Witam, jestem nowym urzytkownikiem formum. Ja posiada od niedawna Canona A70, i jak dotąd bardzo jestem z niego zadowolony, jedynie zoom nie działa tak jak się spodziewałem (nie wyraźne zdjęcia). Pozdrawiam wszystkich.
Wersja do druku
Witam, jestem nowym urzytkownikiem formum. Ja posiada od niedawna Canona A70, i jak dotąd bardzo jestem z niego zadowolony, jedynie zoom nie działa tak jak się spodziewałem (nie wyraźne zdjęcia). Pozdrawiam wszystkich.
Dziwne? nie napisałem co mam? :D
... a ja mam psa, małego psa, znalazłem go w akrtonie po 300D... :wink:
Zapewne poruszone. Rob zdjecia na zoomie trzymajac mocno aparat najlepiej w dwoch rekach, nie machaj nim i delikatnie naciskaj spust i po zrobieniu zdjecia nie ruszaj aparatem przez sekunde bo moze byc migawka jeszcze otwarta.Cytat:
Zamieszczone przez tomek
Mam A70 od paru miesięcy i jestem bardzo zadowolony , czekam jak się ociepli i pojadę na jakieś rybki to moze będzie co popstrykać :D[/i][/b]
EOS 300V
witam :)
S50
Witam serdecznie . Od dzis jestem posiadaczem A70. Przedtem mialem reklamówki idiot-foto Trust-a i 2 poprzednie prawie noname .Ach te ustawienia przed pstryczkiem. Gdzie te czasy Zorki i Smienki :lol: :lol: :lol:
a sie wpisze co mi tam, mam skromnego S1
... a ja dodam że wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem 300D :-)
Witam wszystkich,
Sprzecik jak w podpisie :P
mam Canona A75 i jest ok :P
mam eosa 300d i taz jest Ok.......
No ja od dzisiaj jestem posiadaczem A-1 z obiektywem FD 50 f/1.4 (+M42)Cytat:
Zamieszczone przez W@ters
No to W@ters, jest nas więcej :wink:
teraz ja się chwalę moim G5
narazie mam go miesiąc i zaledwie coś koło tysiąca fotek więc jestem mowicjusz ale będzie lepiej.
acha napisałem już, że chwalę go sobie bardzo...
pozdro
300D od czerwca. poza tym Eos 3000, Olimpus OM77 i cyfrowa małpka Konica KD-300z
Od trzech dni jestem szczęśliwym posiadaczem G5 :).
Zenit TTL+obiektyw Helios 58 f2 i drugi tele 135 f 3,5.:) A od paru miesięcy EOS 50 + Tokina 28-70 f2,6-2,8. W przyszłosći będzie jeszcze lampa i jakiś tele-zoom
Pozdrawiam
ba masz .... al-1 z winderkiem i jest cudownie ... a poza tym eos-y :)Cytat:
Zamieszczone przez Fajer
A60
300d, a60 i zenit e/ttl. Jest fajnie.
Witam
ja mam 10D+17-40+28-135IS+550EX
Pzdr.
no motorek MA też już nie długo będzie :wink:Cytat:
Zamieszczone przez Baldi
Witam :)
Mam na imię Arkadiusz, mieszkam w Wałbrzychu i jest to mój pierwszy post na tym forum.
Posiadam:
Canon EOS 300v
Canon EOS 350D
Zenit 11
Zenit TTL
2 x Ami 66 (hehe)
Sony DSC P92
Smiena 8M
Wilia
Jakiegoś starego Polaroida, nazwy nie pomnę
PS.
A ojciec poza cyfrowym Olympusem jest posiadaczem kultowego aparatu marki Altix i jakiegoś oldboya na mieszek ! :)
Pozdrawiam
ha! a mi się przypomniało, że mam jeszcze praktinę - nie praktikę- z tego, się dowiadywałem w komisie w B-stoku (był taki jeden kultowy, ci z B-stoku pewno wiedzą, o co chodzi- ul. Wesoła), dość ciekawy, rzadki okaz. lustrzanka małoobrazkowa, coś jak praktika, tylko, że na górze ma matówkę do podglądu (coś jak średnio formatowe START czy LENINGRAD). generalnie super sprzęt.
