Porównanie cen w dwóch ofertach nazywasz piekleniem się? Dziwny jesteś...
Wersja do druku
Mi się nie wydaje dziwny.
http://cgi.ebay.com/Canon-White-Lens...item2a056ffa9c
Ciekawe, ilu będzie chętnych :)
Mi się ten preorder nie podoba... dostępny za miesiąc, cena wyssana z palca (100 US$ != 30 CA$), sprzedawca 7 komentarzy z Chin...
Poczekam aż będą dostępne w połowie kwietnia i może wtedy ktoś z nieco bardziej udokumentowaną przeszłością jako sprzedawcy się zlituje i wystawi na ebayu. Albo może w jakichś sklepach netowych będą.
Ewentualna popularnośc tej aukcji na ebay, za 100 dolarów bedzie dowodem na pewną uniwersalną prawdę o fotografach... Gadżeciaże ;)
Zamówilem w preorderze w Kanadzie po 30 CAD, wczoraj dostalem info, że 'niestety, bardzo przepraszamy etc. etc.". Poczekam więć aż minie to szaleństwo.
...Wszyscy faceci to gadżeciarze! (rz or ż ?? aronoł...) :)
Mam kumpla (mało póki co aktywny User z tego forum zresztą, pozdrawiam!!), :) który w przypływie chyba emocji i dopingowania Robertowi Kubicy kupił sobie kubek, smycz na szyję i breloczek BMW sauber, dał za to chyba ze 150 €.
I zaraz jeszcze dokupił do tego używane ale fajne i wypasione BMW 735i bodajże. :)
A jednak miewasz poczucie humoru ;)
Koniec offtopa (to taki odpowiednik radiowego "over"? ;) )
Ale jakby ktoś zamawiał to 70-200 w standardowej cenie to ja się piszę :)
Ja zamówilem w sklepie Vistek 3 sztuki. Niestety najpierw odpisali, że dziękuja, skasuja moja visę i zrealizują, a potem:
'Hello Miroslaw,
Due to the unexpected demand for the Limited Edition Canon 70-200 Thermal Mug we are now completely sold out of this item. As there were limited quantities made available to us by Canon, unfortunately, we will not be able to fulfill your order at this time. Therefore, we have had to cancel your order and no charges have been applied.
We apologize for any inconvenience this may have caused. "
Śledzę temat na fejzbuku i oodobnie jest ze wszystkimi sklepami, które je oferowały. Najpierw przyjmuja, potem przepraszają i nie wazne jest, czy ktos rezerwował jako pierwszy, czy ostatni.
Trochę to wyglada niepoważnie.
Managery :) z tych sklepów opylili pod ladą całe partie tych eLek ibejowcom co to sprzedają po $100. I wszyscy happy. :)
Swoją drogą to jeśli popyt nie przygaśnie to taniej będzie kupić uszkodzony EF70-200 F/4.0 L, wsadzić z niego wkładkę od termosu z Tesco i zamknąć dekielkiem Canon Ultrasonic fi77.
Vitez, daj znaka, jak dotrze do Ciebie ten 24-105, bo jak narazie, to niby te gadżety są ale ich nie ma.
Kubków trochę będzie w różnych sklepach w Vancouver a niektórzy już mają. Wczoraj jeden kolo dostał w prezencie w sklepie foto w Surrey (to takie południowo wschodnie przedmieścia Vancouver). Dziś przed południem można było złożyć zamówienia w niektórych sklepach Kerrisdale Camera w Vancouver. Płatne z góry niecałe 30 dolców. Kubki mają być pod koniec kwietnia do odebrania. Nie wiadomo ile i czy starczy dla wszystkich, ale to sklep od lat sprzedający C i nie powinien być zlekceważony. Kerrisdale nie sprzedaje przez neta a rezerwacje tylko na miejscu. Więc jak ktoś ma tu kogoś znajomego to można próbować. Ja się nie oferuję.
Ale jutro będę w jednym sklepie Kerrisdale (jest ich 7 w Vanc) to podpytam jakie są szanse.
Poszukiwań ciąg dalszy.
