Tego dzieciaczka "z zaskoczenia" już pozwoliłem sobie swoim znajomym pokazać ;)
Wszyscy byli zachwyceni :D
Więc nie pozostaje mi nic innego jak dołożyć się do gratulacji
A rybka rzeczywiście szybka musiała być bo chyba nie trafione "w oko" ;)
Wersja do druku
Tego dzieciaczka "z zaskoczenia" już pozwoliłem sobie swoim znajomym pokazać ;)
Wszyscy byli zachwyceni :D
Więc nie pozostaje mi nic innego jak dołożyć się do gratulacji
A rybka rzeczywiście szybka musiała być bo chyba nie trafione "w oko" ;)
"Dzieciaczek" trafił do kalendarza na 2006 rok :) .... Bardzo dziękuję !Cytat:
Zamieszczone przez mxdanish
( fajowy prezencik dla całej rodzinki będzie :) ).
Co do rybki to strasznie ruchliwe france ;) ale staram się dalej !!
Ostatnio eksperymentuję a raczej uczę się światła ...
... no i żona zażyczyła sobie czegoś B&W na ścianę a że uwielbia róże...
to wpierw dla Wszego oka, zanim jej pokaże ;)
Kwiatek świetny. Widać, że napracowałeś się przy konwersji BW. Może to kwestia monitora, ale kontrast, cienie itp. - powala!
swietne!Cytat:
Zamieszczone przez Moris
Muflon, z Twoich ust takie słowa :o ... rispekt :) Bardzo dziąkuję !!Cytat:
Zamieszczone przez muflon
... czy się napracowałem hmm ... nauka światła + Scott Kelby i metoda "obliczeń" /Calcolations/ ... no w końcu to dla żony ;) pewnie wiesz o co chodzi !?
Dzięki !Cytat:
Zamieszczone przez kane
Bardzo fajna tonacja szarości :)
moje gratsy!!!
Żona będzie pod wrażeniem ;)
Moris, młody jest bardzo fotogeniczny :)
Dziękuję w jego imieniu.Cytat:
Zamieszczone przez Reno
Fotogeniczność ma we krwi... po tatusiu ;)
Pogoda jaka jest każdy widzi... więc model jak znalazł :D (choć mało kiedy współpracuje ):twisted:
Świetna jakość zdjęcia no i uchwycony moment.Cytat:
Zamieszczone przez Moris
Ehh... może i ja kiedyś... coś...
Apropo... uchwyconych momentów ;) taki mały "Akcik" (jaki model taki Akt) ;):-DCytat:
Zamieszczone przez orbital
Deczko eksperymentowałem z kolorkiami ... można krytykować ;)
:mrgreen: super model, profi, co do kolorku sie nie wypowiadam bo mam nieskalibrowany monitor LCD ;-) (ble) ... ten B&W pchnalbym w ciemniejsze brazy a nie czerwienie
Bardzo ładne zdjęcie :grin:Cytat:
Zamieszczone przez Moris
Jac, bardzo dziękuję ... a wydawało mi się że pchnołem w brązy ;)
Panie Jurku, z Twoich ust ... :oCytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Ja, fotograf amator oraz mój jedenasto miesięczny rzeźbiony amorek ;)
... ściągamy czapki z głów i nisko się kłaniamy :!:
Bardzo dobre zdjecie.Cytat:
Zamieszczone przez Moris
Hihi, przypomina mi trochę taką serię zdjęć z /padnij/ George "The Chimp" Bushem /powstań/ (bez obrazy dla dziecka, poziom inteligencji podobny ;-) ). Fajne, jak widać można zrobić dużo zdjęć dziecka i podać je tak, że nie odrzuca :)
Edit: choć byłoby jeszcze fajniej, gdyby miny były bardziej zróżnicowane. I może w kolorze?
U nas na śląsku i najładniejsza zima jest szara :( ...
... więc monotematycznie zapodam kogoś kolorowego ! ;)
1.
2.
3.
4.
jak na rodzinnego cykacza przystalo calkiem fotki :)
Moją opinię znasz :smile:
Świetnie złapane momenty oraz dobrze naświetlone i skadrowane.
Będzie super album dla potomnych :-)
Moris,
Zdjecia dzieciaka swietne :-) Bedzie mial maluch doskonala pamiatke na przyszlosc! Momenty uchwycenia - doskonale! :-)
pozdrawiam,
Amber
Moris, bardzo ładne! Kąpielowa wcześniej mi umknęła a jest super.
Fajnie, że coraz więcej dzieci się na CB ujawnia :).
numer dwa z ostatniej serii to numer jeden ;-) super kolorki etc.
Bardzo Wszystkim dziękuję !
Tym razem dwie całkowicie odmienne ... choć tematyka ta sama ;)
1.
2.
( przydało by się trochę konstruktywno-technicznej krytyki ;) )
Niech się już ta szara śląska zima skończy !!:x Ja chcę w plener ... na rybki ...
W związku z nieudolnymi próbami zmierzania do technicznej doskonałości ;) proszę Was tym razem o ocenę typowo techniczną ( jak to ktoś kiedyś napisał "bez zbędnych emocji" ) poniższej fotki (zwłaszcza WB - zmieniłem monitor). Temat nie za bardzo lubiany ale na śląsku warunki wciąż nie sprzyjające :(
Canon EOS 350D / Shutter speed 1/200s / Aperture f2.2 / Focal length 85mm / ISO 100Canon EOS 350D / Shutter speed 1/200s / Aperture f2.5 / Focal length 85mm / ISO 100
Nr 2 wizualnie podoba mi się bardziej.