Aha- no to dodam:
praktina
leningrad (średni format)
start (średni format)
p.s może OFFtopicznie, ale czy ktoś z Was miał przyjemność pracować na KIEVIE ? (6x6, 6x9)?
Mialem przyjemnosc z KIEV 60 (6x6).
Bawilem sie takim kilka razy bo kolega z grupki fotowawa ma. Fajna matowka :mrgreen: . Ale zdjecia nie pstryknalem bo szkoda filmu ;)Cytat:
Zamieszczone przez pejot
Mój kumpel z grupy ma Kieva 60, jeśli szukasz jakiś konkretów to mogę Cię z nim skontaktować :-)Cytat:
Zamieszczone przez pejot
Robi głównie czarno-białe, na PAN'ach i DELTA'ch, a ostatnio ma TriX'y.
Fajnie wygląda ten jego Kijew na Manfrotto 055 z 141RC :D
Kiev-em 60 robilem zdjecia dosc dlugo i bardzo ten sredni format dobrze wspominam. jedyny problem - dosc powszechny, bo oparty na wadzie konstrukcyjnej - to problemy z transportem filmu, bo dosc czesto naciag nie dociagal klatki do konca. Sprawa do zrobienia za kilkadziesiat zl w specjalizowanych serwisach. Poza tym miodzio.
Po Kiev-ie zostaly mi jeszcze 3 roki filmu:
- ORWO NP 22 DIN B&W
- FOTON HL 400 B&W
- ORWO COLOR NC 19
Wszystki - a jakże! - juz po terminie przydatnosci do spozycia :lol:
Dla bardzo potrzebujacych, zafrapowanych czy zainteresowanych: oddam w dobre rece!
Ewentualnie - ale musialbym sie ostro pozastanawiac - zamienie na jakies solidne dslr :mrgreen:
a ja miałem tak....może po kolei :P..:
Canon prima bf80
Canon AV-1 (lustro)
Olympus c-350 (chwilowa zdrada Canona :(( )(spalił sie....byl podlaczony do kompa i w tym czasie byl akurat skok napięcia...elektryka padla....naprawa byla nieoplacalna-jeszcze w serwisie jest-)
Canon S60.... nawrót do tradycji :P....niesamowity aparat :))
O... i to przyklad dla kolezanki Justyny dlaczego lepiej korzystac z czytnika niz z podlaczania aparatu (nawet bez sterownikow - kombinujac z Total Commanderem) nawet gdy predkosci transferu (wolna karta pamieci, USB 1.1) sa porownywalne :P . Dzieki :DCytat:
Zamieszczone przez 37bercik
A czy ktoś zbadał ile cykli włożenie/wyjęcie CF'a wytrzyma złącze w aparacie?Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
A czy ktoś zbadał ile cykli włożenie/wyjęcie CF'a wytrzyma złącze w aparacie?
Ilosciowo to ciezko zbadac, trzeba by miec wieloletnia cierpliwosc. Moj G3 wytrzymal spokojnie ponad rok dosc czestego (srednio dwa razy na tydzien, czasem czesciej, czasem rzadziej) wkladania/wyjmowania karty CF a dokladniej microdriva. Microdrive rowniez wytrzymal to bez problemow tzn wyjmowanie/wkladanie z aparatu i wyjmowanie/wkladanie do czytnika a mam go juz dwa lata i nadal bez problemow dziala. Czytnik tak samo - ledwie tydzien temu zmienilem go na czytnik USB 2.0 a tak to przez dwa lata sluzyl mi wiernie i bez problemow niezaleznie od czestotliwosci wkladania/wyjmowania karty CF .Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Absolutnie obiektywnie :mrgreen: mogę stwierdzić, że wszelkie złącza sygnałowe są najsłabszym elementem pod względem niezawodności. A szacowanie tzw. współczynnika niezawodności jest niezbędnym elementem przy obliczaniu czasu bezawaryjnej pracy. Takowy zaś jest podstawą oceny jakości sprzętu profesjonalnego.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Ufff :D Podsumowując. Ten 'drugi' sposób transmisji, czyli przez USB, też wykorzystuje złącze. Tyle, że złącze mini USB ma zaledwie 4 piny, a więc jest dużo lepsze pod względem niezawodności niż złacze CF!
