Bo ma status "dziewczyny" :) Ale ja wyznaję zasadę: "kup sobie wszystko PRZED slubem" i tego należy sie trzymać. Patrząc na Twoją stopkę chyba niewiele Ci juz potrzeba, możesz sie śmiało żenić :DCytat:
Zamieszczone przez Vitez
Wersja do druku
Bo ma status "dziewczyny" :) Ale ja wyznaję zasadę: "kup sobie wszystko PRZED slubem" i tego należy sie trzymać. Patrząc na Twoją stopkę chyba niewiele Ci juz potrzeba, możesz sie śmiało żenić :DCytat:
Zamieszczone przez Vitez
A ja tam kupiłem wszystkie zabawki ze stopki (i G5 którego w stopce nie ma) po ślubie :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Yooreck
nie bede oryginalny - ale ja tez i jeszcze do tego - coolpix2500 :mrgreen:, S50 i 300D :)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
zona zawsze mi mowi, ze wiem co robie :)
Cóż... patrząc na miasto w którym żyjesz/pracujesz.. jakoś sie nie dziwię :)Cytat:
A u mnie jest tak, a oprócz hobbi foto mam bzika na tle rowerów i muzyki. Ja udaję, że nic nie kupuję a żona udaję, że nie widzi co kupiłem.
Czego oczy "nie widzą" tego sercu nie żal :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Marfackib
uff dobrze ze mi do tego jeszcze daleko :D:D:D
nie znasz dnia ani gadziny...godziny znaczy sie ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Venio
Cytat:
Zamieszczone przez Yooreck
Zostal jeszzcze full frame, analog, sredni format, nowe mieszkanie, ciemnia w lazience,samochod na wypady plenerowe i dopiero mozna myslec o slubie ;)
nie no jak juz myslec o nowym mieszkaniu to o taki z dodatkowym pomieszczeniem do zaadaptowania na ciemnie ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Potem pewnie stwierdzisz, żeś zbyt atrakcyjna partia... :DCytat:
Zamieszczone przez Vitez
hehe gadzine jush znam :D dobrze ze godziny jeszcze nie ;) ale juz zaczynam sie bac :DCytat:
Zamieszczone przez gonzo44
Moja dziewczyna ostatnio mnie "męczy" żebym ją nauczył robić zdjęcia i tak czytając posty zastanawiam się czy warto :) bo też będzie jedna lustrzanka na dwóch hihihhiCytat:
Zamieszczone przez Venio
Nieeee... Jej dajesz ta a sobie nowa :)Cytat:
Zamieszczone przez Voytas
Chociaz ostatnio bylem w jednym tlumie gdzie 20'stke sobie para tak wymieniala i wygladali na bardzo zadowolonych :mrgreen: Widocznie sie da...
P.S. Nie zapomnij obwiesic aparatu lampa, ciezkim obiektywem, gripem, dwoma paskami, ciezkimi bateriami (najlepiej w jedna komore troche olowiu)... Wiesz... Niby sa slabsze... A ty idz na silownie :twisted:
No to juz wiecie czemu przy kupnie 20D zostawilem sobie 10tke? 8)
"widziały gały co brały" tak zawsze mówie swojej żonie jak się pieni na widok kolejnej mojej zabawki...wiedziała przed ślubem że mam słabość do różnych gadżetów...a swoją drogą ją też rozpieszczam prezentami.
Warto... jak zacznie dominowac Twoją lustrzankę, będzie pretekst by kupić drugą :)Cytat:
Oj, warto i to bardzo, jak sie wciagnie w to wszystko to moze bedziesz dostawac na urodziny/inne Swieta prezenty zwiazane z foto, albo jeszcze lepiej, mozesz na Jej urodziny kupic szklo (ktore przeciez tez bedziesz uzywac ;) ).Cytat:
Tez mojej tak mowie, najlepsze jest to ze zalwazylem ze jak nie narzeka na "przyszly" zakup to moge go od razu kupic, a jak narzeka to musze najpierw cos Jej kupic a pozniej jest OK :)Cytat:
Zamieszczone przez wróbel
Hmmm, czy kupujesz jej coś tak równie wartościowego jak Twój sprzęt?Cytat:
Zamieszczone przez Polaco
Chcialbys zebym zbankrutowal ?? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Robert P.
