Wszystkie jak zwykle odjazdowe... choć mnie szczególnie przypadły do gustu te trzy z Larsem Danielssonem,
ale to pewnie z sentymentu do instrumentu ;)
Wersja do druku
Wszystkie jak zwykle odjazdowe... choć mnie szczególnie przypadły do gustu te trzy z Larsem Danielssonem,
ale to pewnie z sentymentu do instrumentu ;)
Była taka płyta "To i hola" w duecie z Ulą Dudziak, właśnie te ludowe piosenki na jazzowo. Lubi, lubi.Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
No niestety Możdżer, podobnie jak skład AMJ poszedł w tą komercyjną stronę, z drugiej strony jest to co napisałeś: nie grają kotleta w knajpie, żyją z muzyki jaką robią/grają. Mi akurat Możdżer jako pianista nie wchodzi, może to jest kwestia tych permanentnych wygłupów na scenie - czekam na coś na poważnie. Występ z Makowiczem moim zdaniem pokazał że obaj Panowie potrafią zrobić w swoją stronę jeden krok, a reszta to kasa, którą należy wziąść za występ. czyli nic nowego się nie pojawiło przy okazji wspólnego występu tych dwóch pianistów. bardzo zachowawcze. ciekawy jestem co sądzisz o składzie E.S.T., zupełnie inne trio niż np. Keith'a Jarrett'a chociaż pierwsze płyty z repertuarem Th.Monk'a są trochę inne.Cytat:
i o zdjęciach - szukam w tych nowych właśnie takich uduchowionych jak pokazywałeś wcześniej. i nie widzę, a była to taka trochę kwinesencja jazzu. Szkoda że G. Auguścik tylko trzy. Pulpit trochę karykaturalnie wygląda na jednym, niestety dużo bliżej obiektywu niż wokalistka - resztę pewnie sam widzisz. Złe miejsce było.
Skład Możdżera ciekawiej - najbardziej podoba mi się chyba pierwsze ujęcie (bo coś innego i fajny rzut z góry), z tym zastrzeżeniem,*że krzywe :-) popatrz po górze zdjęcia - leci w lewo. Na zdjęciach Danielssona fajne tło z twarzy/ludzi z poza GO. pozdrawiam
Zdjęcia z koncertu Możdżera bardzo mi się podobają. Z niektórych bym pewnie zrezygnował (np. pierwszy perkusista, drugi Mozdzer), ale całość bardzo przyjemnie się ogląda.
Z kolei fotki Grażyny Auguścik zupełnie do mnie nie przemawiają. Pewnie tak jak napisał Bebop: wina miejsca, z którego fotografowałeś. A może dlatego, że nie znam tej muzyki.
Dziękuję za cenne uwagi. Chociaż w obydwu przypadkach byłem tak samo ograniczony ruchowo, to być może, że w przypadku Grażyny Auguścik szczególnie nie wyszło mi to na zdrowie :( Swoją drogą sama p. Grażyna nie ułatwiała mi zadania - co ja się przymierzyłem do wizjera, to ona odwracała się do mnie plecami. Nie wiedziałem czemu :shock: Dopiero w domu, na monitorze zobaczyłem ten jej nieszczęsny nochal :( Widać ma dziewczyna kompleks na jego punkcie. Chociaż przyznać trzeba, że jest tak estradowo profesjonalna, że mało kto na widowni ma świadomość tego faktu.
Jurku, gratuluję zdjęć :)
Zgadzam się generalnie z linią Tomka, Możdzer wymiata, pani Auguścik mnie mniej przekonuje. W możdzerze świetnie udało ci się wyseparować obiekty od tła ( i to fajniutkie światło). Przyczepię się ;) do tego, że część zdjęć jest zbyt podobna do siebie. Może lepiej z tych duplikujących się zrobić jakieś ciekawe cropy ze zbliżeniami :roll:
wide AMJ, też dopiero na drugim koncercie zobaczyłem ten sam problem.Cytat:
Witam,
Tak, wiem, że zdaniem wielu, Ansel Adams to stary szmirus:wink: Ja jednak tak nie uważam, a moje nieudolne naśladownictwo mistrza macie okazję oglądnąć w tym miejscu. To efekt mojej obecności w tak jedynym miejscu na Ziemi, jakim jest Wielki Kanion.
heh... chciałbym być "nieudolnym naśladowcą".
może kiedyś.
piękne zdjęcia.
