Snipper tylko druga jest ostra...
Kubaman ja bylem o 15:00 do 17 gdzies i juz byla taka szarowka troche, takie bezplciowe mgly bardzo wysoko, blekit nieba stracony...
Wersja do druku
Snipper tylko druga jest ostra...
Kubaman ja bylem o 15:00 do 17 gdzies i juz byla taka szarowka troche, takie bezplciowe mgly bardzo wysoko, blekit nieba stracony...
Obiektyw to jedno natomiast wydaje mi się, że zrobiłeś zdjęcie zanim ustawiłeś ostrość. Miałeś ustawinie AI SERVO? Przy tego typu zdjęciach ważny też jest ustawiony czas. Oczywiście wszystko zależy od tego co się chce osiągnąć. Rozumiem, że chodziło raczej o zamrożenie ruchu?
kiedy wychodziłem ten sunflower zachynał latać. Przeleciał mi nad głową jak startował jakieś 30 metrów nad samiuśką głową, niezłe przeżycie. Później jescze zawracał i schodfził nisko, i kurczę powiem, że czułem się jak podczas akatu terrorystycznego lub ombardzowania ;)
To zauwazylem, jak na pierwszych 4zdjeciach byly cale 2samoloty:mrgreen:
Co do AF'a to gubil sie momentami (jedzil w te i wewte nie lapiac ostrosci), zapytalem sie o ostrosc w moich zdjeciach bo znajac swoje (nie)zdolnosci nie chcialem od razu wszystkiego na sprzet zwalic:D
Mam nadzieje ze za rok bede sie mogl pochwalic czyms na waszym poziomie;)
ja muszę z radością przyznać, że zadowalającą pracę servo.
A ja poradzilem sobie bez AF, z jakim skutkiem mozna zobaczyc tu:
http://tiny.pl/f27t
Wszystkie zdjecia bez podanej ogniskowej i F 0 to ORESTEGOR 4/300.
Wszystko bylo by fajnie gdyby nie waga tego szkla.
Pozostale to SIGMA 24-70/2,8.
Impreza wspaniala, za rok napewno przyjade ponownie.
zabrałem ze sobą sprzęt wczoraj bardziej w celu praktyki niż konkretnego fotografowania. Ja się na samolotach nie znam, nie ćwiczę, a w dodatku w Krakowie, mimo iż bardzo mi się podoba, to jednak jest dosyć podobnie rok po roku.
No ale skoro coś tam już klapnąłem to pokażę (choć to naprawdę przypadkowe fotki):
to i ja dorzuce cos extra :mrgreen:
Załącznik 3078
w stylu retro
A ja bylem przez chwile w niedziele, w zasadzie na dwie godziny przed zakonczeniem, wiec niewiele mi sie udalo zobaczyc. Mialem tylko okazje ogladac powypadkowy rwd ;)
@edit: dorzuce jeszcze dwa :)
I ja też tam byłem :)
I jeszcze z tej samej imprezy:
pazur, fajne foty - chodzi mi o te dwie na końcu. To z 400/5.6?
Ja to bede musial chyba chodzic do was na korepetycje z fotografii:mrgreen:
-----
http://wiadomosci.onet.pl/52812,21,0,pokaz.html
30D? kurde, uzbroiłeś się? :shock:
przepraszam że bez obróbki ale za mało czasu - obróbkę zostawiam sobie na jesienne wieczory :-D
bardzo szybki skubaniec :)
też szybki ale mniej i chyba słabsze sztuki robił
sztuczki skoczków
patriotycznie ;)
a to mi się sp.... z ostrością ale pokażę
Ja mam pytanie do 2 zdjecia ze spadochroniarzami: czy przypadkiem jeden z nich nie kopie kolegi po...no wiadomo po czym:?::mrgreen:
no widze, że w końcu ktoś postanowił powalczyć ze śmiegiełkami :)
dla mnie śmigiełka i panning były zadaniem podstawowym tegorocznego pikniku, taki poligon. Nie powiem, jedno trudniejsze od drugiego (przysłony wychodziły kosmiczne nawet przy ISO 100) a panning to historia z innego swiata. Podziwiam muflona.
a co to paning???
