sam się o to prosiłeś :) ale masz rację szkoda czasu reprezentujemy dwa diametralnie różne poglądy na temat fotografii i szkoda o to kruszyć kopie bo ani ja ciebie nie przekonam ani ty mnie:)
pozdrawiam
Wersja do druku
to dawaj zdjęcia do oceny - będzie można zmienić temat. :)
Pozdrawiam
aktualnie PSuje nowy materiał;) w między czasie kilka portretów zrobionych na dużej dziurze :)
11. Octavia
12. Octavia
13. Matt
14. Nick
15. Kaya
zapraszam:)
Ostatnie portreciki poza 14 rewelacyjne. W 14 nie podchodzi mi na niebieska poswiata. Pozostale super !
Fajne.... Octavia fajna , słyszałem że teraz są Octavie w promocji :mrgreen: ;)
Octavia i Matt bardzo!!
Skody to takie psuje straszne
Octavia całkiem ładna, zdjęcia tez bez zarzutu :)
dziękuje wam serdecznie za komentarze:) zdjęcia były nie PSsute, tylko trochę wyostrzane po zmniejszeniu do sieci + podstawowy retusz portretowy(zmarszczki, krostki) ... nawet 14-stka ma oryginalny zafarb z niebieskiego filtra na lampie która była ustawiona na tło i na modela od tyłu ... co ciekawe 14 w moich stronach jest bardzo pozytywnie odbierana :)
jeszcze raz dzięki:)
pozdrawiam
idąc za ciosem jeszcze kilka zdjęć Octavi z odkrytym podwoziem i nadwoziem:)
pozdrawiam i zapraszam do komentowania:)
16.
17.
18.
19.
Ładna pani na ładnych zdjęciach.
I jak tu być obiektywnym w ocenie fotek na których jest taka ładna dziewczyna ;-)
A tak bez żartów to zdjęcia bardzo dobre.
Wiesz VanMurder, nikt cie do ncizego nie zmusza. Wystawiasz galerie do publicznej oceny a gdy trafi sie raz na jakis czas opinia dlaeka od superlatyw, zaczynasz miec obiekcje.
Galerie internetowa mam, nie czuje jednak potrzeby pokazywania jej, zwlaszcza w obliczu tak banalnej prowokacji. Osoby ktore siedza w temacie w jakim sie poruszam znaja ja doskonale.
Moja rada: zrob dokladnie odwrotnie niz zasugerowalem, po prostu w mysl zasady "na zlosc mamie odmroze sobie uszy". Jesli koncowy efekt cie zadowoli, znaczyc bedzie ze bylem sabotazysta zazdroszczacym ci zdjec i chcacym w ten sposob pozbyc sie konkurencji.
Polecam!
Pozdrawiam mimo wszystko tez
PS. Przepraszam za brak polskich liter, jestem chwilowo na obczyznie
"Na głowie kwietny ma wianek
w ręku zielony badylek
a przed nią bieży baranek
a nad nią lata motylek"
Te zdjecia cieszą me oczy :)
I jak ja mam ocenic te zdjecia obiektywnie ;)
Tak na poważnie, strasznie mi się podobają te zdjecia (Octavii), bdb GO, tonacja zdjęc też mi się podoba, no co tu dużo pisac - kawał dobrej roboty :)
dziękuje wszystkim panom za odwiedziny :) tak na marginesie dodam że prezentowana tu Octavia jest produkcji meksykańsko-irlandzkiej:)
podrawiam
... Rene ja jestem na obczyźnie od lat 6-ciu i mam polskie znaki:)
jeszcze raz dzięki za rady:)
porteciki no taka jakosc ze wymiekam zazdroszcze maxx
No Adamie... ładne ładności roztaczają się w tym wątku. ładności cielesne jak i fotograficzne :)
Pozdrawiam serdecznie - Sławek :)
Zdjecia piekne, choc mnie sie najbardziej podoba uchwycenie (moment zrobienia) Kaya'ch, szkoda, ze obciete tu i uwdzie (ja bym robil w pionie).
Zeczywiscie na 14 dal bym slabiej to swiatlo z niebieskim w tyle, ale troszke tylko.
Ubolewam przeokropnie, że 17'tka obcięta od dołu. Jak mogłeś? :-)
Ogólnie very nice! Panna niczego sobie ;-)
20. Kaya Rock-Star
Córa skończyła wczoraj 9 lat!!!
z tej okazji fota z jej wymarzonym prezentem :)
obróbka w stylu Dave Hill:) którego oraz jego fanów pozdrawiam.
Happy Birthday Kaya!