A tak na serio to Ona tez robi zdjecia i bardzo sie ucieszyla z mojej decyzji upgrade'u sprzetu (mialem kiedys Minolte 7i). Niestety moja ladniejsza polowa nie jest takim onanista sprzetowym jak ja i uwaza ze juz mam wszystko co potrzebne :(
Tak mało na forum kobiet czy nie chcą zabierać zdania w tym temacie? W takim razie ja powiem jak to jest u nas... - to ja fotografuję, a mąż że tak powiem pomaga mi w zgromadzeniu sprzętu :-) Ostatnio przeznaczył swój dodatkowy dochód żeby dołożyć mi do 350D a na rocznicę ślubu zamiast kwiatów otrzymałam... jeden z filtrów :-) więc jednak da się dogadać... on też ma swoje hobby i wie jak to miło kiedy może pójść i dokupić coś nowego do komputera. :-)
Pamiętam kiedyś chciałam porobić zdjęcia nocą, a że jako kobieta sama w plener nocą ze sprzętem... raczej nie wybrałabym się - poszliśmy razem. Mąż dzielnie nosił statyw i trzymał plecak ze sprzętem kiedy skupiałam się na zrobieniu zdjęcia. To tylko kwestia zrozumienia i poukładania sobie wszystkiego... Vitez nie słuchaj tych co piszą "dlaczego ma mieć lepiej niż my", nie jest źle ;-)
Kobiety rzadziej paraja sie onanizmem niz mezczyzni (z wylaczeniem bizuterii, kosmetykow i ubran) :mrgreen:Cytat:
To nadal nie jest onanizm bo tam sie wybiera ladne...
A my tu glownie siedzimy nad tabelkami i testami i rozprawiamy ktore szklo jest ostrzejsze...
Wyobrazacie sobie jak by tak kobiety zaczely testowac samozaplon futer albo wytrzymalosc wlosia na deszcz, albo "jak dlugo te perfumy trzymaja"... ? :mrgreen:
Przecież właśnie to testują. W reklamach o tym na okrągło. Ponadto jeszcze te szminki :?Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Nieeee... Ale one tak nie same... To akurat marketoludy wciskaja... To sie nie liczy... Tak samo wszyscy producenci maja najlepsze aparaty ;)
Jak zaczna w domu same rozkladac zestawy do testowania to wtedy predzej sie mozna zgodzic... Narazie to kluczowym parametrem i tak jest kolor :mrgreen:
Zakupy oerfum dla NzZ to 'niestety' moj przyjemny obowiazek. A kazdy perfum jak topowy filtr drogi ;-( Coz, takze i tu liczy sie jakosc wykonania ;-) No ale na wspolne wypady na zakup ubowia dla NzZ to ja sie juz od dawna nie pisze, Po prostu nie jestem tego w stanie wytrzymac (i czasowo, i nerwowo). ja tylko dostarczam kase i uwrazliwiam, zeby kupowac buty jak najlepszej jakosci. W zasadzie dobrze to dziala. Poza moze jednym wyjatkiem, kiedy dlalem NzZ troche kaski na nowe buciory, a jak NzZ wrocila z zakupow i triumfalnie mi zakomunikowala, ze kupila fajne obuwie to cos mnie podkusilo i poprosilem o pokazanie. Okazalo sie, ze sa to super wygodne, super lekkie i super jakosciowo wykonane jakies super modne, super wloskie laczko-klapki. Zadnej reszty ze sklepu do zwrotu nie bylo i okazalo sie, ze 'wisze' jeszcze jakas dodatkowa 100. Wszystko fajnie (najfajniejsze, ze NzZ super zadowolona), tyle, ze ja bym sobie za ta kaske super fajnych klapek na 10 lat nakupowal. Juz wiecej sie o nic nie pytam ;-)
I to , i to? ;)Cytat:
Zamieszczone przez ilona
