Baobab. Kiedyś podobno z niego zeszliśmy na ziemię. Ale nie wiem czy to był akurat ten ;-)
Wersja do druku
Cała galeria przypadła mi do gustu :-D Z ostatnich, to w 26 pobawiłbym się jeszcze troszkę w suwaczkowanie. Mgiełka + niebo na prawdę robią tam magię :mrgreen:
No i troszkę zazdroszczę podróży ;)
Taaaaa, a u nas podobno wiosna jest...
28,30,31 - mi się bardzo podobają. 31 - moze dlatego, że przypomina mi
Grecję?
33 - szkoda, że z tak bliska - wtedy miałbyś piękną, szerszą perspektywę (ale pewnie coś zasłaniało)
34 - co by było, gdyby popracować na warstwach w PS? (spróbuj warto, bo zdjęcie jest super)
Zazdroszczę miejsca i możliwości "poodychania" tym afrykańskim powietrzem. A zdjęcia jak sam wiesz nie oddadzą tego co oczy widziały (niestety). Szkoda, że nie napisałeś po kilka zdań do każdego zdjęcia - myślę, że byłoby jeszcze ciekawiej.
Świetne
Chyba widziałem te miejsca: Mombasa, Kenya Bay, Wasini :-)
Kotek miły
42 moje ulubione
Się mnie wydaje, że powinieneś przenieść ostatnią serię do "Przyroda, macro"
#37 jest niesamowite:D Swietne zdjecie, podobnie jak #35 i #36, tylko w PG widac, ze przesadziles z Clarity;) Ale i tak mi sie podoba:)
37 wyciągane na maxa :)
Wszystkie są COŚ warte!:) - utrwalenie wspomnień stanowi ich główną wartość(!), a strona techniczna może być tylko plusem dodatnim lub ujemnym do tego;)
Nie miałem (jak dotąd) sposobności się wybrać w okolice równika, ale podejrzewam, że słońce tam przygrzewa silniej niż nad Morzem Śródziemnym - na niektórych fotkach kolorki wyglądają dość "sprane" po wyciąganiu z RAWów (np. baobab, "wysepka" na wodzie). Tyle o "technice".
..no właśnie:) 36,37 - piękne! - "OUT OF AFRICA":)
Seria przyrodnicza też miła, zwłaszcza jaszczur. Gratulacje.
Na 43 Krzeszów?
Urocze miejsce i niebanalny kadr.
35,36,37 super widoki, zazdroszczę wycieczki ;)
43 - co to za romantyczne miejsce?
Tak, Krzeszow. Po zachodzie slonca. Przed wschodem bylo by ciekawiej, bo swiatlo wtedy pada od frontu pierwszej kapliczki. Nastepnym razem :)
Link do wiekszego http://www.woophy.com/download/798417
4&4 Troszkę za duże nasycenie - ale kompozycja fajna
horyzont leci na prawo strasznie. ale kolorki przyjemne. osobiscie wybralbym troche wyzsza perspektywe.
Wzgórz nie prostuję ;) Dzięki za opinię.
nawet nie wydac ze to nierownosc terenu:P widac jakis maly pagoreczek, gdzie od razu wzgorze:)
No duży nie jest. Kluczem tu jest pion wieży kościoła. A propos perspektywy to mam inne ujęcia, mogę wrzucić ale to mi się najbardziej spodobało. (czy ktoś wie co to rośnie na tym polu? ;) )
ja bym usrednil perspektywe. wg mnie na 1 za niskotu z kolei tak zwykle, troche za wysoko. chyba najlepiej byloby tak na wysokosci 1-1,2 m, zeby wiecej tego grochu bylo widac:) wiem, strasznie sie czepiam.
tu przynajmniej widac to wzgorze:P
Luzik :) Następnym razem robię bracketing wysokości aparatu nad ziemią ;)
Ale masz długie nogi.. Aż do podłogi.. ;)
ciekawa kolorystyka, a to wcześniejsze lepsze na siedząco, jakoś tak bliżej czuje się to pole.
Dzięki. Czekam cholera na pogodę, żeby coś pofocić nowego ;)
O! Z tym fiszem to masz pomysł :)
dr11, ciekawy "albumik". Super miejsca, zdjęcia jedne lepsze inne nie, ale generalnie fajnie się ogląda. Czekam na nowe krajobrazy.
