HCP jest raczej pilnowane na maxa przez firmy ochroniarskie.
Wersja do druku
HCP jest raczej pilnowane na maxa przez firmy ochroniarskie.
nie jestem z Poznania.... gdzie jest ten pozmeat... ?
Niestety sam nie wiem ale jak na rogu Dąbrowskiego i Żeromskiego to się znajdzie. I co kto jeszcze jest chętny tylu tu ludzi z Poznania.
to gdzie mam sie jutro meldowac ? na rogu Dąbrowskiego i Żeromskiego?
Pozmeat jest zaraz kolo stacji benzynowej. Wypatrujcie zielonej Almery.
tyle razy tam bylem i nie zwrocilem uwagi... :P tak samo jak na to ze mam bunkier pod oknami.... (ale w tym rejonie mieszkam dopiero 2 mies.)
No to dalej pyry szykować swoje smieny kije bejsbolowe i jazda miejsca w samochodach jest dosyć. Ja mogę zebrać kogoś gdzieś z wildy.
Dzięki Watson za organizacje i dzięki wszystkim którzy się zjawili reszta niech żałuje bo klimaty były świetne. :)
No i parę sampli.
Pozmeat.
i coś co nie wiadomo czym jest.
no i trochę ciasnych przytulnych rewirów. :grin:
Ha, ja również dziękuję wszystkim za przybycie. Zdjęcia pobieżnie przejrzałem, prezentują się ciekawie. Niestety, pada mi dysk w najbardziej perfidny sposób (stopniowo, acz fizycznie i nieodwracalnie) i na moje foty trochę przyjdzie zaczekać.
dzieki panowie, bylo "MIODAS" jak z reszta wida c zdjeciu nr. 2 Qbexus'a, jak tylko zgram wszystko do kompa to na perwno tez cos wrzuce w siec.
pozdrawiam
Ja również dziękuje wszystkim za wypad...fotki postram się wrzucić jutro..Dziś nie dam rady bo powiem tak...w moim aparacie znikło jedno 0...i właśnie się nim bawię :D
Ekipa co była wie o czym piszę :)
heheheh wlasnie wrzucilem cos odemnie na neta
http://chris.2fx.pl/plener/2007_09_09_budomel/
a tu reply na Twoja Fote :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
i jeszcze jedno :) reszte wrzuce na strone
Widzę cenli że ładnie obfociłeś jeszcze to od zewnątrz :) Te kolorki to z ustawienia wb na chmurki ?
tak, calosc robilem na chmurki, foty sa bez zadnej obrobki
Z tym ocieplaniem to bym uważał bo w sumie w taką pogodę to deczko nie naturalnie wygląda. Ale generalnie foty fajne i plenerek też.
ostatnia partia do wgladu: http://chris.2fx.pl/plener/2007_09_09_pozmeat
Bardzo fajnie, nieźle tego na pukałeś.Widzę że lubisz ramkować żeczy :)
:P niezle? bez przesady 30 fotek to nie jest duzo, lubie takie klimaty, ruiny, bunkry, zamki, stare cmentarze wiec mam do tego troche dziwne podejscie
kiedys bylem w Kole na dwoch takich cmentarzach... zadna fota nie ujrzala swiatla dziennego bo zadna nie byla na tyle dobra zeby oddac klimat tego miejsca hehehe ale tam bylem sam wiec tez podejscie mialem inne :/
A ja muszę przenieść - przynajmniej tymczasowo - stację graficzną na drugiego kompa. Wczoraj stwierdziłem zgon dysku. Ostatni backup zdjęć robiłem w lipcu - nie spodziewałem się awarii nowego dysku.
Na szczęście foty z tego pleneru mam na karcie.
PS: ma ktoś jakieś doświadczenia z odzyskiwaniem danych?
zalezy jakiego rodzaju to pad.
moj kumpel przekladal elektronike z jednego do drugiego i bylo ok. nie wiem jak jest w Twoim przypadku.
Przenoszenie elektroniki pomaga, ale pod warunkiem, że to ona padła...Jak padła głowica, albo coś innego mechanicznego to zapomnij.
A jeśli to pad logiczny i dysk się jeszcze kręci...to jest kilka rozwiązań. Albo GetDataBack albo coś innego specjalizowanego do odzyskiwania fotek...Kiedyś się bawiłem w odzysk fotek z uszkodzonej pamięci...tzn..dziwnie się zachowywała i nie można było zczytać zdjęć. Ani EasyRecovery ani GetData nie dały rady. Dopiero Photoprof recover (dokładnie to nazwy nie pamiętam) dał radę...Tylko to były wyłącznie JPG.
Problem jest następujący - bios wykrywa ten dysk okrutnie długo, potem pojawia sie menu bootowania (wszystko idzie strasznie wolno) potem już tylko czarny ekran, dioda HDD świeci się non stop i koniec. Podłączenie jako drugiego dysku do drugiego kompa również powoduje zwiechę na starcie, mimo iż bootuje z innego dysku. Instalator Windy dysku nie widzi wcale. Cholerstwo jest na gwarancji, ale gwarancja chyba nie obejmuje utraty danych...
