Nie ma mowy o porównaniu do T 70-200 tylko akurat na tych antenach dobrze widać co obiektyw potrafi.
Ale nie ma sprawy bo już wybrałem obiektyw.
Wersja do druku
Nie ma mowy o porównaniu do T 70-200 tylko akurat na tych antenach dobrze widać co obiektyw potrafi.
Ale nie ma sprawy bo już wybrałem obiektyw.
Dobra... To teraz głupie pytanie i pewnie zabijecie mnie smiechem. Nie znam cyfrowych canonów, moja amatorska amatorszczyzna to tylko analogi. Szkło o którym piszecie, to byłaby bajka w połączeniu z moją jasną stałką. Jedna torba, czy kabura i mam kombajn do wsiech fotek. Więc..
Czy to szkło to EF-S? Czy zwykły EF i mógłbym je podpiąć pod EOSA 30?
Z jednej strony Cichy napisał że działa z każdym korpusem - z drugiej na samplu jak byk widać oznaczenie Di (!?)
Pozdrawiam
NIEDOUCZONY :rolleyes:
Działa z każdym korpusem, jak napisał Cichy. Di - konstrukcja cyfrowo zintegrowana. Di II - wyłącznie APS-C. Poza tym sample są przecież z 5d...
Cichy - tak, wiem z czego są sample. Ale ja chyba jestem za głupi na to całe fotografowanie.. :twisted: Wybacz, ale twoja odpowiedź niewiele mi pomogła. Możesz jak dla cepa:
1. czy będzie działał z analogiem?
2. czy warto podpinać pod analoga? (jeśli 1' = tak :))
3. jaki jest przybliżony koszt tego szkła w Twojej Tamronowni?
Z gory dzieki za wyrozumiałość :)
Pozdrawiam
Dzięki Cichy. Wybacz, ale ostatnie 15 min piątkowej pracy nie sprzyja logicznemu myśleniu. No ale teraz wszystko jasne.
Poważnie się zastanowię nad propozycją, chociaż nie ukrywam że będę też myślał o zakupach w UESejowie. Wszystko się zapewne rozbije o międzynarodową gwarancję lub jej brak. Stany mają dwie zasadnicze zalety:
1. Szkło kosztuje tam $570, a dolar 2,05..
2. Płacę kartą, i mogę to sobie jakoś skredytować/rozłożyć nie ryzykując wyprowadzenia się kobiety z domu.. Do poniedziałku dam ci odpowiedź na prv.
"...2. Płacę kartą, i mogę to sobie jakoś skredytować/rozłożyć nie ryzykując wyprowadzenia się kobiety z domu.. Do poniedziałku dam ci odpowiedź na prv...."
Te kobiety hehe, moja tek samo "... zamiast kupowac nowy obiektyw lepiej bysmy gdzies pojechali sobie razem ..." :D
Jakies złe kobiety macie :)
można gdzieś znaleźć więcej pełnowymiarowych zdjęć z tego tamrona na 5d? zastanawiam się jak sprawowałby się w porównaniu do 28-135 IS...
Witam wszystkich (jestem tu nowy).
Mam jedno pytanko na które nigdzie nie znalazłem odpowiedzi - mianowicie jak szybko owy tamron ciemnieje ? czy wartość 6,3 pojawia się już od 200 czy może dopiero od 270?
Z góry dziękuje za odpowiedź!
Pozdrawiam
"Indicated maximum aperture at 300mm was f6.3, at 200mm f5.6, at 100mm f5, at 70mm f4.5, at 50mm f4, at 35mm f3.5 and at 28mm f3.5"
Ze strony http://photo.net/equipment/tamron/28_300_Di/
Kurcze szukam przyzwoitej spacerówki do Canona 400D i ten tamron wygląda nie najgorzej, ale zawsze jest jakieś ale ostatnio wyszedł 18-270mm również tamron i zgłupiałem nie wiem który wybrać. Potrzebuje coś uniwersalnego macie jakiś pomysł 28-300 czy 18-270 (oba w wersji VC). Co myślicie ??
Tylko teraz pytanie, do czego to glownie bedzie uzywane. Bo moze przeciez dla jednego wolny AF moze byc szybki, a dla innego bedzie potwornie powolny. :)
A co do 18mm, przeciez zawsze masz ta ogniskowa pod reka, nikt nie bedzie ci kazal jej uzywac, ale jednak bedzie (i na 100% nie raz bedziesz dziekowac za jej obecnosc). I czy czasem ogniskowa 28 w 28-300 nie bedzie taka sama jak ogniskowa 28 ustawiona w 18-270. Nie wiem czy warto zyskac dodatkowe 30mm na koncu zamiast tych 10mm na poczatku ;) (zwlaszcza, ze masz aparat z cropem)
I tez pamietaj, ze jak kupisz 28-300 do swojego 400D to bedzie sie obiektyw zaczynac na realnym 44mm, wiec za szeroko to nie bedzie :D 18-270 to juz od prawdziwych 28mm, wiec... ;)
witam
Poszukuje obiektywu do canona 450D. Interesują mnie
SIGMA 28-300mm F3.5-6.3 DG
Tamron AF 28-300 F3.5-6.3
SIGMA 18-200mm 18-200 f3.5-6.3
czy możecie mi coś doradzić lub zaproponować?
Jak widać interesuje mnie duży zoom ze względu na chęć fotografowania przyrody.
Wcześniej posługiwałam się Samsungiem pro 815. Canon to moje pierwsze lustro poza zenitem taty:)
Zdecydowanie polecam Tamron 18-270 VC.
rzesz cholera 1800 za superzooma ... po lutym pewnie 2k ... no eLke mozna dostac, co za swiat
Dzieki będę to miała na uwadze... tylko chyba będę się musiała uzbroić w tzw. cierpliwość bo na dzień dzisiejszy mogę wydać ok 200Ł a to szkło kosztuje prawie 2 tyle...
W takim razie pytanie w złym temacie, bo Tamron 28-300 VC kosztuje mniej więcej tyle samo co 18-270.