Czemu tylko B&W, chyba że nie dotarłem do koloru ;-)
Jurku - pozostaje pozazdrościć wspaniałych widoków oraz podziekować Tobie za możliwość ich obejrzenia Twoim okiem. Doskonała robota. Mimo czerni i bieli widzę błekit nieba w Arizonie.
Calkiem niezle te fotki. CZ-B robiles tylko na komputerze, czy jakies filtry tez stosowales (bo rozumiem ze fotki sa z cyfry, nie z filmu)?
Kurcze, ja do Arizony mam znacznie blizej od Ciebie a mimo to jeszcze tam nie bylem. Ech, moze w tym roku choc na chwile...
no fajne te fotki jurek. tylko jak na moj gust duzo za duzo i za malo przebrane.
popelniles błąd ktory kazdy z nas popelnil nie raz i nie raz go jeszcze popelni.
sam wiem jak to jest - swierze wrazenia, emocje przy przegladaniu zdjec.
kazda fotografia wywoluje w pamieci przyjemne skojarzenia.
ja osobiscie po foto wyprawie ogladam fotki i odkladam je gdzies na kilka miesiecy.
po czym wracam do nich i ogladam jeszcze raz i dopiero wtedy jestem w stanie w miarę
obiektywnie wybrac cos co mogl bym pokazac innym.
z calej twojej serii sa dwie czy trzy fotografie ktore naprawde roba wrazenie.
brak mi przedewszystkim szerokich kątow, a mysle ze grand canyon jak malo ktore miejsce szczegolnie dobrze prezentowal by sie w takich kadrach.
szczerze zazdroszcze
a ja podobnie jak bonk ale i inaczej ;)
Po pierwsze zdjęcia są dobre, kilka jest naprawdę udanych. Po drugie jest ich trochę za dużo w tej konfiguracji. No właśnie - w tej konfiguracji. W sumie to nie ma ich aż tak wiele, ale mam wrażenie, że sporo kadrów było robionych w tym samym miejscu. Dlatego ja dla odmiany z chęcią zobaczył bym coś zrobionego tele, jakąś większą strukturę w powiększeniu, jakieś zogniskowanie uwagi.
Jak zrobiłeś to BW? - podoba mi się!
i jeszcze jedna uwaga ktora mi sie nasuwa w stosunku do samej galerii.
wieksze fotki. teraz sa ciut za malutkie. imho tematyka wymaga wiekszej ilosci szczegolu.
i powtorze jeszcze kube. bw jest naprawde ok
Kuba, dzięki Tobie i pozostałym kolegom za cenne uwagi. Na pewno macie rację. Trudno mi było jednak dokonać ostrzejszej selekcji, a i tak wybierałem spośród około 200 fotek. BTW, które są najlepsze, a które najgorsze Waszym zdaniem? Mam sporo innych robionych teleobiektywem, ale uwierzcie mi na słowo, że w wersji B&W wyglądają kiepsko, za to jako kolor wyśmienicie. Chciałem natomiast, aby temat miał jednolitą zawartość.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Co do konwersji kolor=>cz.b. Robiłem to najnormalniej w PS za pomocą mieszacza kanałów.
Nie, zdjęcia nie były robione z jednego miejsca! Z około kilkunastu różnych miejsc, słowo.
Na pewno wiesz lepiej ode mnie jak tam dojechać :wink: . Jeśli jesteś ciekaw szczegółów, to służę informacjami na priv.Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz
Pozdrowienia.
Bardzo ładne zdjęcia, na pewno jeszcze wrócę do tej galerii.
Miło popatrzeć.
Pozdrawiam
Obejrzałem sobie znowu po dłuższym czasie Twoją stronę. Sporo sympatycznych zdjęć znalazłem. Najbardziej mi do gustu przypadły te:
http://plieth.com/jurek/jazz_nights2006_4.html
http://plieth.com/jurek/holownia_sikala3.html
http://plieth.com/jurek/trzaska_trio4.html
http://plieth.com/jurek/trzaska_trio5.html
http://plieth.com/jurek/suleczyno2006_4.html
http://plieth.com/jurek/solstice_blues9.html
Z kolei niektóre działy wieją nudą (imho oczywiście), np. "Dorota Miśkiewicz & NAP" - znalazłem tam może jedno ciekawsze: http://plieth.com/jurek/miskiewicz10.html Ale z drugiej strony słabo znam taką muzykę, więc może inaczej to odbieram. W każdym razie, do oglądania zmieniłem sobie muzykę na właściwą.