Hmm, to znaczy, że nie ma rytualnej walki o dobre miejsce przy barierkach? :)Cytat:
Zamieszczone przez Stryjek
Wersja do druku
Hmm, to znaczy, że nie ma rytualnej walki o dobre miejsce przy barierkach? :)Cytat:
Lotnisko w Góraszce i teren jest własnością prywatną P. Niemczyckiego.
Program pokazów jest praktycznie identyczny w Soboty i w Niedziele co najwyżej moga róznić sie kolejnością.
Czasami bywają wyjątki jeżeli któryś z zaproszonych samolotów przyleci w ostatniej chwili.
Pokazy są rózne,raz ciekawe innym razem mało interesujące.
Piszę to w perspektywie ostatnich kilku lat. Wszystko zalerzy kogo uda im sie ściągnąć na pokazy.
Na mnie najwieksze wrażenie zrobił kilka lat temu Being 767 Linii Lotniczych Niemczyckiego "White Eagel" przelatujący na bardzo niskim pułapie nad płytą lotniska.
Przez ostatnie kilka lat były zawsze problemy z pogoda w czasie góraszki.
Wszystko zapowiada sie że i w tym roku nie bedzie pieknie.
Zaręczam Ci poradzisz sobie :))Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Niestety nie będę miał przyjemności - ale na pocieszenie w weekend do Genewy przylatuje Super Constellation :) Już sobie wyobrażam te tłumy przy pasie i samochody zatrzymujące się z pytaniem "co się stało, jakiś wypadek?" :mrgreen:Cytat:
Więc będę jednak w sobotę, ale na konkretną godzinę nie mogę się umówić, bo nie wiem, jak dojadę, pewnie będzie to koło 9-10 skoro nie ma wojny o miejsca :>
Jak się na miejscu zbierzemy? Po awatarach będziemy się poznawać?
No, widze dzisiaj od rana przelatujące nad moim domem ciężkie śmigłowce wojskowe, oraz kilka cywilnych mniejszych maszyn. Dwa takie skurczybyki bojowe zatrzęsły szybami w mojej chatce i wystraszyły moje kociambry.
To co, macie jakiś pomysł na rozpoznanie się?
Jakby były koszulki "Canon-board.info photo team" to by nie było problemu ;)
Co do programu:Cytat:
http://www.piknik-goraszka.pl/piknik_program.php
No nie wiem czy tak optymalnie, biorac pod uwage ruch w okolicy godziny 11 to moze juz byc po kilku fajnych pokazach -- np. Anakondy (wiem, Ci co bywaja na pokazach widzieli setki razy ;P) -- choc ponoc Anakondy moze nie byc (nie potwierdzona informacja). O Mustangu juz nie wspomne :> Coprawda o 15:45 ma byc powtorka ale pogoda znow moze byc tak "wspaniala" jak w zeszlym roku -- progrnozy nie sa zbyt ciekawe (oby sie nie sprawdzily)...
Co do pchania sie do barierek -- wcale tak pieknie nie jest -- do dzis mam zdjecie pukla wlosow zamiast 2 amerykanckich zolnierzy na blackhawku ;] ;] O statycznej juz nie wspomne... z rana zdecydowanie sa lepsze warunki aby nie miec nikogo w kadrze bo i tlumu jakby troche mniej. Ale to moje zdanie a na Goraszce jestem od 4 lat ;]
Albo chociaz jakies plakietki czy naklejki...Cytat:
Zamieszczone przez snow
mmsza, myśle, że tam będzie 10x więcej ludzi z Canonami niż nas :>
A jak ktoś przyjdzie z Zenitem? ;)
Chyba że Vitez weźmie swoje wiewiórki z parku i się przy wiewiórkach spotkacie :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Canon'a to ja biala elka moge reklamowac... Ja bym chcial jeszcze Canon-Board podreklamowac :DCytat:
Zamieszczone przez mmsza
Moj mistrzu... Swietna idea... Jutro ide szukac zoltej czapki :twisted: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Proponuje nie rozpoznawac sie po gabarytach czy sprzecie bo na pewno kilkudziesieciu jak nie kilkuset tam moze sie znalezc wzrostu ok 190cm wagi ok 100kg z bialymi szklami itp :?
Lepszym sposob to albo ustalona godz w ustalonym miejscu (kto sie z kim zna niech wymieni komorki), albo... rozpoznawac sie po charakterystycznym elemencie stroju.
