Czemu ostrość na środku?
Wersja do druku
Czemu ostrość na środku?
20. Rambo
Uroczy kiciuś, ale bardziej podobały mi sie twoje wcześniejsze krajobrazy niż ten kot.
Poza tym myslę, że nie trzeba było przekadrowywać traktora. taka szeroka i wysoka przestrzeń ponad nim dodawała zdjęciu takiego fajnego czegoś :)
Krajobrazy sie jeszcze pojawią? :)
Smigaczka - pojawią się :)
21. Coś innego
Wojciech :D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Rambo zmienił się w Wojtka... :D:D:D
21 jak dla mnie świetne
22 nie przepalone troche??
26. 27. 28.
Po poprzednich zdjęciach dajesz takie coś? Do usunięcia !!!
Kadry nijakie, przepały jak cholera.
Pierwsze i trzecie to Morskie Oko, środkowe to Czarny staw.
latant - no niestety, ale takie były warunki - niby słońce, ale mgliste i przepały się porobiły ;)
A może to zasługa mojego taniego szerokiego kąta :)
Raczej pory dnia. Czemu nie było cię tam tuż po wschodzie/tuż przed zachodem? :)
Rzecz oczywista.
To w takim wypadku moim zdaniem po prostu należy powstrzymać się przed wklejaniem takich zdjęć. Są naprawdę słabe (rzadko tak oceniam, ale Ciebie można patrząc na co Cię stać po poprzednich ujęciach z początku tego wątku).
26. Pół zdjęcia przepalone, drugie pół niedoświetlone. Na całym nieciekawe oświetlenie. Kiepski pstryk z wycieczki.
27. Najlepsze z całej trójki, ale czy nie można było użyć polara / połówki?
28. Słabe kolory, słaby kadr, niezbyt ostre i jeszcze ten krąg na wodzie. Kolejne słabe.
Wygląda mi to na to, że nie potrafisz zrobić użytku z RAW, spytaj miclesa, On Ci podpowie ;)
Pozwoliłem sobie na naruszenie praw wszelakich autora i trochę pozmieniałem zdjęcie, żeby pokazać że mimo wszystko można było coś zrobić z tym zdjęciem. Oczywiście efekty nie są powalające bo korzystałem ze zdjęcia z tego wątku. Jeżeli naruszyłem regulamin lub autor sobie nie życzy takich manipulacji proszę admina o usunięcie bez bicia ;-)
zdjęcie 26 po przeróbce
Okazuje się, że nie jest łatwo zrobić widoczek w górach. zdjęcia zupełnie nieudane. przepały, kiepski kontrast. Po prostu w takiej sytuacji jaką zastał autor nie warto wyciągać aparatu. Można oczywiście bawić się połówką, polarem, ale chyba lepiej było przyjść parę godzin wcześniej lub później. Albo i gdzie indziej ;-)
golek
W górach aparat zawsze warto wyciągać, żeby mieć pamiątkę dla siebie... ale już niekoniecznie wszystkimi zdjęciami należy się dzielić, szczególnie na forum fotograficznym.
Zgadzam się ze sprocketem - ja nie wywalam nawet tych najbardziej spapranych zdjęć - oczywiście ku pamięci i ku przestrodze - mimo wszystko na własnych błędach człowiek najlepiej przyswaja.
A tak BTW: spodziewałem się jakiegoś ukrytego przesłania, przecież autor zdjęcia robić potrafi 8-)
Na taniość sprzętu nie ma co zwalać...
Pozdrawiam.
No to dałem ciała ;) Tłumaczyć się nie ma co - tylko przyjąć krytykę :)
Może to będzie ciut lepsze :)
29.
Jak dla mnie za dużo z lewej. Te dwie jasne plamy przeszkadzają. :-)
Super,
w jakim on jest stanie i czy wysyłka może być w cenie??
Pozdrawiam serdcznie
Mateusz.
Jako, że ostatnio była u mnie mgła to takie coś mi wyszło:
całkiem przyjemne :)
choć przy tak niewidocznym budynku ja zostawiłbym tylko prawą połowę zdjęcia lub inaczej popracował nad cieniami z lewej :)
prawa połowa fajniejsza :) tylko ten poziom :(
:)