Męczenie Tyśki ciąg daszy:)
Wersja do druku
Męczenie Tyśki ciąg daszy:)
Na pierwszym mina trochę nienaturalna, ale za to brak trupich kolorków na plus:)
Jest lepiej:)
haha takie dobre że nie trzeba komentować
ja mam jedno ale...szkoda, że obciąłeś jej czoło bo przez to wydaje się jakby to czoło miała bardzo wysokie i przez to głowa jakby zdeformowała się...nie wiem może moja wyobraźnie tak dziwnie pracuje ale jak patrze na te ładne ujęcie ładnej dziewczyny ale z przyciętym czołem to po prostu oczami wyobraźni widzę przedłużone ku górze czoło idące w łysą pałkę
łoł to ci się wyobraźnia na prawdę włączyła zapewniam cię ze nie jest łysa:) widać na wcześniejszych zdjęciach
co do czoła to paenka ma rację.. niezbyt dobrze to wygląda.. do tego od góry trochę za jasno.. na pierwszym niepotrzebny kawałek ręki/ramienia.. kolory troszkę cieplejsze powiny być ale już nie ma tego fioletu więc ogólnie lepiej.. spróbuj trochę później robić bo słońce jeszcze za wysoko..
o kurcze nie zauważyłem tego ramienia mój błąd :)
IMHO za bardzo pojechałeś po lewelach i czoło zrobiło się jakies takie plastikowe, jakby przepalone.
dawno mnie tu nie było ale już wróciłem a na powrót 3 nowe fotki mojej siostry
(proźba do moderatora czy bylo by możliwe zmienić taemat wontku na "[Piasek1989] portrecista" z góry dziękuje)
wystraszona?? :PP usta toche jak u monalisy- nie wiadomo czy sie smieje smuci itd... ;P
Na 99% jestem pewien ze kombinowales z oczami i nie za dobrze Ci to wyszło... szczególnie na ostatnim :PP
14. trochę za zimne jak dla mnie
tak przyznaje sie w ostatnim korygowałem kolor oczu i faktycznie nie wyszło to dobrze. Przyznaje się bez bicia:). A poza obróbka możecie coś jeszcze powiedzieć o tych zdjęciach.
Mocny cień pod brodą ... Gdybyś sprobował skorygowac ustawienie swiatła ?
Pozdrawiam
Szminka Piasek! Szminka jest źle położona!
Pierwszy mi się najbardziej podoba, ale wolałabym z ciekawszą perspektywą i bez korali - za duże i za niebieskie.
Ładna dziewczyna, a skoro siostra - masz szansę poprawić.
a jak to wam się widzi wywołany raw i troszkę zmiękczone tło
Totalny KICZ....wg mnie.
tło z PSa czy jakis plakat itp.?
denerwujące ejst to, że każde zdjęcie jest z przechyłem głowy modelki.. rozumiem, że ten profil uważa za "lepszy", ale pachnie lekko monotonią...
obraz na ścianie. faktycznie głowę trzeba prostować na drugi raz jak będę coś jej pstrykać będę pamiętać o głowie
i nad mimiką trochę popracować :) bo (o ile sie nie myle) wszystkie zdjęcia z twoją siostrą są z tą samą miną ( nawet ja tak nie umiem...)
kolejne teraz coś w dwóch kolorach
co taka kiszka że żal komentować??
a co to za jasne kolko w srodku? cos a'la winieta?
Poproś modelkę żeby nie zaciskała ust, wiem, że ludzie miewają taką anatomię ale powinna mieć lekko rozchylone.
Dokladnie, za Vitezem.
Pokaz te zdjecia bez uzycia Ps-a.
Brutalny ?? Moim zdaniem to w najłagodniejszy sposób napisałeś jaki można.
Ważne, są próby i chęci. Przedewszystkim wróć do podstaw fotografowania i eliminuj błędy. Staraj się zrobić bardziej zdjęcia, niż używać PSa. Tym bardziej, że i na temat tego drugiego Twoja wiedza kuleje;)
modelka ma minę jakby robiła to za karę... Nie zmuszaj siostry jeśli nie chce :D Ta róża masakra kiczowata... a to cos drugie w PSIE to nieporozumienie ... ja wole zdjęcia naturalne do bólu :D
Na mój gust na 19 i 24 za mocno świecisz.
