Byłoby lepiej gdyby główny motyw bardziej odcinał się kolorystycznie od tła.
Wersja do druku
Byłoby lepiej gdyby główny motyw bardziej odcinał się kolorystycznie od tła.
Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
Slusznie,
sprawdze z ciemniejszym,
Pozdrawiam,
Parteq
Dobralem na zasadzie kontrastu,
w sumie to moje pierwsze zdjecie 'czegos do zjedzenia'. ;)
Jesli ktos ma jakies uwagi techniczne to chetnie poslucham.
Czy mi sie wydaje czy na calym czosnku nie ma dobrej ostrosci?
Zrobilem wiele ujec, az do f16.
Industar. Statyw. Wezyk. Swiatlo zastane.
Oba zdjecia na f8 iso 100, czas 1/10.
I troche naiwnie;
- czy klapniecie lustra przy takim czasie moze miec wplyw na delikatne drgania i wlasnie - brak ostrosci?
Nie mam wasiaware.
Pozdrawiam,
Parteq
Witam,
Dzis sie trafilo zacmienie,
podobno w moich okolicach to bylo 33%.
Strzelilem z ciekawosci kilka fotek.
Przy okazji zobaczylem ze po ostatnim pobycie w gorach matryca prosi sie o ponowne czyszczenie.
Pozdrawiam,
Parteq
1 zdecydowanie najlepsza, ladne kolory nieba, jedynym minusem zdjecia sa paprochy na matrycy :-(
Odswiezam galerie i wklejam cos z ostatnich dni,
Pozdrawiam ;)
wracajac do pierwszych zdjec w poscie to jedna rzecz jaka mi sie nie podoba, a mianowicie te "czarno biale" nie sa czarno biale tylko szare.. za mala rozpietosc tonalna.. trohe wiecej kontrastu... i motywy raczej malo ciekawe...
co do "nowszych" jest juz fajnie, te architektorki bardzo na tak:)
Hej
Mialem okazje strzelic kilka fotek, dla fanow tenisa wstawiam moje wypociny z wczoraj.
Jesli jakis doswiadczony kolega moglby cos podpowiedziec co to fotografii tenisa/sportu to bede wdzieczny :)
(tak, wiem, wiem - wszystko jest na forum, ale musze jeszcze machnac kanapki i wstac wczesniej bo kolejka do wejscia liczy sobie okolo 6000 osob i nie zdaze poczytac - nie przygotowalem sie merytorycznie, wiem ;) )
(a jutro znowu jade ;) )
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Więcej (ładnych) pań:mrgreen:
Oki, zatem: 1 - totalnie nic nie wnosi, i nic nie widać.
2, 5, 8 - a gdzie piłka? W sportach z piłką czy krążkiem trzeba się starać aby było ją widać na zdjęciu.
6, 7 - bardzo statyczne, moim zdaniem mało ciekawe
9, 10, 11 - super...
Dzieki za uwagi.
Faktycznie, jedynka malo wnosi.
Moze pare slow - to kolejka do wejscia, wczoraj bylem 4041 dzis jestes 3182 :)
Masa ludzi zawiajana w ogonek na polu golfowym.
Dzieki za uwagi, dzis zwroce wieksza uwage na pilke w akcji.
Pozdrawiam z kolejki :)
Parteq
3 przyciąć do pionu - tenisistki jakby w lustrzanym odbiciu ;) - świetne !
8 i 9 podoba się mi za uchwycenie napięcia (szkoda, że w 8 nie widać piłki)
10 za pomysł
11 po prostu dobre
Zdjęcie kolejki do wejścia zepsute a mogło być ciekawie.
Jak na foty z trybun to nie ma co marudzić :) .
Pozdrawiam
Taka sugestia, przy serwisie poczekaj aż piłka znajdzie się w kadrze, a nawet do momentu aż tenisit(k)a ją już dotknie rakietą. Swoją drogą ta kolejka imponująca :O
Wlasnie przegladam zdjecia z dzisiejszego dnia.
Wlasnie wrocilem, ostatnim meczem byl debel Radwanska/Domachowskavs siostry Williams.
Dziekuje wszystkim za sugestie - ta z pilka byla wazna, choc wydawalby sie banalna, no ale nie mam doswiadczenia w sporcie. Za jakis czas wkleje kilka z dzisiaj :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nadal wygrał :)
(mój faworyt)
Przyzwyczajeniem/tikiem nerwowym/automatyzmem/czymkolwiek dla Nadala jest wyciaganie sobie portek z tylka przed kazdym serwisem swoim i nie tylko :)
Mecz dla Nadala nie byl latwy, a dla przeciwnkika z pewnoscia wyczerpujacy.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Kudryavtseva vs Sharapowa
Wielkim zaskoczeniem byla przegrana Sharapowej w tym spotkaniu.
1
2
3
4
5
6
7
8
Debel: Radwanska/Domachowska vs siostry Williams
Podobno siostry graja debla raz w roku - dla przyjemnosci :)
Niestety nasze dziewczyny dostaly 6:0 i 6:4
W drugim secie juz prowadzily 4:2, ale trzeba oddac siotrom Williams ze sa faktycznie swietnie przygotowane.
Za to nasze dziewczyny sa o wiele ladniejsze ;)
1
2
3
4
5
6
7
8
Widać idzie co raz lepiej, tylko przydałoby się kontynuować numerację zdjęć, a nie po każdym dniu i przy każdym pojedynku numerować zdjęcia od nowa.