Ja np postaram sie byc w koszulce z takim logo: http://butik.pl/b1/commodity?groupId=113029&l=pl
Jesli do tego dodac informacje uzupelniajace jak: 195cm, ok 85kg, czarne buty, czarne dzinsy, jak bedzie padac to granatowa kurtka z wytartym napisem CIVPOL z tylu, torba LowePro 650AW to sadze ze da sie mnie znalezc 8) .
Bede staral sie dotrzec na miejsce ok godz 10tej - komunikacja miejska. Chyba ze ktos jedzie o tej godz samochodem z Warszawy i moglby mnie zabrac? :D
Telefon z tym logiem w kieszeni?Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Obejrzalem mapke ( http://www.piknik-goraszka.pl/piknik_mapka.php ) - bede ok 10 krecil sie przy wejsciu numer 2.
Z wiewiórek to ta jest moja ulubiona :-DCytat:
Zamieszczone przez snow
Hehehe, mam nadzieje ze przyjeda Ci co byli w Atenach (pamietacie tego linka ??), tez wiekszosc byla Canonami i niekoniecznie byli to grupowicze ;)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Przez Ciebie mam opluty monitor :evil: ;-)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Ale pomysl koszulek bardzo mi sie podoba !!
Pewnie ze pamietamy...
http://www.pbase.com/vthian/athens_o..._2004&page=all
http://www.pbase.com/iannisrigakis/image/38352231 < a tutaj ladnie zagospodarowana oslonka ;)
No i to: http://butik.pl/b1/commodity?groupId=113029&l=pl < oni maja... a my?
Proponuję do paska od aparatu przywiazać wstażke z kokardką moze być czerwona od koloru logo ulubinej marki sprzetu :)). Jeżeli zobaczę gościa z kokardką z wstązki na pasku od sprzetu będe wiedzial że to swojak .
Ze wstążką to Cię mogą wziąć za "lewego" ;)
Mój pasek sam wygląda jak wstążka :> Poznacie mnie po cyfrówce z antycznym paskiem :>
Heh, no to pozostaje mi tylko życzyć Wam wesołej zabawy i fajnych fot :)
a przede wszystkim POGODY!Cytat:
pogoda ma byc do okolo 13 :-) tyle ze wiatr silny to moze pare pokazow zepsuc... szczegolnie spadochronowych :-(
albo urozmaicic :twisted:
aaa i jeszcze jedno info
w sobote 16:05 Akrobacja wyczynowa – Peter Besenyei – samolot Extra 300S
to trzeba zobaczyc!!!
To tak dla ogrzania krwi przed wyjazdem:
Frecce nie bedzie...ale Peter to jeden z najmocniejszych punktow programu ;)
Tak bylo 2 lata temu ;)
http://www.airliners.net/open.file/357413/L/
http://www.airliners.net/open.file/356091/L/
Hmmmm, ten samolot wyglada jak na pilota (radio control - zeby nie bylo niedomowien ;) ).Cytat:
Zamieszczone przez VDR
Na pewno juz jestescie w trakcie ostatnich przygotowan, ladnych fotek i takiej samej pogody Wam zycze.
Kiedys byl taki zespol 'Zelazny' na Goraszce - http://www.zelazny.azl.pl (dwoch pilotow zginelo z mies po goraszce w 2003r.).... ale co oni robili!?!?! Startowali na trzech roznych typach samolotu Zlin polaczonych lancuchami za skrzydla (pewnie plastikowe lancuchy) ale wracali z akrobacji z niepozrywanymi!!.... Mistrzostwo Swiata !.... no ale my tu gadu-gadu a tu trzeba wychodzic na plenerek :-)
Z racji pogody moj stroj z opisu nieco sie zmienil - nie bedzie czarnych d\zinsow a kremowe shorty 8) . Ale pewnie i tak nikt nie przeczyta a koszulke najlatwiej rozpoznac. Aha - NIE mam napisu DIGITAL na pasku 8)
No i po wszystkim - więcej stania niż strzelania.
O dziesiątej przy bramce 2 nie było nikogo ze sprzętem, nie licząc faceta z Nikonem. To byłeś ty Vitez?
Hmmm... ja tam 5GB zdjec przynioslem :roll:.Cytat:
Zamieszczone przez Pawel Woo
Ta... wnerwilem sie na brak szkla 17-80 dobrej jakosci w Canonie i zmienilem system :lol:Cytat:
O dziesiątej przy bramce 2 nie było nikogo ze sprzętem, nie licząc faceta z Nikonem. To byłeś ty Vitez?
A tak serio to bylem raczej "okolo 10" a dokladniej 10:30 :roll: i bramka nr 1 wchodzilem.