Witam ! prośba o pomoc:)
pracuje na update'em strony, głównie z powodu odejścia mojego asystenta i przedstawiciela za razem, zażyczył sobie usunięcia wszystkich jego zdjęć ...
no ców takie jest życie ...
pracuje nad projektem graficznym Contents Page i narazie wymysliłem coś takiego:
http://adammphoto.com/contents.jpg
co poprawić? czy wstawić coś w tło?
musiałem się napracować nad zrobieniem zdjęcia swojego światłomierza i zmienieniu jego wyświetlacza :)
w ostatecznej wersji flaszowej będą przyciski pod thumbnailsami stron kierujące do nich bezpośrednio proszę o sugestie
z góry dziękuje :))
zgodnie z twoimi sugestiami zamieniłem stronami światłomierz z thumbnails,
pomazałem trochę po tle i wyciągnąłem trochę ekranik ...
teraz lepiej?
proszę o kolejne sugestie:)
dzięki !!!
http://adammphoto.com/contents2.jpg
Jak dla mnie za bardzo naciapane. Poza tym czerwone maziaje z zielonym wyswietlaczem sie gryza:)
a jak z zielonymi maziami ????
http://adammphoto.com/contents3.jpg
A nie lepiej dac sie tym zajac komus kto robi takie strony zawodowo (jako "domowe zlecenie"? Znam kogos z pozadnej f-my, ma sztab ludzi (kazdy robi to co powinien, tzn, grafik grafike itd, itp), za nieduze pieniadze (w porownaniu do tego co bierze jego f-ma), Moge dac Ci kontakt jesli Chcesz (na priva oczywiscie).
Sorki, naprawde chcialem pomoc...
nie to ja przepraszam... za dużo kofeiny z rana i przerost własnej ambicji (syndrom Zosi Samosi) w każdym razie dzięki za radę, nie powinienem był bym tak na ciebie naskakiwać... pewnie nie byłeś na mojej stronie i nie wiesz że sam ja zaprojektowałem i wykonałem (no może z wyjątkiem kodu źródłowego) a od tego czasem woda sodowa do głowy może uderzyć ;)
jeszcze raz przepraszam i mam nadzieję że urazy nie chowasz :)
pozdrawiam
Spoko, bylem na Twojej stronie i od dluzszego czasu mam ja dodana do zakladek.
Urazy nie chowam, ale widze, ze mamy podobny charakter, nie lubimy czekac i wolimy sami zrobic cos, nie zdajac sobie sprawy z tego, ze tracimy czas ktory mozna przeznaczyc na cos innego (rodzina, czy chocby robienie zdjec).
P.s. Ostanie zdanie napisalem przede wszystkim o sobie... ;)
taaak jakoś podejrzewałem :) wrzuć mi na priva jakieś swoje linki chętnie podpatrzę co nieco z góry dzięki :)
pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
z innej beczki tutaj taki autoportrecik zePSuty jakiś czas temu zrobiony pod wrażeniem hamerykanskich specjalistów od PSucia takich jak Dave Hill...
18. O co w tym wszystkim chodzi?
proszę o komentarze :)
Ja chyba nie lubię hamerykanskich specjalistów od PSucia takich jak Dave Hill...
kilka portretów "familijnych" dla odmiany:)
19.
20.
21.
22.
23.
24.
proszę o ewentualne uwagi i komentarze za które z góry dzięki:)
19-22 bardzo ladnie-naturalne, delikatne portrety.
Zdjęcie 19 bardzo ładne, a światło na nim wręcz rewelacyjne.
A ja mam pytanie.Tobie takie zdjęcia jak np.19 wychodzą prosto z puszki czy jednak siedzisz godzinami w PSie dopracowując wszystko?
generalnie im mocniejsze(lepsze) światło tym mniej PS'a używam, natomiast zawsze wyostrzam zdjęcia po zmniejszeniu ...
w przypadku 19-stki stosowałem tylko obróbkę kosmetyczna, kontrast i GO to zasługa szkła 50mm 1.4, jak dobrze się przyjrzysz refleksom w oczach to zobaczysz że 90% portretów doświetlam blendą i to jest mój jedyny sekret:)
acha i jeszcze winieta prawie w każdym zdjęciu winietuje- bardzo dobrze separuje to tło od postaci fotografowanej:)
BTW lubię dzielić się wiedzą tak że jak macie jakieś inne pytania to śmiało:)
wiem że dwa ostatnie 23, 24 najmniej się wam podobają (są najmniej naturalne) ale w moich stronach taki low-key to dosłownie hit! ... takich portretów sprzedaje najwięcej :)
...może dlatego że to w Kalifornii wymyślili plastik ;)
następne zdjęcie to przykład familijnego portretu najchętniej wieszanego nad kominkiem (w grubej, złotej rzeźbionej ramie...) ;)
25. Ja, Małżonka, Córa i Kotek:)
proszę się tylko nie nabijać:)
jeszcze jeden portrecik ze specjalną dedykacją dla Vitez'a:)
pozdrawiam
ciekawe czy odgadniesz płeć? ;)
...lewe oko prawie w mocnym p-cie;)
26. Kotek
Familijne bardzo dobre, ładne światło i piękne kontrasty B&W.
niestety... to kotka:) - Vanessa a ciemne jest bo to low-key (zależało mi na rozwarciu źrenic kota na maxa, tak jak u kota ze Shrek'a)
jeszcze jedno bardziej dynamiczne:)
27.
No widzisz i gdybys dorzucil to to strzelilbym ze kotka - lapki lepiej widac (dlugosc i sposob ulozenia).
to by było za łatwe:) - tu faktycznie widać że to kotka - Vanessa:)
pozdrawiam
a teraz dwie starsze foty "lotnicze":)
28. Wniebowzięty :)
i moja ulubiona:
29. Cyrk Straceńców.
bardzo serdecznie zapraszam do komentowania :)
29 jest swietna!! super, pokaz wiecej ;)
29 jest niesamowite, i jeszcze ten samolot w tle:D