Wszystkie sztuki które jeszcze do sklepów Kerrisdale nie dotarły już zniknęły. Oficjalnie już są sprzedane i zarezerwowane : )
Sklepy które wczoraj miały przyjmować przedpłaty nie przyjmują. Odwiedziłem dwa sklepy. W jednym dostałem namiar do kogoś kto może gdzieś tam ma jakąś sztukę lub kilka albo raczej ma mieć.
Tak naprawdę najprościej kupić coś za 201 dolców s kanadyjskim sklepie internetowym canona i zdobyć potwierdzenie, że dodadzą kubek. O ile jeszcze mają, bo promocja była do wyczerpania zapasów.
Do mnie dotarl. Jakosc wykonania nawet niezla :) spodziewalem sie gorszej chinszczyzny. Ot taki naprawde porzadny, solidny plastik. Brakuje przedniego dekielka, tylni sie nie odkreca i nie mozna wlaczyc IS/AF :mrgreen:
Nie wiem czemu, ale zawsze, patrząc na ten temat na liście nieprzeczytanych, widzę "Zoom Lens Mug - coś dla straceńców :) ":mrgreen::mrgreen:
Dzis bede zamawial dla siebie na zajaca (24-105).
Zeby w czyms kredki trzymac :D
Cena z ebay'a to jakies 40 funtow.
Jezeli ktos jest zainteresowany to moge zamowic. Ale jedna sztuka max bo w podrecznym sie nie zmieszcze.
O termosy 70-200 nawet nie pytam, wszystko pre-order. Szkoda czekania.
Cena i tak spadnie po jakims czasie, a zima sie konczy :D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Udalo Ci sie kupic za 120pln? Mozesz podac gdzie?
http://canon-board.info/showpost.php...1&postcount=19
25$ + 20$ wysyłka. Wysłany w piątek dotarł w poniedziałek :shock: , ale odebrałem dopiero wczoraj z poczty (EMS Pocztex).
Solidny kawał plastiku, bardzo przekonująco oblepiony i obmalowany dodatkami. Z daleka nie do poznania ;) .
Na razie jedna wada - po wlaniu gorącej kawy capi gumą (tą z pierścienia ostrości) przy piciu... trzeba chyba wygotować i z wewnątrz i z zewnątrz.
Męczę gościa by załatwił większą dostawę od producenta i byśmy złożyli masowe zamówienie - by transport był 'bulk' a nie 20$ od sztuki :roll:
Nie wiem, nie mam zmywarki... a dziewczyna twierdzi że da radę to umyć bez uszkodzenia ;)Cytat:
A da sie to potraktowac zmywarka czy niezalecaja?
Zawsze można to wysłać do mycia na Żytnią... ;p
Zebyscie sie pewnego razu nie obudzili w plenerze starajac sie przymocowac do body kubek lub termos, gdy prawdziwy obiektyw zostal na kuchennym stole i niedoczekal sie zalania ;)
70-200/2.8IS zalany przed świtem w pośpiechu kawą? :-D
Wszystko jest możliwe :D
wtedy trzeba by wysłać na Żytnią do umycia :D
Ciekawe ile by policzyli za czyszczenie :D
Proszę już dalej nie dryfować...
Vitez ja sie pisze na to cudo, pewnie nawet i 2 szt bym szafnal daj znac jakbys zamawial cos jeszcze, pozdr:smile:
Znalazłem na alledrogo taki oto kubek http://www.allegro.pl/item1084136164..._105_is_l.html
tylko troszkę grosza za wiele kosztuje,choć jak dla mnie to rewelacja,dotąd tylko na fotkach ze świata widziałem ,a tu proszę bardzo JEST
Już gdzieś na temat tych kubków jest dyskusja na forum.
Na ebay-u z HK z przesyłką kubki te wychodzą po ok. 80 zł.
Na tej aukcji na allegro czas dostawy to 2 tyg., więc sprzedawca po wyklikaniu jego aukcji zamówi na ebay-u - przebitka 100% :)
Kurka... na drugiej aukcji tego samego sprzedawcy nawet ktoś to licytuje i cena dochodzi do 200 zł ;)
Zwykłe wykorzystanie nieświadomości i 'zaściankowości' .
Mój doszedł w 3 dni w tym weekend: http://canon-board.info/showpost.php...3&postcount=73
EF 24-105 mm L mkIII już dostępny!
http://cgi.ebay.com/Canon-Lens-EF-24...item41505e5d8f
:-)