Czy może ktoś podać adres skąd pobrać wniosek akredytacyjny?
Z góry dzięki
Wersja do druku
Czy może ktoś podać adres skąd pobrać wniosek akredytacyjny?
Z góry dzięki
Wysyłasz maila z wstępnym zainteresowaniem na adres podany przeze mnie jakieś kilka postów wyżej, po czym dostajesz wniosek na maila w załączniku. Raczej nie ma go nigdzie tak od razu dostępnego, chyba że ktoś uploadnie.
Witam kolegów.
Napisałem do Red Bull zapytanie o aparaty foto a konkretnie lustrzanki i obiektywy tele i taka jest odpowiedź:
Witam serdecznie,
bardzo przepraszam za tak późną odpowiedź ale musielismy podjąć decyzję co zrobić w przypadku aparatów fotograficznych.
Na teren imprezy można będzie wnieść każdy typ aparatu fotograficznego. Zabronione jest zaś wniesienie statywu oraz podestu pod aparat. Ten sprzęt o ile zostanie przyniesiony na imprezę będzie musiał zostać w przechowalni, której koszt będzie wynosił 20pln.
Zabronione jest zaś wnoszenie kamery profesjonalnej oraz innego profesjonalnego sprzętu do nagrywania obrazu oraz mikrofonu profesjonalnego oraz innego profesjonalnego sprzętu do nagrywania dźwięku.
Mam nadzieje, że jest to dobra wiadomość.
Pozdrawiam
Ula Szymczyk
Red Bull sp. z o.o.
Al. Wyścigowa 8a
02-681 Warszawa
yeeeeeeeee !! super! mam nadzieje ze tele doleci do mnie w koncu niebawem
Edit
Swoja droga po co statyw na taka impreze ?
Myślę, że np. po to:
Tudzież to:
No ew. to:
:)
no tak nie pomyślałem o sekwencjach. Ni było pytania :)
i jak? odpisali?
ja wczoraj do nich napisałem i też czekam na odpowiedź...
A wiesz który dzisiaj? Czy jest już po 25 sierpnia 2008 roku? Chyba nie.
Pytanie do bardziej doświadczonych kolegów, mianowicie, jakie sa optymalne ustawienia aparatu dla nocnych zdjec sportowych przy stadionowym oswietleniu? Dodam, ze bede sektorze dla stojących (blizej skoczni) i niestety nie mam zadnego doswiadczenia odnosnie tego typu zdjec (450d+70-200/4). Wszelkie rady bardzo pomocne. Pozdrawiam
A i ja sie podpisze pod tym pytaniem. Z tym ze zestaw to 350d + C70-300. Pozdrawiam
Nie jestem doświadczone ale jak dla mnie to f4 to stanowczo za ciemno :(
dokladnie. f4 jest ciemno jak cholera. w dodatku na tak dlugim szkle. moj zestaw na NOTJ to bylo 135 na f2 z iso 1000 i wspomagane z dolu dwiema lampami.
no ale jak sie nie ma jasnego szkla to trzeba jakos sobie z f4 poradzic. Nie kupie eLki 2 tygodznie przed zawodani :( bo nie mam za co
ja kupilem wtedy na pare dni przed :) nie zalowalem
no ja nie moge, kupilem wlasnie 70-300. no ale z tego powodu nie zrezygnuje z zabrania aparatu.
iso 1600, 1/1000, f8
;)
A tak serio sądzisz, że ktoś Ci poda optymalne ustawienie?
nie wiemy jakie zdjęcia chcesz zrobić, jakie tam będą faktycznie światła (np ciemna hala sportowa, czy stadion oświetlony lampami reflektorów to pojęcia bardzo względne, uwierz mi). A może w ogóle chcesz mieć lekko poruszone?
ja nie sadze :) bo nie ma czegos takiego jak optymalne ustawienia.
colt, pewien fotograf poradzil mi, aby pojsc w nocy na jakis srednio oswietlony most/ulice i poprostu metoda prob i bledow znalezc odpowiednie ustawienia. Na xfightersach wprowadzic niewielkie poprawki i gotowe:)
ja na prawde nie widze w czym macie problem. nie robicie z lampami, wiec ustawiacie na av, najbardziej otwarta przeslone, dobieracie iso i robicie.
