kolejna sesja, kolejna modelka ;)
46)
Wersja do druku
.. kolejne dobre zdjecie:):)
Hmm, wydaje mi się, że jest troszkę niedopracowany retusz pod prawym okiem modelki. Raz, że brak symetrii zwróciło na to moją uwagę, dwa, że pod tym wspomnianym okiem jest kawałek retuszu który całkowicie niweluje zmarszczkę po czym się ona pojawia.
Ale może mi się tylko wydaje...
ach, czepianie sie:) fajne zdjecie:) i brak symetrii jest tu akurat dopracowany;)
na 48 brakuje mi tej drugiej ręki
ciezko sie przyczepiac do tych zdjec jakos mocno:)
wersja poprawiona 46 duzo fajniejsza;) ciekawi mnie konwersja do BW i zdjecie wyjsciowe:) probowalem cos takiego zrobic ale nei wyszlo ;)
imho do konwersji b&w swietnie sprawdza sie lightroom ;) polecam, do obrobki portretow (i nie tylko) jest po prostu fantastyczny.
wlasnie przy pomocy lightrooma obrabialem zdjecia z ostatniej sesji, lacznie z konwersja do b&w :)
ja wiem, ze lightroom;) tak samo jak wiem ze zeby wygrac le mons 24h trzeba miec samochod;) chodzilo mi o jakies dokladniejsze wskazowki w konwersji do BW :)
Jak pewnie doskonale wiesz, nie ma uniwersalnej recepty :)
Kazde zdjecie po konwersji do b&w obrabiam inaczej, dopasowujac nasycenie suwakami w module HSL / Color / Grayscale.
W tym przypadku oczywiscie Grayscale :)
Reszta to zwiekszenie ekspozycji i podkrecenie kontrastu.
Ale tez na czuja :]
Generalnie moge polecic sposob vanMurder'a:
http://canon-board.info/showthread.php?t=44871
Tyle, ze imho lepsze rezultaty daja indywidualne ustawienia ;)
Przyjemne zdjęcia. Trochę chyba za dużo skosów, kiedyś też miałem manię tworzenia ukośnych kadrów, ale jakoś przeszło mi ;P Świetne kolorki wyszły w 54.
ogolnie bardzo fajne (zwlaszcza ze chyba niedlugo w tym siedzisz)
49 najbardziej mi sie podoba
czasem przejarana suknia- pilnuj tego
53 - reka w kieszeni psuje mi zdjecie:)