Po koszulce naprawde bylo mnie latwo poznac ;)
Malo strzelania? ja mam okolo 800 fotek jeszcze nie policzylem bo musze zrobic miejsce na dysku :-) ciezka noc sie zapowiada :-), na plyte lotniska nie wszedlem bo wlasciwie nie bylo to dobre miejsce do focenia, czesc pokazu byla by za plecami patrzac na pas... jedynie statyczną wystawke mozna by bylo pofocic... ale statyczna mnie nie pociaga... :-).. i obstawialem jedno miejsce czyli poczatek pasa tam gdzie byly starty przez wiekszosc dnia bo kolo 16 zmienil sie wiatr i starty byly z drugiej strony...
NIe byla to najlepsza Goraszka ale byla to ciekawa Goraszka co prawda nie AirShow a tylko piknik :mrgreen: ale dania na pikniku wysmienite.. choc malo i bywaly momenty ze nic sie nie dzialo po 30 min... a jutro ma padac i niskie chmury :-)
a ja sie coraz powazniej nad Poznaniem zastanawiam... maja byc fajtery 8) . Ale to juz OT.
Zdjecia swoje z Goraszki pokaze... za tydzien? (moze ze dwa, trzy apetizery wczesniej)
No, 800 fotek z airshow to jest mało :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Jac
po pierwsze primo to jakies 6GB - mi narazie wystarczy.. a po drogie primo to nie byl AirShow tylko Piknik Goraszka :mrgreen:Cytat:
Wróciłem. Opalony i z 1.3k zdjęć. Może kiedyś coś pokażę ;)
Troche inna klasa niż Payerne, nawet ludzi pod barierkami mniej :> A F-16 zupełnie zawiodły. Przyleciały i poleciały. NIC nie zrobiły!
I tank jeszcze nawalał! Przez 30min chyba z nim walczyłem, jeśli nie lepiej.
Oj ja najwczesniej to sie jutro zabiore z obrobke zdjec... ale juz widze kilku kandydatow do pkoazania..
A co do slonca to nie tylko ciebie przypieklo, chociaz reasumujac pogoda (jak na to co zapowiadali) to byla super
W drodze powrotnej za to miałem ulewę... Ale fajnie było.
Nie bądźcie tacy i pokażcie tym co nie byli :!: ;-) Tyle zdjęć narobić i żeby żadnego nie pokazać? :) chociaż jedno byście ładne pokazali a nie... :twisted: ;)
klatka 100% (bez cropa) ruszone tylko 'Levels' w PS
rowniez klatka 100% (bez cropa) ruszone tylko 'Levels' w PS
EDIT: zeby nie nabijac licznika postow :-)
klatka 100% lekko ruszone 'levels' w PS
klatka 30% (mocny crop) lekko ruszone 'levels' + pare parametrow
dajcie tego ciut więcej :) w końcu każdy po pare GB zrobił to na pewno coś sie z tej masy coś da zaprezentować = mnie nie było :( więc chętnie bym coś jeszcze zobaczył
Byłem, obejrzałem, pofociłem ;)
W sumie miałem do dyspozycji tylko 1024 + 256 MB, ale jakoś musiało wystarczyć ...
Ale eFy mnie zawiodły, równie dobrze mogłoby ich tam nie być, mieli 10 minut a przelecieli dwa razy, z czego pierwszy raz niespodziewanie :|
Dali ciałą z tymi eFami
BTW ciekawe, czy kogoś z Was złapałem w kadr ... :)
A tych Canon'ierów kręciło się tam very mnogo :D
Very mnogo? Właśnie niewielu. Myślałem, że obstawa będzie dużo lepsza... L-ki to na palcach jednej ręki chyba mogę policzyć :>Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Kolorowy
A zdjęcia zaraz wrzucę.
A to tylko CI z L'kami się liczą ?? :>Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Wiesz, pierwszy raz byłem, może faktycznie poprzednie pikniki były lepiej obstawione :)
Poza tym Nikon'owców widziałem paru 8-)
A to moja przykładowa fotka (kadr 100%) :
Pomijając "pokaz" F-16'tek było całkiem fajnie.
EDIT:
I jeszcze jedna (kadr 100%):
To i ja:
hihi.
Mój brat ma prawie identyczną jak Ty Tomku. :D
Możę stał koło Ciebie?
;P
(300D i podpięte 70-200/4)
Z tym odnajdywaniem się, to jak w konspiracji. Przypomina się film "Wielka włóczęga" :D