mi bardziej o city chodzilo niz o tecze, tak przypadkiem sie zalapala ;-)
EDIT:
dosyc blisko byla i nie bylo jej calej widocznej, poza tym w lewo jest nieciekawy widok :-|Cytat:
Kadrowanie tęczy wg mnie niepoprawne
Wersja do druku
mi bardziej o city chodzilo niz o tecze, tak przypadkiem sie zalapala ;-)
EDIT:
dosyc blisko byla i nie bylo jej calej widocznej, poza tym w lewo jest nieciekawy widok :-|Cytat:
Kadrowanie tęczy wg mnie niepoprawne
no to jeszcze taki zachodzik wrzuce
oj przywaliłeś kontrast ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
'letko' ;-) leciutenienko taki jeden maly 'pyk' suwaczkiem i ani kroczku dalej :mrgreen:
widok fajny - chodzi mi o przekonstrastowiony efekt na dolnej 1/3 zdjęcia. chociaż może właśnie to jest ból matryc cyfrowych, jak robię analogiem średnioformatowym to nawet przy takiej małej ilości światła on płynniej odwzorowuje przejścia. tak jakoś naturalniej to wygląda. nie jak grafika komputerowa ;-)
tzn to jest akurat efekt zamierzony chciałem dół wyczernić bo tam nieciekawie bylo trochę bloczków, domków, lasku bielanskiego.. atak mamy mroczne pustkowie, (w PS tylko poziomy i kontrast/jasnosc ruszana bez brushTool'a :-) )
no to jeszcze jeden 'wyjarany' zachodzik... wiekszy niepokój na zdjeciu
EDIT: i jeszcze jeden ... jak film zupelnie sie rozstrzelalme 25fps :-) dobra zachodu juz nie wrzuce... dzisjaj :-)
reszta chyba na wlasnej WWW bedzie, ktora wkrotce moze ruszy :-?
zawsze korcil mnie ten mostek... wiec go strzelilem
eee...., takie tam, dwa, burzowe widoczki :-)
z dumą podaje link do mojej fotki :-) wyslalem tam trzy foty a dwie jeszcze czekaja :mrgreen:
http://www.airliners.net/open.file/912173/L/
ps. fota zrobiona 75-300 f/4-5,6 II, ktore przypadkiem zamierzam sprzedac :-) sa chetni? dorzuce oslone przeciwsloneczna ET-60... :-)
Ciekawe czy masz tam jakies chody ;) . muflon wydaje sie byc wiekszym maniakiem i mocniejszym sprzetem nie robi a trudniej mu sie na te airliners dostac :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez Jac
A może Jacek robi po prostu lepsze zdjęcia :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
BTW, niezła fotka Jacku>
jasne ze 75-300 to to samo co 100-400 :-)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Dzieki .. a co najwazniejsze, jak dla mnie to bez cropaCytat:
Zamieszczone przez Jurek Plietch
Kongretulejszyns :eek: . Zrobić dobre zdjęcie szybowca jest chyba najtrudniej z całego arsenału - nie ma na to gotowych recept tak jak na jety, czy śmigłowe.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
dziekuje za slowa uznania :!:... jednym z waznieszych (jak sadze) kryteriow jest ilosc fotek danej maszyny w serwisie .... im wiecej tym trudniej o cos naprawde innego... co nie zanczy ze sie nie da
tak dla odświeżenia watku :-)
Secret Garden
He, he - poznaje te komary :-) Extra kolorki.
no to jeszcze podlinkuje tutaj taka mala panoramke z innego watku :mrgreen: tak tylko do kompletu
kto rano wstaje, temu .... nawet kolorki wyjda :-).... sarny wrzuce chyba kiedy indziej :-)
Arkan, gdzie Ty widzisz koMary ? Widze ze masz dobre oko ;)Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Jac, czy ten Palac Kultury sie troche nie wali w prawo ?
tam sie wszystko wali :-) nie tylko palac... panorama byla robiona 'na potrzeby' watku o panoramach... ale skoro juz ja zrobilem to ja podlinkowalem... przymierzam sie do zrobienia wersji dziennej i nocnej... to bedzie cos :-)
no to jeszcze takie mile zwierzatko z 'ptasiego' plenerku :-) i jego reakcja na migawke w 20D :-) co klatka to spojrzenie..., zero intymnosci :mrgreen:
no wlasciwie sarny byly dwie tzn. lania i koziol
szukam miejsca na plener pt. 'Industrial' i jak narazie znalazlem niestety squota i to zamieszkalego... troche sie pokrecilem ale generalnie blisko ogrodzen zeby po glowie nie dostac i sprzetu nie stracic :-) sami wiecie jak to jest
EDIT: i jescze taka nasza mala Dolina Krzemowa
E, przecież to jest chyba stary SoundBlaster Live! Rarytas - zero problemów z kompatybilnością pod Linuxem, sprzętowe miksowanie itp. Wracaj tam i zabieraj :mrgreen:
eee troche go pomeczylem zeby tak ladnie stanol :-)
Co stary!!! Jaki stary!!!! :twisted: Dalej mi świetnie służy... :rolleyes:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
A jak popatrzyłem na zdjęcie to moja diagnoza co do modelu identyczna była..:)
No to masz chłopie przekichane :evil:Cytat:
Zamieszczone przez Jac
nie, no Muflon nie obrazaj sie, on i tak pewnie nie dzialal zepsuty byl i wyrzucony na smietnik... poza tym, nawet jesli byl dobry to wart z 10 zł...:mrgreen:
burza super. nie ma to jak być we właściwym miejscu i o właściwym czasie... ze sprzętem.
