Witam!
Jak myślicie kiedy zrobią soft do 300D z nnormalnie działającym SERVO.
Pytam bo myślę o zmianie korpusu właśnie powodem jest brak SERVO
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam!
Jak myślicie kiedy zrobią soft do 300D z nnormalnie działającym SERVO.
Pytam bo myślę o zmianie korpusu właśnie powodem jest brak SERVO
Pozdrawiam
"Przełączasz aparat w menu w pozycji Connection na PTP, podłączasz aparat do kompa, kopiujesz soft na kartę."
w chwili podłączenia aparatu nie mogę nic przenieść na kartę ;-( w opcji PTP
jeśli robię to poprzez ten program ze strony którą podał mi Tomek, to po podmianie pliku wgrywa mi soft ale jest to ten sam soft co był ogyginalnie ;-(
chyba już nie wiem jak to zrobić :oops:
A wystarczyło przeczytać solidnie podany link... Rozpakowujesz soft ze strony canona i podmieniasz tam plik FIR.Cytat:
Zamieszczone przez luccass
Oczywiscie że tak zrobiłem tylko po zamianie .fir i przeprowadzeniu instalacji w aparacie nic się nie zmienia. tekst prześledziłem bardzo dokładnie, nawet wiem że muszę po instalacji zrobić format karty ;-)
dzięki za pomoc będę dziś walczył ponownie:oops:
Dzięki Tomku, powalczyłem i udało się :razz:
pozdrawiam
Witam,
Chcę wrócić do orginalnej wersji softu, czy to ma być ta wersja
EOS DIGITAL REBEL/EOS 300D DIGITAL Firmware Update Version 1.1.1 ??
Pozdr
Pkost
dokładnie to jest ta wersja :razz:
przerobiłem to ostatnio kilka razy :oops:
ale udało się!!!
pozdrawiam wszystkich
Na początku wypadałoby się przywitać, gdyż jestem tu nowy.
Więc oficjalnie mówię DZIEŃ DOBRY.
Mam problem. Nie działa mi wyzwalanie błysku na drugą kurtynkę. Jak bym nie ustawił, zawsze lampa (Speedlite 420EX) wali na początku.
Czy ta funkcja działa też z wbudowaną lampą?
Pozdrawiam - Turecki
Ta funkcja w ogóle nie działa :-)
Chyba że masz lampe Speedlite 580EX
Pozdro
Witamy :-)Cytat:
Zamieszczone przez turecki
Mimo, iż widzisz wszystkie funkcje CF, to nie wszystkie z nich dzialają poprawnie. Po prostu hackowanie nie zostało dokończone.
Ściagnij sobie tego PDFa:
http://www.tomaszp.neostrada.pl/firm...hables_023.zip
Działają tylko te CF, które są odhaczone na zielono; zaś te z czerwonym [x] nie działają i nie będą działać.
Jak chcesz mieć wszystkie - kup 10D :-)
Dzięki.
Dziwne tylko że w 300d nie działa a w np. G3 lub G5 już teraz nie pamiętam błysk na 2 kurtynę działał.
Pozdrawiam.
No bo G marketowane sa jako dodatkowy aparat dla profesjonalistow a 300D wprowadzono jako bazowy aparat DSLR dla amatorow. Zreszta Canon zrozumial swoj blad i w 350D druga kurtyna juz jest.Cytat:
Co Ci dziwne? A czy wgrywałeś do G3/G5 jakieś hack firmware?Cytat:
No więc tam co było to działało. W 300D oryginalnie nie ma, a że hacker nie dokończył roboty, to inny temat.
A że oryginalnie w 300D nie ma? Coż, patrząc na to z jednej strony: 300D filmów też nie kręci, nie ma obracanego LCD, nie da się kadrować na LCD itd.:mrgreen: To zwyczajnie inny aparat.
Z drugiej zaś strony to po prostu perfidny marketing Canona, który kastrując ówcześnie 300D chciał zmusić bardziej zaawansownych użytkownikow do zakupu 10D. Dzięki hackerom przekonali się, że nie tędy droga i następny model (350D) okroili nie z funkcji lecz z rozmiarów :-) Szkoda tylko, że hackowanie 300D nie zostało dokończone :-(
Jeśli koniecznie chcesz mieć to synchro i nie zmieniać aparatu, to najtańszym chyba rozwiązaniem jest zmiana lampy z 420EX na 430EX.
Cześć.Tak sobie czytam o niedostatkach wasi a zwłaszcza o braku serwa...cóż u mnie dziala.Trochę niewygodna obsługa,ale jest.Cytat:
Zamieszczone przez Nowok
Pozdrawiam.
Jak działa? Tą sztuczką dziwną z strzałką?
TOMKU- Działa np w taki sposób ;-)
kolejny manewr w celu uaktywnienia niedostepnych funkcji !! ;-(
http://www.xmldatabases.org/WK/blog/..._AI_Servo.item
pozdrawiam
Coś ten link mi nie działa :(
lewa strzałka kierunkowa przełącza na tryb manualny - ustawiasz servo, śledzisz cel i żeby zwolnić migawkę - wciskasz lewy kierunek na krzyżaku - to wyłącza AF.... u mnie tak to działa
Witam! Mam jedno pytanie. Wybaczcie, jesli jest infantylne.Chodzi mi o FEC - na stronie "Wasi" jest napisane ze FEC obsluguje przycisk "SET", jednak gdzie indziej znalazlem informacje ze do ustawien FEC uyzwa sie "JUMP" - i tak zdaje sie dzialac. Czy jest jakies powiazanie "SET" z FEC? Pozdrawiam!
u mnie to działa tak: włączam serwo, trzymam lewą strzałkę wicskam do połowy spust i śledze, wciskam spust do konca i pstryk.Cytat:
Zamieszczone przez _invictus
Chyba zmieniało się to między wersjami. W wasi JUMP jest of FEC, a SET jest konfigurowalny przez Custom Functions. W UND chyba jest inaczej.Cytat:
Zamieszczone przez postmortem
a nie wiecie czasem czy jest (bedzie) pasowal do 350tki soft od 20D ??
może spróbuj go wgrać. Jeśli się uda, staniesz się sławny :)Cytat:
Zamieszczone przez furzyk
Jeszcze lepsze pytanie czy widział ktoś soft do 20D po polsku? :p - Ojciec mnie męczy.
Z tego co widzialem jest tylko do 300D i 10D.Cytat:
Zamieszczone przez RemikP
Ech dobrze macie z tym softem. Niestety do Nikona nic nie ma. A przydało by się dorobić podnoszone lustro, nawet takie nie na stałe, a na 1' przed migawką, do tego górny przycisk samowyzwalacza bez wahania poświęciłbym na zmianę trybu pomiaru światła. Może się kiedyś doczekam, wtedy przestałbym myśleć o zmianie na D80.