Kurcze.. pierwszy raz biorę udział w Battle'u... Wysłałem zdjęcie na podanego w regulaminie gmaila i co teraz? Gdzie to się pojawi? Sorry za takie lajkonikowate pytania, no ale pierwszy raz to możecie chyba wybaczyć ? ;)
Wersja do druku
Kurcze.. pierwszy raz biorę udział w Battle'u... Wysłałem zdjęcie na podanego w regulaminie gmaila i co teraz? Gdzie to się pojawi? Sorry za takie lajkonikowate pytania, no ale pierwszy raz to możecie chyba wybaczyć ? ;)
Moje zdjęcie już wysłane...
Nie wiem jak cierpliwość w oczekiwaniu na nieuchronne skopanie tyłka ma mi się opłacić, ale w sumie sam się o to prosiłem:)
poszly
no ja nie dałem rady....ale przynajmniej wywiązałem się z obietnicy z pierwszego posta....wygrana ze mną gwaratnowana...
Mattnick nie przejmuj się ja też nie zdążyłem wysłać swojego zdjęcia ale wróciłem dobrze po północy z podróży służbowej.
Panowie, ankiety jeszcze nie ma - może zdążycie coś wrzucić?
W pierwszym wysłanym przeze mnie linku były jakieś strzępy EXIF - Windows tego nie pokazywał i to mnie zmyliło, w XnView coś było jednak widać. Dlatego wysłałem dziś rano to samo zdjęcie jeszcze raz już bez jego śladów. Mam nadzieję że nie zostanę za to stracony.
wiecie co ta zabawa w exify to normalnie paranoja...
No i gdzie są te zdjęcia ?
Mac i mattnick napisali, że nie dadzą rady (posty 56 i 57), kogoś jeszcze brakuje?
Las Vegas, Las machinas de la muerte...
Pierwsze trzy dobre, pozostale trzy - tak jakoś średnio mi pasują.
a ja się zapytam gdzie autor zdjęcia nr 3 mieszka lub zrobił tą nową fotkę...zieleń w pełni...hmmmmmm
może są miejsca gdzie rzadko pada śnieg a mchy nie tracą liści na zimę? hmmmmmmmmmm :wink:
Na ten battle głosu nie oddam. Jak to określa moja znajoma: zdjęcia pszenno-buraczane. Czyli w wolnym tłumaczeniu: totalnie przeciętne. Żadna fota sie nie wybija.
Jednak jestem za opcją: Żadne z powyższych. Przynajmniej nie raniłoby uczuć autorów.
EDIT: Właśnie zobaczyłem wyniki ankiety. Jestem powalony. Mówcie co chcecie, światem rządzi komercja i oklepana tandeta.
Co do zdjęć to zgodzę się z Wats0nem wybieralem z pomiedzy zdjęć 1 ,2 i 3, cóż pewno mam tandetny, oklepany i komercyjny gust :rolleyes:
wyczuwam zawiść
2 jest bardzo dobra
Ja, jako najwyraźniej (skończony??) tandeciarz, muszę się przyznać, że mi się też 2 podoba. Zresztą nie nie tylko 2;)
lempl ;) daj spokoj nie ma sensu
Przecież żartuję:) A co do powalających ocen to tu, jako uczestnik, się częściowo zgadzam! Zły rozkład głosów, zły, zły... :mrgreen: :wink:
jestem za #1
Ja 1 nie czuję, nie rozumiem tego zdjęcia.
Może jak mi się wszystkie bąbelki ulotnią będzie lepiej...:)
e no panowie nie przesadzajmy - 1,2,3 bardzo fajne - 5 ma za to jakieś przesłanie - wizję przyszłości - też na swój sposób fajna. Mój wybór padł na 2 choć życzyłbym sobie takich lasów zimą jak na 3 ;)
nice works!
Ps. Ciekawe czy na 2 fotce ten śnieg jest ztrzepany z drzew przez autora? :D Bo raczej w takie zawieje nie ma tak ostrego słońca?
Co to znaczy efekciarstwo?? Ja rozumiem, gdyby tam były jakieś manipulacje w PS.. efekciarstwo.. a tak? facet był w dobrym miejscu w dobrym czasie..i sfocił ********ą scenę... proszę mi tu palcem pokazać gdzie tu efekciarstwo?
Takie lasy to może w polsce będą jak się klimat jeszcze trochę ociepli. Oby:)
A co do 2 to bylbym bardzo zadowolony jak sam bym trafił na takie efekciarskie okoliczności przyrody:) Gratulacje dla autora za IMHO świetne zdjęcie:)
prawda jest taka, ze to czy jest na temat czy nie, to jest bardzo subietywna sprawa i wedlug mnie nie jest - jest to jakis szczegol lasu, element lasu - to tak jakbys sfotografowal usta i podpisal kobieta - efekt jest i zdjecie sie bedzie podobac ale czy na pewno bedzie wyczerpywalo temat?
Ja akurat głosowałem na LAS MCHÓW :) Las to nie tylko drzewa :)
równie dobrze można by było zrobić stos makulatury albo klepki na podłodze w pokoju :)
wiesz wedlug pewnej teorii jaka kiedys slyszalem to wszystko jest "spinaczem"
No dobrze ale przecież Fotografia nie musi dosłowna. Można fotografować las tak jak na zdjęciu nr 1 można też próbować oddać swoje wrażenia z pobytu w lesie ( ja tak odbieram 3). Nie dla każdego las to po prostu skupisko drzew. ,
Ostatnio zauważyłem, że trzeba "jechać po zmysłach", bo subtelności jakoś większości ulatują ;)
czego nie kumasz?
idąc takim tokiem rozumowania fotki 3, 4 i 5 powinny być usunięte za niezgodność z tematem:) ale chwileczkę... pozostałe pokazują drzewa... a miał być las! :-D
autor zdjęcia 2 może właściwie czuć się zwycięzcą, jego fotografia jest zdecydowanie najbardziej efektowna, a co do wątku o realizację tematu, tutaj chyba każdy ma własną opinię :) a najpiękniejsze w prostych tematach jest właśnie możliwość ich swobodnej interpretacji
zgadzam sie - no bo gdzie zrobiona jeśli nie w lesie :)
Jako, że ankieta za chwilę się kończy chciałbym pogratulować zwycięscy i podziękować wszystkim za współudział w moim pierwszym battle:)
Gratuluję zwycięzcy i przyznaję się do zdjęcia nr 6 :)
Moje zdjęcie nie uzyskało głosów, cóż może zbyt luźno potraktowałem temat, ale chciałem coś wyrazić (miał być symbol), chyba się nie udało.
Przynajmniej powszechnie wiadomo, że nie głosowałem na siebie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Chciałbym pogratulować zwycięzcy, ale jeszcze nie wiadomo kto nim jest.