59, 64 najlepsze, bo wygladaja na zamyslonych i nie patrza sie w obiektyw:)
Wersja do druku
59, 64 najlepsze, bo wygladaja na zamyslonych i nie patrza sie w obiektyw:)
Spoko - fajne kadry udało Ci się złapać w ciekawych okolicznościach.
Witaj Yerzu ... W większości fotek już komentowałem, jeśli mogę zapytać ostatnia seria czy to strzelane 85 ??
Dzieki za odwiedziny
kucza21 - tak cala seria robiona 85/1,8
Tym razem zamiast wklejania fotek moja mala galeria w necie :
www.yerzu.cba.pl - zapraszam.
Ogolnie fajna galeria:) Mam takie pytanie-gdzie robiles 1i2 zdjecie z dzialu natura?:p
sniper88 - dzieki ze wpadles :) Zdjecia zrobione na Słowacji - Tatrzańska Łomnica. Pozdrawiam
Ja tylko nieśmiało napiszę, że masz świetne zdjęcia postaci. Podobają mi się też te zrobione w ruchu, ilustrujące wydarzenia.
street photo 1 klasa :)
wpadnij do mojej galerii
pozdrawiam
Popsy,Picia - Dziekuje Wam za wizyte.
Dzisiaj na odmiane tylko jedno dosc nowe zdjecie ale juz zdazylem je dosc mocno polubic tak ze chcialem i Wam je pokazac :
66.
Zapraszam
a mówią, że w brzydką pogodę dobre zdjęcia nei wyjdą i mają rację... mogą powstać genialne. Bardzo mi się*podoba
Świetne zdjęcie.. klimat, kolory.. :)
No to ja właśnie stwierdzilem, że nie umiem zdjęć robić...
66 Super Fotka
Adam Kasprzak,atz1983,mungo,fotokor1 Dziekuje Wam za wizyte w tym watku i ciesze sie bardzo ze sie spodobalo. Pozdrawiam
Wow. Zupelny opad szczeki. Chyba tylko tyle moge powiedziec o 66.
66-świetny klimacik tego zdjęcia, fajnie dobrane kolory
hej, podobają mi się TWoje fotki! Mają to 'cos', jak uzyskales efekt obrobki np na fotkach z 1szych stron tematu?
66 - świetne zdjęcie :)
Kurcze naprawde niezle, masz oko chlopie no i photoshopa :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
naprdawde niezle, mi sie podobaja, masz oko chlopie no i photoshopa ;)
Elandril,1507,S.W.A.T,iblip,Michał Dobrowolski - Dziekuje ze wpadliscie i napisaliscie kilka slow :)
Tym razem mala seryjka teatralna :
67.
68.
69.
70.
71.
72.
73.
74.
75.
Zapraszam
70 mi sie najbardziej podoba (ach ta mina:lol:)
Fotki ze wstępniaka małą mają z fotografią wspólnego
B&W przyjemne w odbiorze, może troszkę za słabo wyeksponowane postacie ( o koszykówce mowa)
Ostatnie ładne trudno się przyczepić, chociaż w niektórych momentach straciłem poczucie odległości zarazem ostrość
Felstiwal Teatrow Ulicznych,tutaj Don Kichote.Chyba nawet stalismy niedaleko siebie ;) Pozdrawiam.Zdjecie 66. jakim szkielkiem robiles na f/2.8?
47 super,
52 choć temat oklepany, podoba mi się,
53 fajny efekt śwatła przez dziury w chmurach,
66 super
Świetne zdjęcia. Jestem pod wrażeniem....a ta fotka z tematu "najlepsze zdjęcia 2007" po prostu wymiata wszystkie inne. Chylę czoła
Oooo co ja widzę:) A jednak Twoje najlepsze zdjęcie 2007 roku wielu ludziom bardzo się spodobało ... A toż to zaskoczenie dla mnie tym bardziej, że ja je na ani jednym forum nie pochwaliłem, bo akurat do mnie nie gadało. No, ale jak widać niektórych zwaliło z nóg i bardzo dobrze:)
Dzieki za wizyte i napisanie kilku slow w tym watku :)
Dorzucam jeszcze 4 fotki : dwie portretowe w tym jedna z poprzedniej serii i dwa widoczki :
76.
77.
78.
79.
Zapraszam
78,79 to hdr?
1507 - nie pojedyncze klatki tylko troche manipulowane z kolorem w lightroomie w PS zmniejszone i zapisane do Weba
Tez dla mnie wyglada na hdr, ale skoro tak powiadasz ;)
76 tak mi sie podoba - ma wszystko to zdjecie czego powinno miec, najlepsze!
79 najbardziej mi się podoba.. Ładny widoczek :)
ogólnie fajne fotki !!
Dziekuje wszystkim za wizyte
Dawno nic nie wrzucalem tak ze kilka fotek:
z Krakowa:
80.
81.
82.
83.
z Wrocławia:
84.
85.
86.
z wyprawy w Krzaki ;)
87.
88.
Zapraszam
Bardzo klimatyczne zdjęcia! Nie mam zastrzeżeń do żadnego, super.
#80,#82,#84,#86-podoba mi sie obrobka, szczegolnie konwersja do cz/b:)
na #84 troche mi brakuje widocznej (mocniejszej) winiety w LG:p
BW z Krakowa super.
yerzu, bardzo dobre fotki ;) trzymasz poziom!!
Dziekuje Wam za odwiedziny. Pozdrawiam :)
w #83 niesamowita kolorystyka. W lightroomie to robisz?? można wiedzieć mniej więcej w jaki sposób? w Split Toning? czy coś innego??
pozdrawiam serdecznie :)
bruckner - Dzieki za wizyte.
Co do Twojego pytania dla tego konkretnego zdjecia :
- w LR : lekka korekta black i fill light
- saturacja ~ -60 vibrance ~ + 40
- split tonning : w swiatlach : hue 50/saturacja 30 (cieni jest niewiele tak ze ich nie ruszalem ale parametry byly by podobne i pozniej powinienes jeszcze skorygowac balans)
- w PS zmniejszone i wyostrzone.
Dorzuce kilka zdjec z krzaków ;)
89.
90.
91.
92.
W LR korygowany tylko WB i nasycenie
Zapraszam
to jeszcze zapytam, #8 pewnie na tej samej zasadzie czyż nie? vibrance na + saturation na - blacks podciągnięte...???
pozdrawiam serdecznie
#8 - to BW ... chyba o inna fotke Ci chodzilo.
Piekne krzaki, zwlaszcza 90 i 91. Jakie szklo, jesli mozna spytac?
Dzieki za wizyte :) 90 i 91 byly robione 70-200/2,8 , 89 i 92 - 35/1,4
Musze przestac ogladac sample z 35/1.4 :) Strasznie mi sie twoje zdjecia podobaja, wlasnie obejrzalem je od pierwszej strony, bo nie wiedziec czemu zaczalem czytac ten watek od polowy. Genialna robota, zazdroszcze oka. Obrobka w kolorze przegieta, ale ja akurat taka lubie, natomiast konwersja do BW boska :)
chodziło o #78 i #79....
pozdr.
78 i 79 to bardzo podobna obrobka do tego zdjecia o ktore pytales - moze tylko troche mniejsze nasycenie.
pierwsze steeet balowe to świetne zdjęcie !