odnośnie śmigiełek - to przysłony przysłonami ale weź to utrzymaj bez stabilizacji np. helikopterek przy 1/60 i ogniskowej np 200 :)
dodam jeszcze że wkurzali mnie ten gostek z redbula i fioletowy - skurczybyki tak szybko latali i takie szybkie zwroty robili że na jakimś zdjęciu (ogniskowa 400+1,6 crop i czas chyba coś około 1/320) wyszedł w miarę ostry kadłub i wyraźnie rozmyte końce skrzydeł podczas wykonywania czegoś na kształt beczki - za szybko sie skubany obracał. I było kilka zadziwiających fotek gdzie np. całość w miarę nieporuszona (co nie znaczy że stabilna :) ) a np. lotki całkiem zamazane :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
na powiększeniu w rawie widać że nogi mają bardzo blisko tego... no ... wiadomo ale chyba dla bezpieczeńśtwa klejnotów trzymają się za buty.
jak nie zapomnę to powiększę i pokażę wycinek :)
aaa znaczy coś jak panoramowanie :)
takich kilka też mam :) znaczy miałem bo poszły do kosza w większości :)
ale w sumie to tą oficjalną drogą chciałbym Ci bardzo podziękować za wskazówki które opisałeś a szczególnie za jedną:
krem do opalania z filtrem :)
nieoceniona - proste rozwiązanie a nigdy go nie używałem - po twoich radach kupiłem i bardzo ci za to dziękuję
oczywiście za reszte też choć odnośnie samego fotografowania to rady twoje były mi znane ale ty to zebrałeś w piękny sposób i przedstawiłeś w bardzo rozsądnej i przyjaznej formie :)
Jeszcze raz dziękuję
a i jeszcze dodam coś odnośnie sprzętu:
70-200/2,8 + konwerter canona x2 daje całkiem dobry obraz :) z pewnością lepszy niż EF100-300 USM
AF w tym zestawie całkiem dobrze sobie radził - nawet nadążał (choć z trudem) za redbulem
ja niby z IS ale nie wydaje mi się wcale abym miał łatwiej ;)
no to jest jeden z trudniejszych tematów imho, kiedy dajesz długie czasy na śmigła a koleś się obraca wokół własnej osi.Cytat:
dodam jeszcze że wkurzali mnie ten gostek z redbula i fioletowy - skurczybyki tak szybko latali i takie szybkie zwroty robili że na jakimś zdjęciu (ogniskowa 400+1,6 crop i czas chyba coś około 1/320) wyszedł w miarę ostry kadłub i wyraźnie rozmyte końce skrzydeł podczas wykonywania czegoś na kształt beczki - za szybko sie skubany obracał.
Ponieważ też byłem chwilke to moze i ja cos pokaże:
jesli sie komus spodobaly to jeszcze kilka na:
http://www.foto.mom.pl/wydarzenia/20...knik/index.php
Jaki ten swiat maly ;)
Zdjecie prawie identyczne.
To i ja coś wrzucę.
Czekam na słowa konstruktywnej :) krytyki. A jakby się komuś spodobało, to jest więcej.
Iskry na tle chmur...
... i w chmurach:
Ali Ozturk szybko ...
... i wolno:
i mały bonus. Kontrola radarowa?
Reszta w galerii.
demir - za mocno wyostrzyles te fotki no i jakies takie szumiace sa? ( ale to pewnie wina mojego minitora ). 2 bylaby super ale te uciete skrzydlo :( numeruj fotki!
obiecałem pokazać jak się kopali po klejnotach :)
Też byłem na tej imprezie już drugi raz z rzędu ale pierwszy raz ze 100-400L szlak mnie trafia bo w tej całej furii jaka mnie ogarnęła w wielu przypadkach zamroziłem śmigła :( .... za rok podejde do tematu z większym spokojem (mniej piwa wypije hehe :))
wyszło mi to
Mi się podoba 1 i 3.Fajny obiektyw.
Odgrzeje nieco tego kotleta. W czasie pikniku były też rekonstrukcje historyczne.
Oto parę zdjęć z jednej z nich zatytułowanej Normandia '44.
Zwyciężył na loterii?:
To nie jest łódzkie pogotowie:
Pożegnanie z konwencją:
i mały bonus:
Rober Capa używał Canona!
a Hugo Jaeger Sony Cybershota:
Reszta w galerii.
od razu wdać który przegrał ;)
:D
ale ja mam dalej tego soniaka co na zdjeciu i calkiem calkiem jak na kompakta wiadomo
inna sprawa ze 30d to zupelnie inna bajka:D