hehehe no to faktycznie nas obrodzilo dzisiaj:P pozdrowionka tomygun fajnie bylo :-) szkoda ze takie tlumy nas byly:P
Wersja do druku
hehehe no to faktycznie nas obrodzilo dzisiaj:P pozdrowionka tomygun fajnie bylo :-) szkoda ze takie tlumy nas byly:P
Cholera mialy byc sztuczne ognie o 24. Laze i szukam dobrego miejsca, mam do Was dzwonic a tu nagle JMJ i oxygene (chyba) i bach, bach, bach sztuczne ognie :grin: statyw zlozony, aparat w torbie a ja przy centrum Manga gdzie nic nie widac. No ale zdarzylem cos uwiecznic hehe
no my mieliśmy tak samo z grimaldi-m rozkładnie w pośpiechu, tyle że mieliśmy odrobinę lepsze miejsce, ale zobaczymy co wyszło po zgraniu... a co do zgrania to jakoś się nie zgraliśmy wczorajszego wieczoru :rolleyes:
Następnym razem będzie lepiej :) Jesli mozecie pochwalcie sie zdobyczami :D
http://lupus.byethost7.com/thumbnails.php?album=15
Moje kilka fotek. Ogólnie zrobiłem ich tylko kilka. Nawet statywu nie miałem.
Jakie parametry czasu/przeslony/czułosci polecacie przy fotografii fajerwerków ?
http://photosite.pl/events/fetegenev...rks/index.html - tu jest stronka (muflona) ładne zdjęcia i wszystkie nastawy masz podane...
http://photosite.pl/events/fetegenev...rks/index.html zgadzam sie bardzo ladne fotki moje zreszta sa nie za piekne ale moze je umieszcze Ja robilem z reki (aparat byl usytuowany na torbie) bez statywu pozdrowionka
Nie bardzo jest się czym pochwalić z tych wianków, myśleliśmy że sztuczne ognie będą 1,5 godziny później, i byliśmy w złym miejscu :-( ale kilka fotek wrzucam
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.Gdyby któraś z 3 ;) osób na zdjęciu nie chciała zostać upubliczniona to proszę dać znać :-D (w szczególności myślę o grimaldi-m)
spoko tomygun ja nic niema przeciwko:-)mi fotki sie podobaja:-)bardzo ladnie Ci wyszly a tak narzekales:P pozdrowionka:-)
daj jakieś swoje...
mały off topic - jak zrobić żeby nie wychodziły tak "koszmarnie skompresowane", mniejsza kompresja nie pomaga, co robię źle ??
wiesz co chcesz zeby byly wielkosciowo takie same:>?w PS mozna to zmienic i nadac kompresje nie zmieniajac wielkosci:-))
Hahah wyszlo ze z tym robieniem z reki to sciema:wink:ja wrzuce swoje po sesji :P
oki to sa moje fajerwerki :-) mam nadzieje ze nikogo nikt sie jakos zle nie poczuje jak to ogladnie czekam na komentarze jak pisalem wczesniej nic nie obrabialem wrzucone tak prosto z aparatu;-) pozdrowionka:-)
ciag dalszy:-)
a chcialem napomniec ze moglem tylko max do okolo 97KB przeslac wiec nieco malo:( szkoda lepsze fotki mam na dysku;-)pozdrowionka
www.imageshack.us, dzięki :D
Grimaldi zle robisz. Daj zdjecie max 800pix po dluzszym boku bo sie za bardzo rozjezdza. Najlepiej to 640, a kompresji nie dawaj takiej duzej bo strasznie artefakty widac.
oki dzieki za rade spoko porawie sie nastepnym razem;-)a defekty sa
Ludzie widzieliście wogóle coś tam ? Jak zobaczyłem w telewizji gdzie jest estrada a gdzie publiczność to pomyslałem sobie, że organizatorzy chyba są niepoważni. Nawet telebimy z tej odległości wyglądały jak znaczki pocztowe :) A sztuczne ognie to w Sylwestra sobie można obejrzeć. Mam nadzieję że chociaż dźwięk docierał do Was dobrej jakości.
Mówili ze coś koło 150 tys. Ładny wynik. Na koncercie J. M. Jarre-a było ponad 100 tys. I tam widziałem pokaz takich sztucznych ogni że normalnie kopara opada. Wokalista Alphaville troszkę nabrał tuszy i głos już nie ten :) Ale grali chyba na żywo albo z półplaybacku. Wczoraj przesłuchałem sobie tą płytę. Eeech to były czasy... Lombard bez Ostrowskiej, też ciekawostka pokłócili się czy jak ?
oj musze Ci powiedziec ze dlamnie to troszeczke byla kicha w zeszlym roku chyba fajerwerki byly lepsze:/ no a co do akustyki to wogole prawie nic:sad: a publicznosc naprawde miala wszystko dobrze widoczne zwlaszcza jak sie dopchala i scisknela nieco przed te telebimiki:-)