Pracuje w tej firmie
Wersja do druku
Hehehe, to pozazdrościć tematów :)
a co to są te okruchy? to jest woda, czy jakis gruz?
cala ta akcja jest swietna. wszystko extra tylko 114 dalbym w b&w.. mnie szczegolnie podobaja sie zdjecia z sredniego formatu w twoim portolio!
Wiesz.. chyba strażacy bardziej Ci leżą ;)
Mozliwe,choc nie wiem co zlego w tych zdjeciach widzisz.
Nie mówię, że widzę coś złego.
Po prostu mam wrażenie, że lepiej czujesz tamten klimat :)
117 jak dla mnie zbyt duży cień na twarzy modelki
115 trochę za duży rozbłysk światła we włosach
Ogólnie trochę nie trafiają do mnie te liście zasłaniające modelkę.
116 jakoś najbardziej mi się widzi
Nie chcialem dziewczynie zbyt mocno prac lampa po oczach.Generalnie doszedlem do dwoch wnioskow.Co do cienia na twarzy,mozna by jeszcze blenda sprobowac doswietlic,mimo ze mocy lampy jest na tyle ale jakos nie lubie zdjec z duzym udzialem lampy.Zwlaszcza w plenerku.Druga sprawa sprobuje ustawic pomiar swiatla na wlosy i doswietlic twarz,powinno zniknac przepalenie na wlosach.
114 miiiistrz.
Bez przesady :D raczej zasluga nietrafionego AF aparatu,ot taki sygnal ze czasem przypadek zdecyduje za "fotografa" i cos tam wyjdzie lepiej niz tenze planowal ;)
Z szuflady,czyli ubiegla wczesna wiosna.
Ot takie zwykle ale za to Planar na pelnej dziurze.
Całkiem niczego sobie ten Planar :)
No,Planar fajne szklo jest.
A tutaj 70-200/2.8L
Nieco spoznione.Czyzyny 2008
120.
121.
122.
123.
124.
125.
126.
127.
128.
129.
130.
131.
120 - wg mnie jakby niedoświetlony samolocik,
122 - świetne ujecie,
124, 125 - ciasno, ale fajnie, szkoda, że na 125 śmigła się nie kręcą ;)
130 - bardzo.. agresywne ujęcie, niesamowity efekt
Zdjęcia 122 i 130 wymiatają i robią wrażenie. Na 122 złapałeś świetny moment, wydaje się, że pilot stracił kontrolę i zaraz w Was wleci.
120 tak faktycznie jest on niedoswietlony,robilem pod swiatlo
124 i 125 to cropy z calosci,specjalnie ciasno kadrowane,chcialem tak inaczej zeby bylo,faktycznie szkoda troszku ze sie nie kreca
130 zasadniczo tez crop
122 tam z lewej stala jeszcze pani reporter i widzac co sie dzieje mine miala nietego.Zreszta Jurgis pokazal klase.
Dzieki za odwiedziny.
Akurat do tego to jeszcze daleka droga.Nic tylko robic zdjecia :D
Najlepsza chyba #121, podoba mi sie kontrast miedzy samolotem i dymem, a niebem. Szacunek dla pilota ze #122 zdjecia:p
Uff! Bardzo emocjonujące, jak z katastroficznego filmu! Że też Ci ręka nie zadrżała!
Jeden z fajniejszych pokazow.Wystepujacy po nim turek wypadl znacznie slabiej.O polaku nie wspomne :/
Futrzaki z wystawy
132.
133.
134.
135.
136.
136.
137.
138.
Na zdjęciach kotów się nie znam, ale 136 jest urocze :)
To kot brytyjski
Mi się najbardziej podoba 132 - szkoda, że ten puchar się tam załapał, bo i kotki i dziewczyna jako tło - bardzo fajnie. Spróbowałabym to wystemplować. Jak uważasz?
Przekadrowalem,wysteplowalem.Chyba lepiej:D
O! Super! Bardzo ładny obrazek. Aż mnie zachęciłeś, żeby moje dwa łobuzy pościgać z obiektywem po domu, tym bardziej, że się rozpadało i o fotografowaniu złotej jesieni nie ma co marzyć..
Czasem puchar jest bardzo ważny jak się robi trochę pod hodowców - bo chcą się pochwalić kotem i jego osiągnięciami. Jednak w tym przypadku taki fragment rzeczywiście tylko przeszkadza.
Mam nadzieję że masz jakiś bardzo jasny obiektyw. W domu jest jakoś dziesięciokrotnie ciemniej (nawet w środku dnia!) niż na dworze i gonienie kotów bardzo często owocuje poruszonymi zdjęciami. Ale już 50 1.8 ratuje ujęcia :) .
Próbowałem (i to na tym ze stabilizacją) i upierałbym się jednak przy 50 1.8 do zastosowań domowych. Za ciemno dla za długiego obiektywu. Chyba że masz ogromne mieszkanie? 70-200 to na podwórkowce dobre (choć 100-400 lepsze jeśli to prawdziwe dzikusy co tylko karmicielce ufają :roll: ).
I koniec offtopa.
Powyzsze zdjecia robilem szkielkiem 70-200/2.8 w ramach testu szkla.
Jak jest ciemno to moze wyjsc tak:
Z szuflady.
Gdybym mojego Myszorka tak złapała - wielce byłabym kontenta!
Troszkę jednak mało ostry i wadzi mi przepalenie na pyszczku. Poza - bardzo ciekawa!
Z jesiennego spaceru.Pogoda kiepska,slonka brak
140
141
142
143
144
145
fajne kontrastowe zdjęcia, takie jak lubię...modelka piękniasta więc..? OK
w 141 brakuje mi odrobineczki góry:)
Modelka piękna, 144 poruszone, pozostałe OK :)
Niewatpliwie moglo byc ruszone bo ogniskowa byla ok 100mm a czas 1/60sek.robilem z reki.Dzieki za odwiedziny.
Nie narzekaj na pogodę, jak masz taka modelkę, bo to nie wypada ;)
50/1.4 na f/2.8
Zlapana chwila nostalgii zimowej
Testowanie ROLLEI RETRO 80S
Tmax 1:4 20C przez 6 minut.Skan V750
146.
147.
148.
149.
150.
inne na Bewa Kr, on Flickr