juz cztery osoby! ;]
jeszcze ktos chetny? ;)
Wersja do druku
juz cztery osoby! ;]
jeszcze ktos chetny? ;)
ja!:)
Pewnie w lipcu bede w Szczecinie, ale na albo albo trudno sie zadeklarowac.
Wstępnie też się piszę, ale z względu na obowiązki domowe 100 % pewność będę miał na 48 h przed ustalonym terminem spotkania8-) .
pozdrawiam
11.-12. lipca byłoby OK, na chwilę obecną mogę stwierdzić z dużą dozą pewności, że żadnych nieprzesuwalnych planów na te dni raczej mieć nie będę. To weekend, więc łatwiej wygospodarować trochę czasu na przyjemności, niż 7.-8. lipca. Z tym, że 11. (piątek), to będę wolny wieczorem dopiero (po 20ej a najlepiej po 21ej), więc chyba w grę wchodziłby tu nocny plener w jakimś pubie :mrgreen: natomiast sobota, to luz-blues: miałbym czas od rana.
Witam. Przybyłbym ale będe akurat 1300km dalej..chyba że przestawicie po 14-tym
Ok, wobec tego wstępnie możemy ustawić się na 12-go. Pozostaje tylko jakiś pomysł na miejsce i temat.
Po 14 będę już w Alpach, więc odpadam.
cholera, ja akurat pracuje zarowno 11 jak i 12 lipca...
najbardziej mi pasuje 8 lipca.
jednak kiedy spotkanie odbedzie sie na 100% i przyjdzie chociaz z 5 osob, to na upartego wezme jednodniowy urlop na zadanie, lub zwolnienie lekarskie :D
ale musze miec pewnosc, ze moja ofiara nie pojdzie na marne, dlatego bede sledzic bieg wydarzen co do w/w spotkania 12-go lipca.
moje propozycje co do miejscowki (bo caly czas mam na uwadze, ze spotkanie polaczymy z sesja fotograficzna jakiejs dziewczyny): (?)
- rozanka,
- dziedziniec zamkowy,
- park kasprowicza,
- jakas "polana" ze zbozem itp, za szczecinem
dajcie jakies swoje typy na miejscowke :)
Witam
Ja chętnie bym wzioł udział w takim evencie. Co prawda moje doświadczenie jest bliskie zeru ale chętnie skorzystam z rad bardziej doświadczonych kolegów.
Jak chodzi o mnie to jestem elastyczny i w zasadzie jeśli mówimy o lipcu to karzdy termin min pasuje.
Pozdrawiam!
Jak dla mnie może być i ósmy, i dwunasty.
Polana ze zbożem...:) to już lepiej w pasku Kasprowicza, czy na Różance. Też jakoś nie bardzo sobie wyobrażam, żeby do jakiejś dziewczyny z pięciu na raz "strzelało"...łatwo byłoby wejść sobie w kadry i koncepcje.
Jednak chyba krajobraz, architektura czy natura...
Na wstępie witam serdecznie.
Mam na imię Jarek. Co prawda mnie nawet amatorem trudno nazwać ale chętnie spotkałbym się w gronie bardziej doświadczonych kolegów :) .
pozdrawiam serdecznie
J.
Ja byłbym za architekturą. Uważam ,że w Szczecinie jest mnóstwo pięknych "budowli" które mają duży potencjał.
Pozdrawiam!
Z tym "mnóstwo" to bym raczej nie przesadzał :lol: coś tam jednak znajdzie do focenia. W perspektywie możnaby battla zrobić w sierpniu na Szczecin.
Jakby można zorganizować wejściówki na stocznie Szczecińską, to dopiero ciekawe miejsce...Ktoś się orientuje czy coś takiego jest w ogóle możliwe (dobrze by było samemu, oczywiście po przeszkoleniu BHP szybkim) ?
Do stoczni najłatwiej wejść jak jest wodowanie, wtedy wpuszczaja bez przepustki i można focic do woli.
A może, wynająć w ciekawych ( fotograficznie ) godzinach statek wycieczkowy . Co prawda standardowa trasa wycieczki jest trochę sztampowa, ale przy czarterze pewnie by można ją nieco uatrakcyjnić.
pozdrawiam
O stoczni na grupowy plener można zapomnieć jeśli nie ma się poparcia kogoś wysoko postawionego. Jedna osoba może by coś sobie załatwiła, ale wątpie czy znajdzie się odwarzny który weźmie na siebie odpowiedzialność za grupę nieznajomych osób 'napalonych' na zdjęcia.
Lepiej pomyślcie o "Wiskordzie" ...puki jeszcze coś tam jest, bo złomiarze nie zasypują gruszek w popiele.
Witajcie!
Niestety musze się zgodzić z kolegą wyżej, bez wójka czy ojca w stoczni niema szans na to żeby wejść bezproblemowo:-|....ale zawsze można skorzystać z dziur w ogrodzeniu i wejść niedokońca legalnie:twisted:
Pozdrawiam
To odpada GoRo... dla mnie przynajmniej. Nie lubię żadnych takich na krzysia. Zresztą może to dobre dla innego jak się "upodobni". Wątpię by zdało to egzamin np. dla grupy 6 facetów z lufami :lol: afera będzie niepotrzebna kompletnie bez gwarancji na coś ciekawego. To już wolę "Rejs". Mogę robić za KaOwca :lol:
Tak na szybko za stroną www.statki.net.pl koszt godzinnego czarteru stosunkowo dużej jednostki to 1500 pln/h do negocjacji, wiem że rejsy po porcie organizuje też inna firma bodaj "Ship-Service" ale na ich stronie nic na ten temat nie znalazłem. Ewentualnie przy niewielkiej liczbie uczestników można poszukać prywatnie mniejszej " łajby" myślę że koszt nie przekroczyłby 200-300 pln za dzień ale to muszę potwierdzić.
Mi też pomysł rejsu się podoba, a jak jeszcze będzie KaOwiec na pokładzie, to nie może nie wypalić:mrgreen:
Inżyniera brakuje, poety jeszcze...jakiś quiz ze znajomości odgłosów można zrobić :grin:
Nie wiem jak inni, ale ja chętnie bym się przepłynął jakimś wycieczkowcem, niekoniecznie w czarterze. Od czwartku jestem off-line, od soboty w Szczecinie (nie licząc 1,5-dniowego wypadu do Bydgoszczy) tydzień czasu.
8-)
Jeśli się nie uda załatwić w miarę tanio czarteru, to zwykly rejs mi też pasuje.
Wywołany przez Mellan-a do tablicy :) musze przeprosić gdyż na skutek pewnych zawirowań nie zająłem sie do końca tematem, alllllle "cóś" tam znalazłem. O ile grupa fotografujących nie przekroczy 12 osób. Myślę , że ciekawym rozwiązaniem i prawdopodobnie najtańszym ( tu proszę o cierpliwość postaram się jeszcze dziś podać dokładne koszty ) jest instytucja pt "wodny tramwaj" LINK . Jak tylko się dodzwonię podam dokładne koszty i warunki czarteru.
:)
Wątpię by liczba chętnych przekroczyła 12, zobaczymy. Ten tramwaj to ciekawa opcja. Ciekawe jak jest z drganiami na czymś takim, prawdopodobnie trzeba liczyć się z krótkimi czasami. Ja od piątku będę off-line. W sprawie kontaktu liczę na Lempl'a (wymieniliśmy nr tel).
Drgania to niestety zmora większości małych i średnich jednostek, ze swojego skromnego doświadczenia, stanowczo odradzam stosowanie statywów, przy robieniu z ręki problem nie jest aż tak dokuczliwy. Inna sprawa że od rana próbuję sie dodzwonić do armatora bez skutku....
Mi pasuje 7-8, 11-12 lipca :)
Nie, nie...te daty jedynie mi odpowiadają. Nie mam pojęcia co inni na to. Być może ustalą coś innego i ja też się nie załapię.
Szkoda Parteq...jest jeszcze 27, 28 lipca :) gdybyś przypadkiem był w Szczecinie :wink:
Jakbyście myśleli o tym plenerku na początku sierpnia to bym się chętnie załapał.Będę tylko 50km od Szczecina.
Czyli co możemy wstępny termin ustalić na 27-28lipca??
to w koncu jaka data ostatecznie?
bo nie wiem kiedy mam sobie zalatwiac wolne z pracy.
dla scislosci: 28-go lipca mam wolne, z grafiku - natomiast 29-go ide do pracy na 15:00 i musialbym zalatwiac sobie urlop jednodniowy...
... dlatego mi pasuje 28 lipiec 2008 :)
Mi równierz w 100% 28 pasuje, mam nadzieję że kolegom z wyrzszą rangą równierz bedzię ten termin pasował i wkoncu dojdziemy do jakiegoś porozumienia.
pozdrawiam
Witam ze Szczecina! Byłem wczoraj na Jasnych Błoniach i widziałem paru chłopoków z canonkami :) Sam byłem zbyt zmęczony podróżą by cokolwiek fotografować, nie mówiąc że sama impreza mnie zaskoczyła, trafiłem tam z córką przypadkiem.
27-28 jeszcze będę w Szczecinie, 29 z rana już wracam do siebie, więc chyba 28 poświęcę na pakowanie manatków :(
A może w piątek 11 lub sobotę 12 wybierzemy się w ten rejsik?
Rzucam hasło: piątek 11 lipca, 16.00 Dworzec morski? Jasne Błonia? Schody na Wałach?
Wszystko mi pasuje poza godziną jestem dyspozycyjny od 19.30-20.00
pozdrawiam
Może umówimy się na ostatni rejs który jest zdaje sie o 18.00, a potem można zaatakować np. Wały. Może Piotrek72t wyrobisz się na 18?
W najgorszym wypadku , dojadę nieco później :) mam nadzieję ,że plener nie skończy sie przed 20.
ja z kolei pracuje w piatek do 20:00 wiec jak poczekalibyscie chwile na mnie, to tez bym wpadl :)
Propozycja Lempl'a wydaje się ciekawa i mogę być tak jak pisałem, czyli na ten rejs o 18 bankowo. Później to chyba tylko Wały w kierunku nowej starówki i może jakiś browarek :)
W takim razie proponuję zbiórkę przy dworcu morskim o godz 17.30, będzie na pewno Mellan i ja. Panowie i Panie którzy nie mogą się pojawić na statku proszeni są o podanie godziny i miejsca przegrupowania w celu rozpoczęcia najazdu na miasto i przybytki:)
mi pasuje od 20:00 wzwyz, bede bankowo na schodach - na walach ;)
Ja to sie bankowo nie wyrobie :)
ale 'blizniaczo' wybieram sie jutro po 15.00 w plener obfocic doki Sw. katarzyny, wiec bede w Waszym klimacie :)
Jak ktos chce sie dolaczyc to zapraszam na PW.
Więc jutro 17.30 na dworcu morskim. Dołączy też moja córa - hooney.
A kto może dołączyć później, też fajnie :)
W niedzielę o 10.oo w Kluczu na poligonie będzie duża gra paintballowa w lesie jakby ktoś chciał strzelić jakieś fotki dla potomnych.
fajnie sie piwkowalo i gawedzilo o fotografii ;)
oby wiecej takich meetingów!
dzieki za spotkanie :D