pajaczki robia wrazenie, sa naprawde swietne.
Wersja do druku
pajaczki robia wrazenie, sa naprawde swietne.
Chyle czoła! fantastyczne zdjęcia!!! Brawo!
lubie tu wpadac :) zawsze znajde cos konkretnego :)
Flanel, przyznaj sie, te muchy sa z metalu czy masz jakas umowe z nimi podpisana ? ;)
psikam lakierem :D :D
sprzątanie ogródka, zbieranie gruszek i co z tego wynikło :)
mr. k o s a r z :)
i cała reszta :)
zmiana klimatów....tylko tymczasowo....
dawno nic nie wrzucałem...
z lutowej wyprawy do Londka ;)
Kolumna nelsona
National Gallery
Widok na London Eye i Bigbena z parlamentem. Tamiza :)
widok niemal ze szczytu London Eye ;)
Kitem to trzaskałeś? Jeśli tak, to lejesz miód na moje serce:mrgreen:
Jakos nie mialem wczesniej okazji tu zajrzec ale musze powiedziec ze te Twoje muchy wymiataja! Naprawde dobre makro.
A oprocz much (i pszczol) to jeszcze ten kosarz (czy inny pajeczak). To taki mocny crop, mieszek, czy jakis inny trick? Bo jesli to nie crop to niezle powiekszenie uzyskales tym swoim sprzetem. Prawie jak mikroskop.
Aha, Londyn tez bardzo, bardzo...
przy kosarzu to był dcr-250 raynoxa... i crop oczywiście...jakieś 60% kadru..
Wzbudziłeś wspomnienia...
Ogólnie wszystkich fot nie widziałem, jedynie te ostatnie z Londynu.
Wyszył całkiem całkiem. Najlepsze to chyba Tamiza. Ten statek/barka wyszła de beściarsko. Niezłe imprezy na nich odchodzą...
Ławeczki nad Tamizą - heh, pozdro dla pewnej panny...
Cytat:
Zamieszczone przez Paprochwbody
KIT jak w morde strzelił. Ale unsharpmask w PSP X był także w użyciu..
nic nie straciłeś..reszta to makra robali :DCytat:
Zamieszczone przez Zielony
... Je.. chlopie - jak to nic nie straciles!!!
Przy temacie "pomimo iż nic nowego w macro nie wymyślę... " juz mnie przygniotlo ale nastepne strony watku to juz bylo tylko dobicie. Mam miekkie nogi !!! Moze ja malo widzialem ale ...
W zyciu nie zamieszcze zadnego macro w galerii. (To ma byc komplement dla Ciebie). Podziwiam i chyba jeszcze dlugo bede i jak napisalem chwile wczesniej koledze pozytywnie zazdroszcze.
Pozdrawiam.
Po raz drugi w dniu dzisiejszym wydałem z siebie zduszony jęk "o, mamusiu..."
Osobiście nie przepadam za fotografią makro. W zasadzie należałoby powiedzieć, że nie przepadałem. Może dlatego, że nie widziałem do tej pory takiej ilości zdjęć tego typu, które wprawiłyby mnie w autentyczny zachwyt.
Po obejrzeniu Twoich fotek zweryfikowałem swoje spojrzenie na "pstrykanie robaczków". Powaliłeś mnie tymi zdjęciami, są rewelacyjne.
Zodiakalny Rak i Eddie .... dziekuję, ale obawiam się że będe was musiał dobić...
Jestem przeciętniak.
Chcecie linki do geniuszy ? :)
Jeśli chcecie się pogrążyć w otchłani super makro zdjęć, polecam (jak tylko będzie znowu działać) Forum Cyberfoto, dział MAKRO, i wypaśńy wątek 300 stronicowy " macro ". Tam się wystawiają najlepsi.
I to tam łapię doła ;)
Pozdrawiam, i zapraszam niebawem...na testy możliwości nowego szkła :)
Dzięki, w takim razie dla własnego zdrowia psychicznego zaglądał tam nie będę. Pozwól, że pozostanę przy Twoich fotkach, jakkolwiek przeciętne by miały być :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Flanel
Dobre, przeciętniak... niech będzie, ja w tej materii jestem laik i się nie znam, więc niech będzie :lol:
KROTKO: robisz KITem zdjecia, ktore ja bym chcial robic Canonem 100/2.8 !!! Nie denerwuj mnie. :rolleyes:Cytat:
... jakiego szkla?
pozdrawiam
Zodiakalny Rak
no powkurzam Cię...Jedzie do mnie 100mm/2.8 macro :D
Oto efekt pierwszej w tym sezonie makro-wyprawy. Robaków nie znalazłem, ale za to znalazłem jego :)
Wybaczcie słabą jakość. To efekt zastosowania Tamrona 70-300. Upewniłem się tym samym że nie warto dawać za tele tego typu 500 zeta ...
Aha, to jest slaba jakosc zdjecia. Dobrze wiedziec, moj biedny kompakcik przy najlepszej jakosci takich wynikow nie osiaga.
Ptaszek pieknie pokazany, az milo popatrzec. Swoja droga, wyglada na strasznego madrale ;)
1 i 2 podobaja mi sie, a swoja droga jestem za eddim ze z niego taki cwaniaczek :-)
Panowie ;) Tu nie chodzi o przesadną skromność..poprostu to jest tele o jakości KIT'a, tylko trochę gorzej, bo kit tak do końca zły nie jest.. Natomiast Ten tamron...szkoda gadać..w idealnych warunkach, potrafi tak skaszanić efekt, że przykro mi się czasem robi.. Te zdjęcia są odratowane za pomocą PaintShop Pro X
... wiedzialem! :twisted:Cytat:
... wiem cos o tym -> zobacz podpis. T70-300 to bieda az piszczy ale lepszy taki niz nic! :rolleyes:Cytat:
PS
nie moge sobie wyobrazic Twoich fotek setka canona :confused:
pozdrowienia
Po zobaczeniu kropel JaBlama natchnęło mnie ;) Fotkę chciałbym zadedykować wszystkim onanistom sprzętowym, i ciemiężonym posiadaczom cyfrowych kompaktów.
