Prawda, mi nawet torba z laptopem nie wlazła ;-) E145 to trochę porażka generalnie ;-)Cytat:
Zamieszczone przez sal
Wersja do druku
Prawda, mi nawet torba z laptopem nie wlazła ;-) E145 to trochę porażka generalnie ;-)Cytat:
Zamieszczone przez sal
Wszedl w kosze i tu i tu. Inna sprawa, ze taki srednio wypchany. I nawet bez problemu sie upchnal w skrytce nad glowa w ERJ-145 :) Mowa oczywiscie o Mini Trekkerze. Przy okazji - pisza, ze CompuTrekker ma identyczne wymiary jak MW... To niby jakim cudem oni tam chca upchac laptopa 17"?Cytat:
Zamieszczone przez sal
ja mialem ostatnio okazje leciec embraerem... mialem Computrekkera. przy odprawie powiedzialem, ze nie mam zadnego bagazu podrecznego :mrgreen: do skrytki nad glowa nie wszedl. ledwo upchnalem pod siedzeniem. mialem w nim to co w stopce plus laptop. przechodzac przez bramke musialem wyjac laptopa i oddzielnie go przeswietlali :roll: , mojemu bratu kazali wyjac laptopa i przenosny dysk twardy. oczywiscie na okeciu. w normalnym kraju jakim jest norwegia, juz takich cyrkow nie bylo.
A pozwolili Ci go wnieść na pokład? Dziwne.Cytat:
Zamieszczone przez robson
No to Cię zmartwię. W tej chwili praktycznie wszystkie lotniska wprowadzają obowiązek osobnego skanowania laptopów (nie w torbie). Nie wiem co prawda jakie jest tego uzasadnienie, ale...Cytat:
Polaco! Zależy dokąd lecisz. Jeśli w każdym kierunku oprócz wschodniego to jesteś "save". Przewieziesz i prześwietlisz wszystko bez problemu. Jeśli zaś na wschód - obejętnie czy bliski czy daleki, pamiętaj by wpisać sprzęt w deklarację po przybyciu do Rosji, Chin, Kazachstanu czy tam innych. Powód prosty - bez deklaracji wwozowej mogą Ci sprzętu nie wypuścić, a jeśli już to obłożą cłem wywozowym (sic!) lub władują karę - za niezgłoszenie.Cytat:
Zamieszczone przez Polaco
O numerach seryjnych nie wspominam - to powinna być 1 rzecz jaką zrobisz wpisując je gdziekolwiek, a szczególnie w deklaracje! Tyle samo startów i lądowań!
ano pozwolili... brachol mial jeszcze wiekszy plecak, i w nim laptopa 17' wide screen...Cytat:
Zamieszczone przez sal
no tez sie zastanawiam o co w tym chodzi... ciekaw jestem formalnego uzasadnienia...Cytat:
Zamieszczone przez sal
A widziales moze kiedys jak wyglada laptop przeswietlony X-ray'em? Jest to jedna wielka ciemna plyta metalu (Tak np. wyglada moj metalowy Powerbook ale bardziej plastikowe laptopy prezentuja sie podobnie). Taka "blacha" zaslania wszystko inne co masz w plecaku wiec nie dziwie sie ze prosza o ich osobne skanowanie.Cytat:
ale jak laptop lezy na spodzie, jak to jest w computerkkerze ;) to jak ma zaslaniac :)
O ile sie nie myle to torby skanowane sa gora-dol i prawo-lewo czyli w dwoch kierunkach. W kazdym razie sam bylem swiadkiem jak moj wlasny laptop wyjety z plecaka i polozony na plasko na tasmie po przeskanowaniu widoczny byl jako duza metalowa bryla na monitorze. Czyli nie widac wtedy tylko profilu laptopa ale cala jego powierzchnie.Cytat:
I wniósł go _na pokład_ ERJ-145? Baardzo dziwne.Cytat:
To nie w tym rzecz. Poza tym tak wyglądają głównie Thinkpady z tytanową obudową. Ja miałem ostatnio laptopa w torbie, która była niewiele większa niż laptop i też musiałem wyciągać.Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz