Dziwny miał być temat a nie sposób wykonania zdjęcia. IMO bez sensu.
Wersja do druku
Dziwny miał być temat a nie sposób wykonania zdjęcia. IMO bez sensu.
No to odpadam bo moja komora nie ma "aparatu". Nie po to kupowalem 5D zeby fotki komora robic :wink:
Chyba, ze rzeczywiscie zdjecia z kamerki internetowej beda akceptowane.
eeee tam .. liczyłem, że mój k800 powili jakością wszystkie inne fotki i konkurs będzie mój .. hehehhe :)
Też cos pstryknę,
mysle, ze i ja sie zalapie... szybki konkurs szybka decyzja...
dzisiaj zrobie zdjecie moja v3 albo pozycze k800 :) sie zobaczy...
nie po to kupowałem sobie lustro zeby pykac zdjecia komóra i jeszcze z takowa opcja nie posiadam bo do robienia zdjec dla mnie jest aparat a do filmów kamera :D
Przecież nie ma przymusu brania udziału w konkursie :)
ile zdjec mozna nadeslac na konkurs?
:)
Pozdr.
T.
Podoba mi się! Wchodzę w to :)
a tak sobie zartuje. mysle ze najlepsze szanse maja posiadacze k800i bo naprawde dobre fotki robi, (w sensie jakosciowo) tych noki 3 pixelowych nie biore pod uwage bo watpie zeby ktos miał tak drogi telefon :D
Powodzenia
Właśnie się zastanawiam czy wybrać już wkrótce SE K750i (1,22zł) czy SE K800i (jakoś 300zł). Ale chyba jednak to pierwsze. Też ponoć fotki (2Mpix) robi wypaśne.
Pierwszy konkurs, w którym wezmę udział :) i moje 1,3 Mpx :D
nie zebym był wredny, ale albo przeoczyłem, albo dalej nie ma tematu:)... jeszcze troche i zaczne robic ...cokolwiek:)
no dzieki bardzo:) to ja mam telefon do dzwonienia a do focenia to se kupiłem aparat...fotograficzny:)... echhhh... powodzenia:)
A jak z exifem? Nie wszystkie komórki go mają, ale te co zapisują dane do exifa to ma on zostać, czy kasujemy tak jak na normalnego battla?
A co z rozmiarem zdjecia? Przyjmujemy wielkosc VGA zeby wszyscy mieli rowne szanse?
Ma być oceniany kadr, pomysł na zdjęcie, kompozycja a nie jakość na którą wpływ mamy mały. To zależy od jury - mam nadzieję będzie w tym względzie rozsądne :)
Ale ja nie mowilem o programach graficznych. Czytaj uwaznie ;) W kazdym telefonie mozna usatwic rozdzielczosc 640x480 nawet jak ma 2Mpx. Imo jak beda w jednej rozdzielczosci to bedzie sie znacznie lepiej ogladalo. Tylko tyle. Chcialem dobrze ;) A Ty mnie tu o nabijanie licznika posadzasz :-(
;)
Ale jaja z tym moim aparatem :D ale zdjęcie zapodałem :)
Zdecydownie w to wchodze. Ja i mój stary siemens z aparatem 0,3 mpx. Ale będzie ubaw hahahahaa.
a można więcej niż jedną fotę!?
aha i z tymi bez exiffow to bym
polemizował bo jakos za dobrej jakości mi sie wydaja...:>
Exif z komory do foty z 5D mozna podrzucic :)
na
http://canon-board.info/showpost.php...0&postcount=11
koleżanka [miemam że aga] uchwytciła UFO!
patrz prawy górny róg - czarna plamka :D xD
szybko z tym do sterfy 11 :mrgreen:
konkurs fajny bo nietypowy. wczoraj na spontanie pstryknąłem kilka fot i voila. :)
ja nie mam kabelka :( Może skasowac exif, strzelic fotke -6ev odpowiedno rozjaśnić i ewentualnie jakby było za mało szumów to doszumić, pomniejszyć i podrobić exif. Ewentualnie jeszcze coś popsuć i bedzie :-P . Tak czy siak myślę, że skoro nie mam możliwości to mogę być jurorem "PełnĄ GębĄ:grin: "
A czy zdjęcie można obrócić np. z kadru poziomego na pionowy?Cytat:
(żadnej edycji w programach graficznych)
Moja komóra niestety tego nie robi i wszystkie kadry portretowe wyświetlane są w orientacji poziomej.
A moja Nokia trzaska wszystkie po 300KB do 700Kb i wklejenie takich rozmiarów do wątku nie jest chyba mozliwe.Można to jakoś pomniejszyć żeby nie zaklasyfikowano tego do obróbki...:roll:
Można podlinkować ze swojego serwera.
Wrzucajcie po jednym zdjeciu. To nie fotoblog!
:evil:
Też tak myślę, czy co niektórzy nie przesadzili z ilością zdjęć :) szybki konkurs miał być, a nie pamiątkowy album :D
To samo chciałem napisać, ale obawiałem się bojkotu :lol:
A nie prościej napisać, że warunki konkursu nie zostały 'doprecyzowane' i teraz je dokładnie ustalić? - np. każdy kto wkleił więcej niż jedno zdjęcie, ma teraz jedno wybrać, a resztę usunąć... hmm? Co Wy na to? Mi to nie przeszkadza...
Przecież każdy może sobie edytować własne posty, więc - co za problem? Dać czas na 'oczyszczenie' do końca trwania konkursu i po sprawie :)
A może dać limit np. '3' i, że ma to być pewna opowiedziana historia pokazująca miasto i jego charakter? Sposobów przedstawienia tematu jest tyle ile użytkowników...
Zwykle jak jest konkurs, to jest okres na 'zadawanie oficjalnych pytań' w związku z tematem / terminem / warunkami formalnymi. Ja śledziłem w miarę wątek i nie znalazłem info o tym, że ma być jedno zdjęcie.
Hazan - jeśli można Cię prosić - sprecyzuj warunki - każdemu będzie wygodniej i lepiej jak będzie wiedział co można a czego nie - szczególnie jeśli chodzi o ilość - czy usuwać, czy zostawiać. Z góry dziękuję! :)
BTW: jak dla mnie przeskalowanie zdjęć do np. 640x480 jest bardzo rozsądną sprawą (takie się wygodnie przegląda na forum) - wiem, że było pisane, że mają być oryginały, ale może po prostu umieszczać link do oryginałów, a mniejsze dać w postach?...
Bardzo często zgłasza się serie zdjęć. W przypadku tematu 'moje miasto' seria zdjęć może być jak najbardziej wskazana. Na konkursy typu 'moje miasto Kraków' - można było składać zarówno pojedyncze jak i serie.
Możemy się w traktować serie zdjęć jako 'jedność' i oceniać je ciut inaczej niż pojedyncze.