...Być może odetchniecie z ulgą ... a może wręcz przeciwnie ;)
( takie tam eksperymenciki )
Dwójka bardzo fajna, jedyne co przeszkadza to "lecący" słup po lewej. Ale rozumiem że coś musi być "po skosie" - chyba że zastosujesz PS lub szkło TS-E.
2-ka rzeczywiscie ciekawa, ale jak dla mnie masz przede wszystkim jakiś dar do fotografowania dzieci. Potrafisz wychwycić najciekawsze chwile. Ja u mojej córy widze wiele ciekawych "kadrów" ale prawie zawsze bez aparatu. Jak już się zabieram do zdjęć to albo się spóźniam albo przestaję widzieć :)
"Ostra" zmiana tematyki .....
Małe cuś nie cuś dla Tych którzy na Targach w tym roku nie byli ;) :mrgreen: :twisted:
p.s. Światło to nie moja zasługa ;) ani wina ;)
1 i 3 mnie sie podoba,
85/1.8?
1 i 3 to moim zdaniem najfajniejsze zdjecia z tych 4
Fajne zdjęcia, czwórka też ok. podobnie jak modelka, ale najlepsze jest Porsche :-)
Mi podoba się 3ka. 3ka byłaby fajna, gdyby w odbiciu na samochodzi była cała pani. 4ka - ta głowa z prawej strony wybitnie przeszkadza - a mogło być fajne zdjęcie.
Bardzo dziękuję wszystkim, widać zmiana tematyki i od razu wpłyneła na ilość komentarzy ;)
3ka - to 85 f/1.8 czyli zoom w nogach a niestety nie było czasu na to :(Cytat:
Zamieszczone przez lemina
no chyba że tak ;) :
4ka - to głowa Michała Tomaszewicza (Norwegia), prowadził warsztaty moda/portret - oświetlenie błyskowe Elinchrom i czasem trudno było go ominąc :(
jeszcze jedna pod ocenę :
Tą kolorystykę ust mogli sobie darować.
Zdjęcie z odbiciem zdecydowanie bardziej m i się podoba :)
Natomiast na portrecie pani wyglada, jakby ktoś jej krzywdę zrobił. Zdjęcie ok, ale ona wygląda żałośnie i przez to niezbyt podoba mi się ten portret.
Zwłaszcza pierwsza fota :)
Lemiu, niestety nie odemnie to zależało :( .. ale zgadzam się z Tobą ... it couldn't be worse !Cytat:
Zamieszczone przez lemina
Wygląda zdecydowanie gorzej niż młody Morisek ;) ( prawda ;) ?? )
Młody Morisek nie wygląda jakby mu ktoś krzywdę zrobił :) Do głowy przeszedł mi tytuł tego zdjęcia: "Młody traper". Sympatyczne :)Cytat:
Zamieszczone przez Moris
Tym razem troszkę kwieciście ;)
+ jeden wędkarski portrecik
Niebieskie kwiatki bomba, "wyłażą z monitora" Takie zdjęcia określam mianem : "ze świetną plastyką" pozdr.
Jeszcze kwieciście :
Czy naprawdę są aż tak kiepskie :( ?? ;)
Dawno nic nie zapodawałem ... a że w tej tematyce stawiam pierwsze kroki to poproszę o konstruktywną krytykę :-|
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
... nie jest to co prawda Bora-Bora a nasz Łukęcin ale może komuś przypadnie do gustu nasz piękny Bałtyk we wrześniu ;):?: .....
... ja polecam choćby z powodu spoorej dawki jodu jaką zaaplikowaliśmy w nasze płuca :-o
Ale ładnie!
1 i 7 - bardzo.
Wolę tu jednak kadry poziome.
Kwiatki - cud miód.
A może więcej klimatów wędkarskich masz?
Dzięki Reno ... wędkarskich ... hmm proszę bardzo ;) : http://www.fotomoris.com/priv/gallery/index.php?list=7
Moris - prawie wszystkie (oprocz jednego chyba)Twoje kady to kadry połówkowe.
Popelniasz ten kardynalny błąd z upartością "cyklu silnika spalinowego" :)
Nawet pionu nie oszczędziłes. Polowa i szlus.
Moris - nie fotografuj tak.
Zwroc uwage jaką monotonnośc wprowadzasz takim kadrowaniem.
Naprawde kłóci się to z zasadami podzialu i ogolnie jest "ciezkoodbieralne".
Straszliwa beczka w obiektywie powoduje, ze ci sie horyzont wygina... a tak nie jest. Mozna to skorygowac w PS jednym kliknieciem. Troche zaangazowania.
Z krajobrazow to jedynie 3ka. IMO w takich rodzajach zdjec jest potrzebne oprocz moza i plazy jeszcze to cos co mogloby przyciagac uwage. U ciebie (poza 3ka) jest pusto! To znaczy moze i plaza ok ale tam nic poza tym w tych fotkach nie przyciaga uwagi. Jakies glazy/skaly, wlasnie konar (jak na 3ce) itepe, itede ... Dlatego IMO sa takie bez emocji.
A jodu gratuluje i zazdroszcze - jestem rowniez zwollennikiem Naszego morza na wczesna wiosne lub jesien.
pozdrawiam,
Dawno nic nie popełniałem a raczej nie umieszczałem na CB ... więc dziś można sobie po mnie pojeździć gdyż był to mój debiut na Międzynarodowym Festiwalu Tańca.
1.
2.
3.
4.
5.
No a gdyby stało się tak, że miałby kto ochotę na więcej tych wypocin to zapraszam >>TU<<