BTW. miałem kiedyś okazję doświadczyć podobnego widoczku (48, 49) podczas autostopowania przez Szwecję. Niezapomniane wrażenia:)
czym robione?
chyba wolalbym normalne znieksztalcenia bez fisha.
No fiszem :) Zobaczę jak się będą prezentować po prostowaniu, aczkolwiek jakość wtedy leci :|
ze fiszem to sie domyslilem:P ale jakim i na czym bo exifa chyba nigdzie nie widzialem na twoich zdjeciach:P
C15mm na 5D. Poprostowałem sobie i jedynie ostatnie wygląda w miarę, reszta robi się jakaś nijaka :P
o mój boże...52 jest niesamowite...Zamarłam jak je zobaczyłam, naprawdę. Przez chwilę nie wiedziałam jak się nazywam. Piękne jest, tak delikatnie wyszło, enigmatyczne nieco. Z drugiej strony gdzieś jakiś charakter przejawia to zdjęcie. Jestem naprawdę pod wrażeniem i chylę czoła :)
Oj, ten Sztokholm to Ci pięknie wyszedł! Wielkie wyrazy podziwu :shock:
Niesamowite "światło z nieba".
p.s. Można powiedzieć, że właściwie nie znam miasta, bywałem tam dosłownie "przelotnie", ale jakoś nie rzucił mi się w oczy tak wysoki punkt z którego można by zrobić taką fotografię. Jak żeś tego dokonał?
Dzięki. Ja praktycznie co roku odwiedzam to śliczne miasto.
Ten wysoki punkt to Kaknästornet (Kaknäs Tower). Wieża telekomunikacyjna, taras widokowy i restauracja w jednym. Wjeżdża się windą 150m w górę i przy odrobinie szczęścia do pogody można się rozejrzeć. Fotki można robić ale u góry są kraty. Trzeba się zapytać na dole o klucz do okienek (pewnie dodatkowa opłata).
Dzieki za info o Kaknästornet, postaram sie skorzystac jak nadarzy sie okazja. Bylem kilkakrotnie w Sthm, ale zawsze przy okazji do/z Arlandy, ani razu prywatnie bez pospiechu :(
Jeszcze raz: swietne zdjecie (zreszta w twoim watku trudno o kiepskie) :)
Pozdrawiam.
Oj, Darku...hmm :(
Wprawiłeś mnie w zakłopotanie.
Właściwe zdjęcie wkleiłeś?
Coś nie tak? :(
W sumie moja pierwsza sklejka z dwóch bracketowanych, więc może być kiepsko :)
Ok...2/3 kadru to poprawnie ostra, ale jednak strasznie powszechna zielenina. To niebo wyżej jest odjechane i najprawdopodobniej właśnie Tobą powodowało. I tu jest zgryz, bo z lewej ciemność, a z prawej przepał z halo wokół. Może tylko na moim monitorze jest tak ostro?
No dobra, więc to znak, że nad techniką trzeba popracować. Przepał jest bo w słońce. Ciemność bo połówka mocniej ściemniła. Na moim monitorze ujdzie ale ja mam lapka ;) Dziękuję za uwagi.
Większa wersja, gdyby mogła w czymś pomóc ;) http://www.woophy.com/download/825861
a mi sie podoba nawet, fajna kolorystyka, taka letnia:P tylko brakuje jakiegos mocnego punktu, bo jest duzo tego zielska i troche drzew ale jednak czegos brakuje, na czym mozna by oprzec wzrok. poza tym to zle nie jest ale rewelacji takze nie ma.
55. bardziej mi pasuje i dla mnie swietna wszystko wspolgra
oba z tęczą są świetne!
54 i 55 - załapały Ci się w kadr niefajne cienie (ja bym to próbował wyrównać na 54, na 55 tak nie dają po oczach)
56. Wiesz czegoś mi brakuje - chyba za mało dachu? A promienie bardzo fajne
fajna panoramka
A nie wiecie, w jakim miejscu, typu imageshack, można zawiesić .mov'a i nim obracać online?
Bardzo ładny obrazek :)
:)
Wybrałem się na archipelag St Anna. Myślałem, że będzie można spokojnie linią brzegową połazić, ale co chwila mówią prajwet prajwet :( I to w 75% Niemcy mają tam dacze.
Trzeba spróbować od strony wody. Można kajakami, ale sprzęt foto i kajak to niezbyt udane połączenie...