A co ja mam powiedziec? I komputery i fotografia ... ciagle sie ciesze zem za mlody na żonatosc :DCytat:
on też ma swoje hobby i wie jak to miło kiedy może pójść i dokupić coś nowego do komputera. :-)
No, ale zony maja tez niewatpliwe zalety... ;-)
zgrywaja karty na image tanka i czasem nosza statyw (choc teraz czeka je ciezszy statyw, bo musze zmienic :( )...Cytat:
Zamieszczone przez Pszczola
no i brzecza, ze juz nie i ze chcialyby dalej isc... ;-)
echhh... jak mowia: "trzeba kochac, bo zrozumiec sie nie da" :???:
Dziewczyny tez a zobowiazan i uwiazan mniej :pCytat:
Tyle, ze z mojego punktu widzenia wzajemne zobowiazania i wzajemna odpowiedzialnosc sa ok ;-)
No i moja zobaczyla watek, powiedziala ze jestesmy swinie i ze nie wiemy ile kobiety sobie odmawiaja zeby utrzymac dom a my tylko o naszych zabawkach ;)
Jednak chyba Twoja małzonka nieuwaznie watek przeczytala, bo ja w sumie jak moge trzymam strone zon ;-). Szczegolnie mojej prywatnej. No i czym/kim byliby faceci bez swoich zabawek?Cytat:
Przeczytala, ale chyba wybiorczo ;)Cytat:
Bo one ponoc czasami patrza i widza tylko to co chca widziec :mrgreen:
Ale kto to zrozumie...
A przypadkiem nie na odwrot? ;)Cytat:
http://www.mp3s.pl/maz/
Nieee... To nie tak...
Facet by podniosl glowe z nad gazety albo odwrocil od telewizora i zapytal "co mowilas?" :mrgreen:
Ewentualnie powiedzialby "aha" albo "nie mam czasu" ;)Cytat:
Ps.: a rysunek boski ROTFL !!
Ehem, ja tylko po cichutku się pochwalę: dziś żona zaproponowała, że skoro w Genewie jest problem z wyborem 24-70, to może by się przejechac do jakiegoś większego miasta (Zurich), poszukać, pobadać i kupić hurtem w/w i 100-400 które w zasadzie było przewidziane dopiero na wakacje :mrgreen:
Nie dziwne ze na avatarze taki zadowolony :mrgreen: 8)
Muflon a ja tak po cichutku sie zapytam, za moze jakas siostre ?? ;)Cytat:
Ps.: Zacznij myslec o jakims niewolniku zeby to wszystko nosil, no chyba ze fotografia zastepuje Ci silownie...
noo teraz jakby jeszcze Muflon napisal, że zona mu pomaga nosic to wszystko to chyba juz nam braknie słów :wink:Cytat:
Ma nawet dwie, w tym jedna wolna :) Ale raczej wiekowo mocno odstajaca od Ciebie.Cytat:
Oczywiscie ze pomaga, pisalem nieraz :)Cytat:
Zamieszczone przez Ted
Milosc nie zna wieku ;) Gorzej z odlegloscia ;(Cytat:
Zmieniłem sobie laptopa, no i jakoś trzeba było o Tym powiedzieć. Popsioczyła ze 2 godziny, że faceci myślą tylko o sobie, że tylko im w głowie drogie zabawki. Wkurzyłem się i spytałem o czym ona marzy a nie może sobie tego kupić. Myslałem, że wymieni jakieś ciuszki, ale dobiła mnie całkowicie. Ona by chciała nowy samochód !!!!
Taa... a przy okazji w Zurichu zakupy 'okolokobiece' porobic... ;-)Cytat:
osz fak... :( Zurych do najtanszych miast nie nalezy.Cytat:
muflon, wycofaj sie poki mozesz. pozniej kupisz te szkielka! :mrgreen:
A ty myslisz ze te szkielka takie znowu tanie? :mrgreen:
Aha, rzeczywiście :) To mniej więcej tak jakby stwierdzić, że "nowe mieszkania w centrum Warszawy nie są przesadnie tanie" :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez akustyk