wyglądają. A jak chcesz odpowiedzieć, że Ty chcesz masz swój własny oryginalny sposób na tego typu zdjęcia to proszę rozwiń myśl poza "a dlaczego nie?".
Czester lepszy. Choć dalej nie wiadomo czy ma tam deskę czy rolki czy rozbiegł się i wysoko podskoczył :)
3-4 kroki do przodu powinieneś zrobić, żeby ominąć te boxy. Bo po pierwsze po lewej nic się nie dzieje, a po drugie człowiek zyskałby trochę szczegółu.
allxages, z twoim podejsciem wszystkie zdjęcia wyglądałyby jednakowo. wszystkie te boxy i rurki przekazują jasną informację o miejscu. Nie chce tu na siłe tworzyc ideologii do zdjęcia, ale one mają tu swoją rolę.
Co do magazynów, to raczej kiepskie zródło wzorców...zdarzają sie perełki w jakichs photoissue, ale tez rzadko.
Nie nie wyglądałaby, bo i dlaczego? Ja nie widzę, żadnej informacji które niosą te dodatkowe przeszkodzy w odbiorze zdjęcia. Przecież ten koleś już był na jednej i to wystarcza do zrozumienia miejsca. Poza tym zdecyduj się czy chcesz pokazać skatepark jako miejsce, czy konkretnego typa, konkretny trick czy zachód słońca. Tego jest tam po prostu za dużo.
I proponuję póki nie jest za późno nie brać przykładu z miclesowego ripostowania na opinie innych. Bo w tej chwilii wygląda to tak, że Twoje zdjęcie jest idealne, a ci którzy tego nie rozumieją, są w błędzie. Nie tędy droga.
Zresztą, sam sobie odpowiedz na pytanie i napisz tutaj, co Ci się w tym zdjęciu podoba i dlaczego zrobiłeś to tak, a nie inaczej.
Widocznie kiepskie magazyny czytasz/oglądasz.Cytat:
Co do magazynów, to raczej kiepskie zródło wzorców...zdarzają sie perełki w jakichs photoissue, ale tez rzadko.
-Plecak pod płotem
-Czarny ciuch na barierce
-Słabe wykorzystanie słupa energetycznego
-To coś po lewej poza GO to mogłeś sobie podarować
+Światło
+Niebo i słońce
+Złapanie momentu
+Dobrze wykonany trick
ok, nastepnym razem postaram sie bardziej wyizolowac temat, zobaczymy co wyjdzie
a tymczasem co innego
3.
Zupeełnie do mnie nie przemawia. Nie widzę co jest tematem. Za dużo się dzieje w kadrze, do tego obdarcie z kolorów w ogóle zaburza moją percepcję. Gdyby niebo było niebieskie(a pewnie było), a narciarz miał kolorowe wdzianko (bo pewnie miał) to by się ładnie odciął. Do tego nie wiem skąd skacze i gdzie ląduje. Jakby zrzucili go z helikoptera :D Jakieśtam kropeczki śniegu za nim lecą, ale nie wiem skąd...
Nie idź na politechnikę. Już wszystko wiesz :)
jestem ciekaw waszych opinii, podoba, nie podoba - dlaczego :)