mam pytanie co do tej dlugiej panoramki Jac-a, Jac skleil w ten sposob ze kolejne zdjecia delikatnie roznia sie odcieniami nieba przez co mozna zauwazyc gdzie bylo sklejane, jak to wyeliminowac ? to znaczy jak zdjecia dopasowac zeby teko rozpoznac sie nie dalo ? ktos ma pomysl ?
panoramy trzeba robić na manualu ze stałym ustawieniem - wtedy niebo jest w miarę płynne. to raz. skleić też się da dobrze, tylko to teraz już dłubanina...Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Tryb M w aparacie i trzeba szybko robic kolejne klatki (pare minut max) by poziom naswietlenia kazdej byl taki sam.Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Cytat:
Zamieszczone przez bebop
ok dzieki, sorry za OT Jac :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
nie no, moze byc... nie zabieralem glosu i tyle choc bacznie obserwuje poczynania... IMHO tryb M nie zawsze sie sprawdzi jesli w panoramie jest duza rozpietosc tonalna to niestety trzeba sie zdecydowac na czym nam zalaezy.. czy na swiatlach czy na cieniach... ta panorama byla robiona na szybko... co nie znaczy ze z rawow nie mozna by bylo powyciagac w miare jednolitego koloru nieba i wtedy to polaczyc
trzeba sobie watek odswiezyc :-)... fotki z dzisjeszego pleneru ktory sie odbyl (95%) na fortach Bema...
wlasciwie to bedzie wariacja nt dwoch drzew ale nie moglem sie zdecydowac ktore wybrac
no i taki bardziej jesienny klimacik
To trzecie z serii zdecydowanie najmniej atrakcyjne. Co do 4 to trochę za ciemne dolne partie, ale ogólnie ciekawe.
no pierwsze ze względu na kolory fajne.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
strasznie kręcony ;-) ale fajny. i chcesz powiedzieć, że to wszystko? kurde to ja 10 klatek średniego zrobiłem a Ty tylko cztery cyfrą ;-) no dobra, pogoda nie dopisała, za to ponownie było zajebiście.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
a ja siadam, i zbieram swoje z pleneru :lol:
wyglada prawie tak jak chcialem zeby to wygladalo :-)... prawie bo ciagle sie ucze... a klatek mam wiecej bo kolo 100 ale nie bede przeciez wszystkiego wrzucal.. cos musi zostac do wrzucenia na moja strone ktora ciagle jest jedynie w mojej glowie i tu
oj tam, dzisiaj trzeba było poprawiać naturę, bo słońce dało ciała. zaraz wrzucę swoje na pastwę forum :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Jac
i jeszcze taki 'staroc' z poprzedniego pleneru na starówce
dobra to jeszcze troche staroci ze starowki (mialem akurat chwilke)
ostatnie chyba się źle wgrało, albo mi się źle wyświetla. ta panorama to crop czy joiner ? :-) bardzo ładne w każdymr razie.
ostatnie wyswietla sie dobrze (moze sobie odswiez ctrl+F5) a panorama to crop
a dziekuje..Cytat:
Zamieszczone przez bepop
poziom wisly ostatnio troche opadl.. wiec mozna bylo przejsc suchą nogą (prawie :-) ) na jedną taką wielką łachę - wyspę... była też czapla siwa ale z racji tego że z psem się wybrałem to na mnie nie poczekała i tylko jak zobaczyła pieska który biegł jej na spotkanie poleciała niewiedząc czemu i mimo 400mm+crop nie warto pokazywac..
ale mozna pokazac cos co sie nie chcialo ruszyc, a szkoda ...
przy normalnym stanie wody to jest srodek wisły :-)... jak bede mial chwilke to wrzuce slad z GPS'a
Fajne tylko ten komin zbyt centralnie.
1 z postu #92 fajne, głównie dzięki kolorom. Choć lewy górny zbyt ciemny.
takie kolejne ekperymenta
i kolejne dwie 'sztuki'
pierwszy byl Voigtlander Brillant
tym razem Kodak Brownie
i Balda
ta Balda to jakas wariacja na temat LEICI z lat 30tych ?