3 i 7 z Nadalem mają walniętą ostrość. Ale reszta bardzo fajna.
Podoba mi się zdjęcie tablicy z pojedynkami. Świetny pomysł, szczególnie że ostrość jest skupiona na konkretnym pojedynku.
Zamiesciłeś zdjęcia na których jest piłka i od razu lepiej to wygląda.
Jakim sprzętem robiłeś?
Szkoda, że na meczu z Nadalem nie miałeś miejscówki takiej jak na deblu kobiecym... Miejsce jednak bardzo dużo daje jeżeli chodzi o zdjęcia sportowe... No i przydało by się lepsze szkiełko :)
Taaa, a jak mnie jest szkoda :)
Fakt, ze na meczu kobiet siedzialem jakies 3, 4 metry od dziewczyn, ale minusem byla godzina 20:00
Szkla juz czekaja na nastepny rok, bo tak sie nieszczesliwie zlozylo ze 16-35, 85 1.8 i 135 odebralem kilka dni po meczu :(
Jeszcze 70-200 2.8 by sie przydalo. No ale mam rok :}
Ja właśnie ostatnio zakupiłem sobie do zdjęć sportowych 70-200 2.8 (niestety tylko Sigmę, nie było mnie stać na Canonka). Różnica w porównaniu z moim starym zoomem Canona 75-300 4-5,6 to foci się zdecydowanie lepiej i "łatwiej" :)
zazdroszczę przygody :) na dwójce ulubione zagranie Rafy :lol:
Tak, to prawda.
Skubany jakis tik nerwowy chyba ma ;)
Przygoda wcale niedroga, jak to w reklamie;
Wejscie na korty: 20 GBP
Bilet na mecz Szarapowej + Nadala: 5 GBP
piwo: 3,7 GBP
(czas spedzony w kolejkach: w sumie 7h)
razem: 28,70 GBP (120pln)
Zdjecia i wraznia: bezcenne :) :) :)
Kto ma ochote obejrzec w przyszlym roku Wimbledon 2009, a nie byl jeszcze - chetnie podziele sie wrazeniami i doswiadczeniem jak zrobic zeby bylo tanio.
6 sztuk z ostatniego spaceru,
Ponieważ pierwszy raz od kilku lat poruszałem trochę suwaczkami w RawShooterze chętnie usłyszę krytykę czy gdzieś przesadziłem lub zupełnie źle dopasowałem kolory i temperaturę do okoliczności. Zdaję sobie sprawę że od tego są książki i masa informacji na forum.
Jeśli jednak ktoś rozpocznie poranny poniedziałek z kawą i z nudów tu zajrzy - zapraszam do uwag.
W podziękowaniu na końcu pięknie 'się kłaniam' :)
ps: czy zdjęcie z butami nie jest za ciepłe?
1
2
3
4
5
6
Poniewaz jeszcze sie nie pochwalilem (poza watkiem o 135 :) ) chwale sie synem, dzis skonczyl miesiac:
Antek, urodzony 29 lipca o 9.58 :)
No to moje najszczersze :-D
ps
fajna fota
A skoro juz tu jestem, to: :mrgreen:
co do fotki z butami, to na B&W bym zmienil, bo wogole tam kolory, to za ladne nie sa a sama fotka ciekawa.
Karuzela nr 5 fajna ale wg mnie za ciemna za to straznik przeswietlony ;)
Najbardziej podoba mi sie ostatnie z kobitka tylem :mrgreen:;-)
Dzieki :)
Dzieki rowniez za uwagi do zdjec - popracuje nad nimi.
Co do kobitki - Vitez za to zdjecie skasowal mi zalozony watek o zdjeciach z 16-35.
Najprawdopodobniej naruszylem jego pojecie estetyki zdjeciem 1 5 i 6 wlasnie.
I mialbym taka prosbe - nie wiem dlaczego ktos zmienil nazwe mojej galerii na "Wimbledon 2008" - uprzejmie prosze na zmiane nazwy galerii na: [Parteq] Zdjecia
Dziekuje
Mamy po prostu odmienne rozumienie słowa "najlepsze" . Semantyka :roll: .
Zamieściłeś nieregulaminową ilośc zdjęć w podforum "Nasze Fotografie" - zobacz post MacGyvera i po połączeniu wątków przez niego tytuł zgarnął się z tamtego wątku.Cytat:
I mialbym taka prosbe - nie wiem dlaczego ktos zmienil nazwe mojej galerii na "Wimbledon 2008" - uprzejmie prosze na zmiane nazwy galerii na: [Parteq] Zdjecia
Czy to uprawnia Cie do kasowania watku? Jestes wyrocznia w kwestii najlepsze/najgorsze?
To jest Twoje zdanie i Twoja opinia do ktorej masz pelne prawo - ale czy to byl wystarczajacy powod do skasowania calego watku? Semantyka nie ma tu nic do gadania.
Uwazam ze jestes zlosliwy oraz wykorzystujesz sytuacje ze jestes modem.
Jasna sprawa, popelnilem blad - mea culpa.
To jesli ktos ma zdjecia sportowe - nie moze miec osobnej galerii w Sub-Forum: Sport/Akcja?
Jesli nie, to malo logiczne byo przeklejanie calej mojej galerii do tego sub-forum.
Kogo mam w takim razie poprosic aby zmienil mi nazwe i miejsce galerii?
Ładne zdjęcia z Londynu, gratuluje Syna. To z butami, rzeczywiście wyglądało by bardziej klimatycznie jako BW.