23 skóra plastykowa i świeci się. Na 20 nie lubię cięcia czubka głowy a na 21 cięcia ramienia.
W porównaniu z poprzednimi mega skok na przód :)
Najbardziej podoba mi się 21 gdyby tylko nie wspomniane wcześniej cięcie. Bardzo miły BW.
karolina super ci wyszla :D
jedynie w ostatnich się skóra torchę świeci i worki pod oczami zostały
niemniej, muszę cię gonić
odzewu 0 aż smutno się robi
25 i 26 strasznie mi podeszły, kolory, kadr (szczególnie 25) na 27 chyba troche ręka przypalona, przynajmniej tak to widać na moim monitorze :) ale ogólnie bardzo na + ;D
Patrząc na zdjęcia sprzed roku mega postęp,jak tego dokonałes,samouk czy może ktos ci pomagał?
Nie jestem ekspertem ale bardzo na plus,szczególnie studio.
Jak tego dokonałem ale co konkretnie.
przez rok można wiele zmienić i się nauczyć kilka przeczytanych książek małe inwestycje w sprzęt poznanie go i przede wszystkim i to powinienem napisać pierwsze trening trening i jeszcze tez trening a no i opłaca się oglądać fotografie lepszych.
A teraz ilka z ostatnej sesji
28. Daga
29.Daga
30.Daga
28 dobre
29 nie podoba mi się rozkład światła na twarzy, niedobrze to wygląda
30 mega plastyk i kadr dla mnie nie bardzo
Zainwestuj kiedyś w wizażystkę... a jeśli była przy tej ostatniej sesji to zmień na lepszą :roll: .
No zobacz chociażby co jej się pod oczami i na policzku na 29 dzieje.
Dziewczyny wołają o pomoc : "Nadejdź superherosie! Wzywamy Cię, jakże potężny Photoshopie!"
bardziej lightroom'ie
Nie chodzi o to jakiego Ty programu używasz, ale jakiego potrzebujesz, znaczy te zdjęcia potrzebują.
Lightroom to wywoływanie zdjęć. Photoshop to retusz zdjęć.
A tak naprawdę to uciekanie się do programów to już pójście niby na łatwiznę a tak naprawdę dokładanie sobie więcej roboty. Poćwicz przygotowywanie zdjęcia i modelki przed naciśnięciem spustu.
28 to na siłę mógłby być materiał wyjściowy do dobrego zdjęcia.
A kolega dalej nie rozumie ;)
Spory przeskok jakości zdjęć.
ja też w większości używam tylko LR, a nie mam zamiaru zostawiać modelkom worów pod oczami na pół twarzy czy coś.. czasami przyda się minimum PSa, niekoniecznie do robienia plastiku ze skóry
No to przygotuj sobie zdjęcia przed ich zrobieniem, tak by były na odpowiednio atrakcyjnym poziomie, bez potrzeby ich retuszowania. Choć jak dla mnie usunięcie worów pod oczami to ten sam poziom retuszu co wygładzenie skóry, więc nie rozumiem krucjaty antyretuszowej.
No chyba że to, co zaprezentowałeś to jest dla Ciebie już odpowiedni poziom atrakcyjności i lepszych nie zamierzasz robić, to przepraszam :roll: .
A tak w wielkim skrócie to przygotowania i robienie zdjęć wyglądają tak: strój, makijaż (to należy do modelki + wizażystki ale z kontrolą fotografa), dodatki, poza, światło, kadr, pstryk, ocena kadru i histogramu, poprawki, pstryk.
i co i cisza
No cisza, bo albumowe.
31 za szaro, wiecej bieli i czerni
32 podoba mi sie twarz i spojrzenie ale jakos reszta kadru mnie nie przekonuje
33 slabo doswietlona twarz, za duza go, te schody za bardzo skupiaja na sobie wzrok