1. To na podstawie mojego opisu jak i dlugosci oraz sredniej czestotliwosci uzywania czytnika/gniazda CF w aparacie - mozesz oszacowac wspolczynnik niezawodnosci?Cytat:
2. Ani G3 ani 10D to nie jest sprzet profesjonalny :P , ani tym bardziej czytniki za paredziesiat zl :P
Chyba niejasne. Piny mogą być cieńsze, gniazdko jest bardziej wrażliwe na wyłamanie, etc.Cytat:
[quote="Vitez"][quote="Jurek Plieth"]Ani mi w głowie poświęcanie swojego czasu na liczenie takich pierdół :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Poza tym wcale to nie jest aż takie proste - ten sam element pochodzący od dwóch różnych wykonawców może mieć inne współczynniki niezawodności. Co jest nota bene logiczne.
Tym gorzej świadczy to o niezawodności tych elementów!Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
[ Dodano: 26-11-04, 11:53 ]
W teorii tak, ale w praktyce chyba jest lepiej niż zakładasz, bo z natury swej złącze USB przeznaczone jest do częstego łączenia, podczas gdy CF nie koniecznie.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Jeezzz... jak wam padnie czytnik to sobie kupicie drugi. Przy sprzęcie za kilka/kilkanaście klocków chcecie oszczędzać na czytniku za 30zł :mrgreen: masakra
Spontan, tu chodzi o złącze w aparacie!
Aha, wybacz nie doczytałem ;-)
Tak czy siak myśle, że nie powinniśmy sie tym przejmować. Prędzej kupimy nowy aparat niż padnie nam złącze ;-)
Mi o inezawodnosci tych elementow lepiej swiadczy to ze 2 lata bez problemu ich uzywam (czytnik, CF, microdrive, ten sam kabelek, te same porty w kompie itp) niz ich przeznaczenie na rynek czy to amatorski czy profesjonalny :P .Cytat:
Wole wlasne doswiadczenie i nim wlasnie sie tu dziele - ze z mojego wlasnego uzywania moge spokojnie poradzic ze wyciaganie karty CF i wkladanie do czytnika i kompa ma zywotnosc co najmniej 2 lata, srednio co najmniej raz w tygodniu wykonywane.
I tylko tyle chcialem napisac - opisac wlasne przezycia z ktorych wynika bezproblemowosc tego typu uzywania czytnika... o zysku predkosci nie wspomne (szczegolnie w obecnych czasach USB 2.0).
Witam
Od tygodnia Canon EOS D30 a wczesniej Canon PRO 90IS a jeszcze wczesniej to nie bede sie przyznawal bo wstyd
a75 wlasnie zakupilem moge stwierdzic ze nie umiem robic zdjec :D ale juz niedlugo sie to zmieni... mam nadzieje
Do niedawna miałem 300D kit + tamron 70-300 (do sprzedania). W listopadzie kupiłem obiektyw Canona z USM 28-80 i nie bardzo podobało mi się połączenie go z 300D, więc postanowiłem sprzedać kit 300D i od miesiąca mam 10D. 28-80mm sprzedałem i kupiłem 28-135 IS, teraz czekam na (ma przyjść jutro) 50/1.8 MkII. No i to od czego powinienem zacząć: Witam Was :lol:
Witaj! Muszę przyznać, że ostatnio miałeś niezły obrót handlowy :wink:
Tak..., koniec roku sprzyja zmianom :wink: do tego co opisałem poprzednio muszę jeszcze dodać: lampę 420ex, statyw unomat (muszę go zmienić bo 10D jest zdecydowanie cięższy od 300D, a nie myślałem, że aż tak to będzie czuć), trochę jeszcze różnych drobiazgów i na to wszystko torba "Samsonite" też do wymiany bo nie bardzo mieści to wszystko.Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
...i to by było na tyle :lol:
Witam serdecznie wszystkich. Jestem tutaj nowym absolutnym początkującym i mam Canona A60. Jak na moje nędzne umiejętności i tak jest zbyt dobry... ;-)
zaszły małe zmiany ... Nikon D70, obiektywy 18-70 3,5-4,5G IF-ED
70-300 4-5,6G
a co miales wczesniej?Cytat:
Zamieszczone przez lucien
Canon A60 potem S1 IS, potem Eos 300d i Sigmę 18-125