Obdzwoniłem już znajomych informatyków, ale żaden z nich nie bawił się w takie rzeczy. Może powinienem donieść sam na siebie do CBA/ABW? Oni chyba mają od tego ludzi...
Znalazłem...to cuś nazywa się PhotoRecovery i ma opcję odzyskiwania plików JPG, TIF...CRW i CR2 :D
No i kilkanaście innych oczywiście
jaki to dysk ? zapytam kumpla czy nie ma wolnej elektroniki :) moze Ci to cos pomoze jak nie znjadziesz innych sposobow :) aha i napisz jeszcze jaka plyta
Powiedz jeszcze czy to ata czy sata i jaki system plików.
ATA. Partycji kilka, 3 faty 16, 2 faty 32, jeden NTFS. Najbardziej interesują mnie dane z jednego z Fatów32.
w nawiązaniu do budomel'u....
http://www.widelec.org/opuszczone_wiezienie,id,945.html
fota #3
leze na ziemi i sie podniesc nie moge :/
ps. Wats0n: co z Twoim dyskiem ?
No cenli żeś wypatrzył świetne foty. A widzisz na budomel mało kto poszedł a klimacik też świetny warto by sie jeszcze kiedyś przejść i zrobić parę przemyślanych fot.
dokladnie, tez bym sie przeszedl jeszcze raz bardziej na spokojnie... pomyslec, popatrzec...
czyli co ? cdn... ?
Udało mi się skompletować soft graficzny na drugim kompie. Właśnie zabieram się za obróbkę. Z odzyskiwaniem danych ze starego dysku dałem sobie spokój chwilowo - nie ma możliwości uruchomienia jakiegokolwiek systemu w momencie, w którym ów parszywiec jest podłączony. Winda nie daje rady, sprawdziłem 4 linuxy i też nic (hdb: lost interrupt).
Niebawem wrzucę tu swoje produkcje z zeszłego tygodnia.
Nie wiem co się dzieje, edycja pstów nie działa.
Zdjęcia obrabiam na LSD, który w przeszłości już mnie zawiódł, więc nie gwarantuję, że rezultat to dokładnie to o co mi chodzi.
Tematyka podoba wiec zapraszam do poogladania industrialnych klimatow z Lodzi :)
http://canon-board.info//showthread.php?t=11296&page=5
Kurcze, zawsze uważałem, że Łódź ma niewyczerpany potencjał jeżeli chodzi o takie klimaty :)
Tymczasem, ciąg dalszy moich wypocin, nadal Budomel:
Powyższe zdjęcia i pare innych dostępne także tu.
Zabieram się za Pozmeat.
Czas na Pozmeat:
Resztę wrzuciłem do jednego wora z Budomelem, czyli tu.
PS: siedzę an innym monitorze, zdjęcia są ciemniejsze niż myślałem. Szlag by trafił LCDki.
ostatnie mroczne.... :P
http://picasaweb.google.com/michal.g...39750226692786
a to zoo gdzie siem znajduje ? fajniste maupki tam biagajom :P ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jeszcze raz ja:
Odgrzeję kotleta. Dzisiaj byłem w Budomelu. Na ziemi i w piwnicy czerwona plama, a czytam właśnie na Gazecie, że wczoraj jakiś gostek sobie urządził spacery bez latarki po 22...
ała.. Kuba teraz nie bedę mogła spać... myślałam, że budomel już zburzyli, takie plany były..
Chcą zburzyć, ale nie mogą, bo nie mają wszystkich udziałów. Powinni kurna wywłąszczyć pozostałych właściwieli, ale znając życie nasze prawo na coś takiego nie pozwoli, i dalej będą tam wypadki.
wara od Budomela tam czas się zatrzymał ponad 20 lat temu
takie opuszczone niedokonczone budynki maja swoj urok
a tak btw to kto każe łazić po tym budynku
To ja też odgrzeję kotleta - dajcie znac, jak dojrzejecie do kolejnego urban tripa :)
W sumie już prawie rok minął od tamtego wypadu.
a ten gość zginął w miejscu, gdzie wcale ciemno nie było. Był balkon i on wyszedł drzwiami balkonowymi... być może myślał, że to drzwi do pokoju?
A pokoju nie było... po prostu spadł z bodajże drugiego piętra na dół...
Witam. Czy będzie się można dołączyć do Was na plener w budomelu lub inny?
lubie takie klimaty zwlasza o zachodzie slonca /na wschod zawsze ciezko sie zebrac :(
noooo wlasnie, kiedy powtorka z plenerku budomelowo-pozmeatowego albo z Lubanty ?
byle nie we wrzesniu :)
A pamiętasz komin i stacyjkę koło wzgórza św. Wojciecha ?
Okazuje się, że to opuszczona rozlewnia alkoholi i jakoś tam można jednak wejść...
http://www.opuszczone.com/galerie/ro...usow/index.php