jesli przy sporcie chcecie zamrozic ruch, to czasy ponizej 1/400. ot cala filozofia.
no i racja :) a po za tym ludzie zastanówcie się (mowa do tych co pytali jakie nastawy) od czego jest wyświetlacz w aparacie bo chyba nie do przeglądania się jak w lusterku coo?? Przecież można zrobić zdjęcie sprawdzić jak będzie nie takie to zmiana nastawów i dalej robić :)
Również czekam na akredytacje foto z red bulla. Ilość miejsc jest ograniczona więc zobaczymy czy prześlą. Ja startuję po akredytację jako Art Director z ogólnopolskiej grupy wydawniczej, ale z tego co odpisała laska z red bulla, to nie są zbyt skorzy przyznawać wszystkim wejściówki.
Na wszelki wypadek mam bilety.
prawie jakbym słyszał że zaraz skończy mi się negatyw :P i trzęsę są mi się ręce z żałości czy zakładać nowy czy też poczekać aż dorwę coś ciekawego :P
BTW, jednak mnie nie zobaczycie w wawie, zostaję w bydzi na rzecz tuning-show :D
Czy ktoś otrzymał już odpowiedź na wniosek akredytacyjny? Termin ich nadsyłania minął 25 sierpnia, odpowiedź miała nadejść do 29 sierpnia (czyli do jutra). I teraz zastanawiam się, czy mój wniosek został odrzucony, czy może jeszcze nikomu nie udzielono odpowiedzi.
skoro odpowiedz ma nadejść do 29 sierpnia to nie licz, że ktokolwiek się tym zajmie PRZED 29 sierpnia ;)
racja znając życie pewnie dowiecie się jutro o 17 czyli na sam koniec dania bo z takimi sprawami zawsze czeka się do końca a poza tym to jest ogromna impreza i pewnie pełno ludzi nadesłało wnioski a oni musza to w 4 dni wszystko przejżeć :P
więc pozostaje cierpliwość :)
szkoda ze nie mogę tam być :(
mam puszke i bez problemu moge mieć szkiełko do 400 tylko biletu brakuje :(
wnioskow podobno jest bardzo duzo. moze sie okazac, ze zamiast foto beda prasowki. a i tak foto ma wydzielony sektor, nie bedzie wiec tak jak na NOTJ, ze z akredytacja foto mozna bylo wszedzie chodzic. tutaj jest wydzielony tylko jeden sektor, wiec nie wiadomo tez jak z rozstawieniem lamp.
ale podobno maja byc mega ********e swiatla - ma byc jasno jak w dzien, to taki plus dla ludzi robiacych bez piorunow.
Musi być jasno, bo kamery TV potrzebują porównywalną ilość światła co aparaty.
na notj tez byly kamery tv i jakos nie bylo super jasno... ale na takich stadionach z doswiadczenia wiem ze jest spoko oswietlenie i powinno byc lepiej niz w spodku
Odp. nadal brak.
Zobaczymy czy sektor będzie w dobrym miejscu, i czy będzie np. zadaszony w razie ulewy...
właśnie przed chwilą otrzymałem od Red Bulla maila o przyznaniu akredytacji :)
ja dostałem odmowę :(
arci1981 z jakiej redakcji wysyłałes wniosek?
Tak, też nie dostałem. Portal żużlowy to za mało. :)
ja mam prasowke zamiast foto. chce sie ktos zamienic? :P
Wyraźnie było napisane, ze zamieniać się nie da :D
gdyby dwie osoby chcialy sie zamienic, to by sie dalo. wszystko rozchodzi sie o miejsca w sektorach.
Ja rowniez otrzymalem, ale tak jak wiekszosc - tylko na prase :/ O oswietleniu bedzie mozna sie dowiedziec cos wiecej zapewne juz w srode podczas wieczornej sesji treningowej.
Do zobaczenia na miejscu :)
Nie popisali się, bo mi również tylko sesja treningowa się ostała....
Zatem, DOZO na miejscu.
A zakupione wcześniej bilety przydadzą się i zapewne wyluzuję się w znanym gronie na tej imprezie i niekoniecznie w sektorze prasa :):mrgreen: