Troszke spozniona seria 3 ;-)
1.
2.
3.
4.
5.
Wersja do druku
Troszke spozniona seria 3 ;-)
1.
2.
3.
4.
5.
Klasa!
Witam i zapraszam do ogladania, krotkiej ale owocnej wizytki w ZOO.
I choc to bylo z 1,5 miesiaca temu, to postanowilem zwierzaki pokazac ;-)
ps
a moderatora poprosilbym o zmiane galerii na: "[pikczer] ZOO - Warszawa 2008" - z gory dziekuje
Seria 1
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Skoro dla tzw. porzadku mamy nie zakladac oddzielnych watkow (choc tak wg mnie byloby o wiele trafniej i dokladniej), to co mi zostaje jak nie zatytulowanie czegos, co wlasnie dodalem? Chyba, ze nie musze wszystkiego w jednym worku trzymac, to chetnie podziele na osobne galerie.
To jak - mam szanse na zmiane?
One byly daleko, daleko, daleko... Panie ;-) Chyba nie ma takiego flasha co doswietlilby te kociaki :mrgreen:
Prosze :)
A.... i takie cos tez tam lezalo - a nie kociak :mrgreen::wink:
przecież właśnie w tym kierunku niedawno zmieniliśmy regulamin w "Naszych Fotografiach"
http://canon-board.info/announcement.php?f=43&a=17
Poprzednie limity ilościowo-czasowe w "Naszych Fotografiach" przestały obowiązywać i od czasu tej zmiany każdy forumowicz oprócz galerii w "Galeriach użytkowników" może założyć jeszcz po jednym wątku w każdej z dziesięciu kategorii tematycznych (podforów) "Naszych fotografii".
Przygnębiają mnie generalnie zdjęcia z zoo, ale:
5 - Tygrys je Tygrys
3 - świetne, bardzo zabawne :)
Ja tez nie przepadam za ZOO, ale poszedlem tam dla synka i... chyba ze wzgledu na piekna pogode wszystkie zwierzaki jakies takie wesole byly :-D
Seria 2
1.
2.
3.
4.
5.
6.
faktycznie zwierzaki wesołe słoń i krokodyle (czy aligatory?) zwłaszcza, 2 fotka ma swój urok
pozdrawiam
Odswiezajac watej zapraszam na kilka zdjec z pozegnania karnawalu 2009.
Klub Maska - Warszawa.
Milo popatrzec kiedy za oknem takie ponure widoki ;-)
Zapraszam :-)
1.
2.
3.
co za szkiełko (jak sie domyslam z długa ogniskową) ma taki charakterystyczny bokeh, jak na tym:
http://img341.imageshack.us/img341/8468/27649196ht7.jpg
lub tym:
http://img27.imageshack.us/img27/2033/34511863.jpg
obrazku?
kilka ciekawych zdjec (np te malpki czarnobiale) się tu znalazło:)
Zdjecia z klubu Maska - 85L II
Zdjecia z ZOO - 70-200 f/2.8 non IS
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
4.
5.
6.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
7.
8.
Nowa seria z wczorajszego koncertu Justyny Steczkowskiej w Fabryce Trzciny.
Zapraszam.
1.
2.
3.
4.
Nr 2. Aj aj aj... :) Jeszcze jakby delikatny promyczek oświetlił twarz...
7,8 i 10 dla mnie rewelacja.Czuć klimat.
Zdjęcia super. Przede wszystkim bardzo klimatyczne. Poza tym uwielbiam tą panią:-D
Widzisz gietrzy - to byla Fabryka Trzciny i siedzialem u nog Justyny ;-)
85L II w zupelnosci wystarczyla a 200mm, to bym chyba jej wlosy focil ;-)
Ale dzieki za opinie :-)
7 8 10 ... qrcze niezle.... naprawde niezle brawo!
Witajcie,
zapraszam na sesje statyczna. Sesje, ktorych nie robie duzo, ale cenie je za wyzwanie jakim jest perspektywa. Calosc focilem obiektywem 16-35L II i nie ukrywam, ze trzeba bylo wspomoc sie PS'em do prostowania krzywizn, jednak cala reszta, to faktyczne zdjecia a nie kombinowanie w Photoshopie. Zapraszam.
1.
2.
3.
4.
Fajna sesyja. Gdzie to, co to? Najbardziej 2 mi się podoba. Swoją drogą idealne miejsce do panoram 360º i wirtualnego zwiedzania :)
Dzieki - to nowopowstale miejsce - SKWER na Starym Przedmiesciu (Warszawa). Filia Fabryki Trzciny.
pozdro
ps
a nad 360 stopni pracuje, bo strasznie mnie to bawi i uwazam, iz to przyszlosc internetowych pokazow/wizualizacji
Mi się sesja statyczna podba - umiesz wykorzystać światło.
Dzieki :-)
To jeszcze jedna seria ze Skweru.
5.
6.
7.
8.
Sesja udana, bardzo dobre zdjecia wnetrz! Swietnie wyeksponowany kontrast surowego betonu i wymuskanych obrazow. No i parkiet, ktory kurcze, robi najwieksze wrazenie! :)
Bardzo ladnie uchwycone.
Ciekawe miejsce choc nie podoba mi sie to podswietlenie baru na zielono, mz psuje klimat tego miejsca.
Dzieki :-)
krzychoo - parkiet w nr 6 przypomina mi Gwiezdne Wojny i wchodzenie w czasoprzestrzen ;-)
kjoanna - na to oswietlenie nawet powiem szczerze nie zwrocilem uwagi, ale po Twojej wypowiedzi faktycznie - jakos tam nie pasuje - choc poszedlbym nawet dalej stwierdzajac, ze caly barek moglby inaczej (i z innego drewna) wygladac ;-)
pozdrawiam serdecznie
pikczer
Góraszka 2009
Pierwszy raz podchodzilem do zdjec samolotow - coz... glownie dla dziecka tam poszedlem ale nawet mi sie spodobalo :-)
Ponizej zamieszczam kilka zdjec - zapraszam.
1.
2.
3.
Jeszcze zapomnialem o tych 2 fotkach:
4.
5.
Twoje foty są jakoś dziwnie ostrzone (patrz 3; zbyt duży promień?).
Fakt pozostaje faktem, że tompac (czytaj Sony Guru i w ogóle) może się czuć zagrożony ;)
Fakt - ale pozno robilem i juz mi sie nie chcialo poprawiac ;-) (...ale czepliwy gosc... :-))
A co do tompac'a, to oczywiscie, ze moze sie czuc zagrozony - tylko 135L takie fotki zdiela ;-)
Niesamowite jednak w tych fotkach jest to, ze ani ciupinki w PSie nie ruszalem - tylko z rawa ten efekt uzyskalem :)
Witajcie,
po krotkim ale jakze przyjemnym pobycie w Londynie, chcialem sie podzielic kilkoma zdjeciami gdzie szeroki kat krolowal na moim body :mrgreen:
Pogoda moze do zdjec nie dopisala ale...
Serdecznie zapraszam
pikczer
1.
2.
3.
4.
strasznie słabo wyglądają takie zdjęcia
IMO albo kolor albo cz-b
Slabo tzn?
1. Nic za nic przeciw,
2. Chyba za dużo chciałeś tu zmieścić,
3. Leci w lewo, jakaś głowa w kadrze
4. Co chciałeś pokazać? Pomnik od tyłu?
Tak jakoś kiepskawo...
No ciesze sie, ze tak krytyczne uwagi z pamiatkowego (a nie pokazowego) pobytu :-)
heh nie chciałem się czepiać ale pokazywałeś dużo lepsze zdjęcia ;)
Zrobiłeś na pewno dużo więcej a te wybrałeś jako warte zamieszczenia na forum.
No tak - te wybralem - ale nie zeby od razu sie chwalic.
Bardziej chcialem sie podzielic swoim pobytem ;-)
Poza tym, to tak jak mowilem - niestety pogoda mi sie nie trafila. Bylo typowo po Londynsku czyli deczczowo i pochmornie ale cykac trza bylo ;-)
Słabo czyli kiczowato. Jak patrze na ta takie zdjęcia to nie chce mi się na nie patrzeć. Masz normalne zdjęcia w galerii i tego bym się trzymał.
Dziekuje za tak krytyczna ale jednak szczera opinie.
Wezme sobie ja oczywiscie do serca choc nie moge sie do konca z nia zgodzic, gdyz zdjecia pokazane nie sa niczym innym jak tylko oddaniem tego, co na miejscu zastalem. Nie mialem zamiaru w nich wiele zmieniac i nie moim celem bylo "kombinowanie" z PS'em (choc i takie mozliwosci posiadam :wink:). Zdjecia byly robione 16-35L II z zalozonym na niego filtrem polaryzacyjnym a calosc ekspozycji "podciagalem" jedynie z RAWow aby oddac to, co na miescu zastalem. Dlatego jak piszesz "kiczowato", to jedyna opinia jaka mi sie nasuwa, to ta, ze trafilem na "kiczowata" pogode 8-)
Ciekawa i przyjemna w odbiorze pamiątka z podróży. Mnie, daltoniście, taka obróbka się podoba.
Bardzo podoba mi się 2, chociaz z UWA zamiast fisza, pewnie podobałoby mi się bardziej :)