Sprzęt - Canon A30 (1megapix) + obiektyw Jupiter 135/4 M42, zlew w łazience, i karta soundblaster live 5.1 :)
No bardzo creatywne podłoże do kroplowania... ;) Podoba mnie się..!
NO kurka - chyba teraz nie usne:mrgreen:
@Flanel: to juz przestaje byc nawet smieszne!! :rolleyes:
PS
dawaj powiekszenie tej kropli - chce Cie zobaczyc w tym odbiciu do gory nogami
pozdrawiam
Nie da się powiększyć :D max rozdziałka tej foty to 1024x768, a to w dodatku crop :)
... szkoda, u muflona widzialem takie zdjecie jego odbicie w bombce choinkowej, w wodzie bys go przebil. BTW fociles juz ksiezyc - w Twoim wykonaniu mogloby to byc ciekawe?
Pozdrowienia.
jeśli chodzi o księżyc, to nie mam się czym pochwalić..
Auuu... co za profanacja starego, porządnego SoundBlastera! A ja takiego szukam... ;-)
muflon szukasz live'a czy naprawdę porządnej karty?? Bo jak to drugie, to właśnie wymontowałem ze starego kompa Sound Blaster Awe 32...poezja:);):) (live'a siedzi dalej w moim kompie:))
@flanel - sorry za OT
EDIT: Profanacja, profanacją, wykonianie niezle!
Szukam karty ze sprzetowym miksowaniem multichannel, obslugiwanym przez dystrybucyjne jadro Linuxa. Moze sie nazywac nawet "Yamada Booster 2000" :-) A to powyzsze zdjecie to juz drugie takie, ktore widze na tym forum (wczesniej byl to zdaje sie SB Live wbity w drzewo) ktore wywoluje we mnie taka reakcje :twisted: Ale chyba w koncu sie wezme i poprosze kogos ze znajomych zeby mi z Allegro zalatwili...Cytat:
Zamieszczone przez rysiaczek
Mały offtop, wybacz Flanel, ale tak się składa, że mam ten sam problem co Muflon :) Widok w ten sposób traktowanej karty dźwiękowej, jakby nie patrzył - całkiem porządnej, wzbudza we mnie negatywne emocje. A mi ona całkowicie by wystarczyła :/
Nie zmienia to faktu, że fotka zacna :)
karta widoczna na zdjęciu rok przed sesją w wodzie wyzionęła ducha po strzale pioruna (razem polegli: płyta główna soltek, karta TV kword, i karta sieciowa ;( )
Dzięki, Flanel, pocieszyłeś mnie trochę, bo już się bałem, że dobrą kartę tak potraktowałeś :)
Sorry za OT - A ja pol roku temu sprzedawalem SB Live 16 za 50zl... oj pobilibyscie sie panowie o nia na Allegro ;)
i pomyśleć że audigy 1 oddałem za 90 4 miechy temu :P
Nie przejmuj sie, mnie od soboty zupelnie inna choroba toczy ;)
Ok. Szkło, w porónaniu z kitem robi potworne wrażenie swoją wielkością, wagą, no i pracą (USM). Co do jakości...to zdaje się wymagająca zabawka, bo wychodzi mi jak na loterii. Nieulego jednak wątpliwości że ten nabytek ma potencjał z któego puki co jeszcze nie potrafię korzystać. Do czasu jednak :)
Tym czasem
canon 100/2.8 macro - 80%kadru, wyostrzane po resize.
Lepsze sample za kilka dni.
chyba troszke przostrzyles:)
Chyba ogladasz to zdjecie na LCD?Cytat:
Zamieszczone przez kociu
U mnie w pracy na LCD mialem identyczne wrazenie ale sobie pomyslalem "nie, poczekam az wroce do domu" . W domu na CRT jest OK - bardzo plastyczne i ostrosc bardzo fajna.
Btw Flanel kiedy w koncu poprosisz ktoregos z moderatorow o zmiane tytulu watku na jakis ogolniejszy bo ten aktualny jest mylacy nieco jesli patrzec na ostatnie fotki?
Mam to samo :) W pracy na LCD często przeglądam galerie, i nie moge dobrze ocenić zdjęć. Dopiero w domu, na wysłużonym CRT widzę jak to naprawdę wygląda. Dzięki Vitez za obronę :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Dzięki też za sugestię, właśnie tak zrobię. Thx !
Zdjęcie jest przeostrzone i nic na to nie poradzisz. I nie siedzę na jakimś byle jakim lcd a na CRT...Cytat:
Macio, Ty jesteś poprostu przewrażliwiony, ale kłucił się z Tobą nie będe.
Miałeś mi napisać solucje, jak to poprawnie ostrzyć na warstwach, a Ty nic...
Taki z Ciebie kolega..
oo ja też poprosze o taką solucje..
IMHO Macio ma rację. Patrzę w nie byle jakie w sumie CRT i wąsy wyglądają tragicznie. Reszta całkiem do rzeczy. Przesadziłeś. Powiem ci też, że zdarzają mi sie podobne problemy z włosami. Po wyostrzeniu wszystko wyglada dobrze, oprócz nich. Tez rozwiązałem sobie ten problem warstwami.Cytat: