16.1 50/1.6 @ 5D
16.2 50/1.6 @ 5D
16.3 50/1.4 @ 5D
Wersja do druku
16.1 50/1.6 @ 5D
16.2 50/1.6 @ 5D
16.3 50/1.4 @ 5D
17.1 50mmf2.217.2 50mmf2.0 17.3 50mmf1.8
18.1 17-55 f2.8
WoW zaczęło się dziać w wątku ... jestem pełen podziwu :)
Kuba - bardzo ładnie .. się nie spodziewałem kurcze ;)
Melonpl - super :)
Adam - no kurde ale dorwałeś modelkę stary... twarz trochę zplastikowiona ale kadry przednie ... :)
Madroz - pierwsze rządzi !!!
tom517 - klimat!!!
zaczyna się robić gorąco - naprawdę będzie trudno wybrać ... a do konca miesiąca jeszcze daleko :)
dziękuję wszystkim za kontrybucję :)
pozdrawiam
V.
tak patrzę na fotki temat wątku i podpisy i niektóre wcale nie są wykonane z ekstremalnie małą GO i co wy na to...?? niektóre to po prostu portrety...:)
jak dla mnie to niektóre są po prostu nieostre. Troche rozczarowuje ten wątek, spodziewałem się super fot ( przecież tyle ich jest choćby w wątku o GO ) a tu pare fajnych dzieciaków a reszta straszna nędza. Chyba coś zaraz wrzucę :P
Oglądam podglądam, to i sama się dorzucę ;)
400d- 50 1.8 na f 2.2, reszta w exiffie
http://www.karolinafurnal.lua.pl/maja.jpg
Clark umówmy się na przyszłość, że najpierw wrzucasz fotkę, a później krytykujesz... ok? fakt ze nie sposób znaleźć żadnego link'u do twoich fot w porównani z ostrą i niekonstruktywna krytyką ,świadczy tylko o twoim braku eEtyki.... do you understand... Super Kent?
40D 50/1,8II - F 2.0
Adam :) dzieki za zaproszenie do zabawy :) tylko wiesz...moja portretowka do sredniego formatu jest nienajjasniejsza i chyba starsza ode mnie i zostala zaprojektowana jeszcze zanim Johnston wymyslil slowo bokeh, wiec mam nadzieje ze wybaczysz jesli zmodze cos syfrowego?:>:P
Aparat 6x6 - Start 66S: szklo 75/3.5 na f/4:
Modratorzy - robicie cyrk z zasad na tym formu. Nagle pojawi sie w tym dziale galeria jakis tam prac, niewiadomo czemu tutaj!?
Koszmar. Co sie dzieje z moderatorami i Adminem..>?
Po co robic podzial skoro wrzuca sie zdjecie gdzie popadnie...
Rozczarowanie nastepje u mnie ostre...
iczek, jak masz problem to uderz to hazana. Może olśnisz koszmarnych moderatorów gdzie to dać? Czekamy na rzeczową propozycyję.
HINT: Warto wcześniej poczytać zasady poszczególnych podforów.
Powstał pomysł, aby posprzątać wszystkie wątki ze zdjęciami ni to techniczne ni to galeryjne. Ale przygotowanie rozwiązania musi potrwać. Zamiast robić flame'a może zaproponuj coś konstruktywnego.
Najpierw czytam idiotyzmy o rzekomym obrażaniu innych teraz skargi na rozczarowanie.
Kubaman, jak widać w tym wątku idiotyzmów jest więcej...
Adaś, następnym razem zanim skrytykujesz jakikolwiek film - nakręć własny. Jeśli nie spodoba ci się nowa piosenka Britney - zaśpiewaj lepiej. Jeśli nie posmakuje ci ciastko w ciastkarni - upiecz smaczniejsze.
Poziom argumentacji na poziomie gimnazjum. Dodaj do tego jeszcze "powiedz mi to prosto w oczy" i nie będę miał więcej złudzeń.
Miłego dnia
Nie napisałem, ze Modzi są koszmarni. Tylko, ze dzieje sie koszmar za ich przyzwoleniem.
Być może nie zrozumiałem czemu służy to podforum wiec jeśli twierdzisz , ze ten wątek jest tutaj uzasadniony, to ja nie mam uwag. Ty tu rządzisz.
Moim zdaniem obraz tego wątku jest najlepszym dowodem na to, że się jednak mylisz.
Nie latam na skargi z duperelami, liczę na zdrowy rozsądek.
Jak dotąd to działało...
Odnoszę wrażenie, że forum samo wypracowała kształt tego podforum i jakoś się to sprawdzało. Teraz zamieniacie to w zbiór bezsensownych waśni nad przypadkowymi zdjęciami.
Tyle w temacie. Bez urazy. To moja opinia.
Piotr, to forum nie jest najlepszym miejscem. Napisałem to przecież wklejając wątek tutaj i jednocześnie rozpoczynając dyskusję na temat takich wątków na forum moderatorskim. Nie będę trąbił nad czym teraz po cichu pracujemy, tym bardziej że mamy na forum masę nadwrażliwców na własnym punkcie.
Jak widzisz sam opublikowałem tu fotki dla zabawy.
Pozdrawiam
P.S>pytanie nie brzmiało jaki charakter ma to podforum, tylko gdzie dawać takie wątki :)
Jejku jejku, ale poziom :] ja jakieś wygrzebane wrzucam.
Najważniejszy i tak jest udział w konkursie a nie miejsce :D Miejsce jest bonusem ;)
Oto moje foto:
ej ej ej przestance skakac sobie do gardel bo to nie ma sensu watek wyladowal tu gdzie wyladowal i juz a moderatorzy zawsze maja racje :/ i to udowadniaja bamujac, przenoszac watki itp ehhhh :( ale cos nie to najwazniejsze kto ma wladze a kto ma racje :) a to chyba wiekszosc osob wie:) wiec proponuje zabrac sie za wstawianie fotek do konkursu i pisanie na ich temat a nie o *******ach niezwiazanych z tym watkiem cya :)
5d + Sigma 150/2.8 :mrgreen:
5D 85 mm f 1,8
hmmm...
pytanie odnosnie konkursu:
define: ekstremalnie mała - nie wiem czy w ogole jest sens zebym startowal majac 24-105 na cropie - chodzi mi przede wszystkim o to, zeby nie nadeslac pracy "nie na temat"
Fotki zrobione canonem 300D + Biometar 80/2.8 ;)
fotka 1 i 2 (nie wiem czy można to jako całość potraktować?):
Fotka 3:
Jeżeli pierwsze zestawienie można potraktować jako jedną fotke, to dodam cosik jeszcze;)
mz prawa strona pierwszej fotki w zupełności by wystarczyła :)
pozdr
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
reasumując największym "otworem" jakim dysponujesz jest f4.
jak ustawisz na 105mm i zrobisz zdjęcie z minimalnej odległości ostrzenia to coś tam niezłego możesz wycisnąć :)
przede wszystkim temat proponuje potraktować na luzie :)
pozdrawiam
Okej, to jeżeli można prosić admina o wyrzucenie poprzedniego zestawienia-ponieważ już nie mogę edytować posta.
jako trzecią fotke(głębia ostrości nie była nic modyfikowana w PSie:)):
Tu wrzucam pojedyncze BW:
To mój dziewiczy wpis na tym forum więc proszę o wyrozumiałość...
Nr. 1 Ospa (EF 28-105 USM II, 1/30, F4)
Załącznik 4063
Nr. 2 Gryzaczek (EF 28-105 USM II, 1/60, F5,6)
Załącznik 4064
Nr. 3 Święta (EF 28-105 USM II, 1/30, F4)
Załącznik 4065
Pozdrawiam
Normalnie, obiektyw od średniego formatu i można "wyginać" go na boki, prawie jak w wielkim formacie:P
*No bardzo prawie;]
no to niech najlepiej sam coś wrzuci. Znamy przecież jego możliwości i na pewno będzie tu ciekawiej :)
w sumie to nie wiem... takie ot.
18.2
17-55, f2.8 - jakby komus bylo malo, to dla mojego obiektywu to ekstremalnie mała GO, no moze jeszcze troche mozna przyzoomowac :)
Tak spokojnie...
5.2.
40D, 50mm, f/2, 1/100sec, 2xEX
Jak probowalem zalaczyc zdjecie program pozwolil mi maxymalnie 96 kb na kazde zdjecie, chyba ze cos robie źle, klikam na agrafke???
Załącznik 4112
Załącznik 4113
Załącznik 4114
Teraz lepiej?
Ja szybkie pytanie do organizatora jeszcze.. Bo się nie doczytałem.. Jak z obróbkami ?? Oczywiście nie mam na myśli tworzenia sztucznej GO , ale kolory czy chociażby ostrzenie lub wywołanie Rawa
Widzę że frekwencja co raz większa, a ja się*bujam, bo nikt nie chce stanąć przed obiektywem :p
Mam nadzieję że do końca miesiąca się*wyrobię :)
ArturBonoVox
Zdjecie nr 2 - Melancholy
400D, 70-200L, 91 mm, 4.5 na czasie 1/40, bez statywu
B01
B02
EF 1.4/50 @ 2.8
nikt nie wrzucil jeszcze z 135L albo przegapilem
5d 135/2L f2.5 t 1/80