1 i 2 bardzo fajne, tylko trochę za dużo shadow/highlighths 3 było by ok ale brakuje mu światła
Wersja do druku
1 i 2 bardzo fajne, tylko trochę za dużo shadow/highlighths 3 było by ok ale brakuje mu światła
no głownie chodziło mi o 27 troszkę sztucznie to wygląda ale i tak ładne
18 zdecydowanie wymyka się na czoło stawki :).
26 -ciekawe choć może odrobinę za "mocne". 27 - jakoś nie bardzo. Może właśnie dlatego że to hdr.
30 i 31 - bardzo!
zrobiłaś z pozornie zwykłych badyli coś kosmicznego: nebule, galaktyki, wybuchające supernowe zawieszone w ciemnosci
proste i piękne
mam bardzo slabo podkrecony monitor dla mnie kolor jest ok
B&W jakies takie...(nieteges):)
czy ktoś mi może objaśnić tę wypowiedź?
wychodzi mi, że kolor jest ok, bo monitor jest bardzo słabo podkręcony...
nie wiem, czy to komplement dla Ciebie, kjoanna, bo jesli ktos ma monitor moco 'podkręcony', to kolor już będzie... 'nieteges'?
i co w przełożeniu na język konkretów znaczy 'B&W jakies takie... nieteges'?
czern i biel nie taka, jak trzeba [bo monitor niepodkręcony]? kompozycja zla? no i nie wiem, co jeszcze, bo ostrosci i GO czepnąć się nie można, tematu również nie, bo nie ma złych tematow
przepraszam chodzilo mi o poprzednie zdjecia (faceta w czapce) zle umiescilem
sorki
30 i 31 bardzo mi się podobają, choć to taka abstrakcja. Jeśli chodzi o kolce kaktusa, też mam coś zrobionego; muszę odgrzebać i pokombinować.
Jakim szkłem robiłaś 29 ? Fajne
Dzieki wszytskim za komentarze:)
Maciegg to nie kaktus, to jakies chabazie:)
29 robione sigma 15mm.
Ponizej znowu sigma-na wczorajszym spacerku po miescie;)
33.
34.
35.
36.
Widze ze sie portrety rybim okiem nie spodobaly:)
W ramach testowania 24-70:
37.
38.
wiesz... portrety z ryby jak portrety z ryby. ;)
fajnie wykrzywia... ale ile można. ;)
Nr 37 jest super :-) Uwielbiam portrety psów.
Pies mi się równiez podoba :) Mc_Gyver zaprasz do mojej galeryjki mam tam jednego piesia :P
Adamek chcialam sie nacieszyc bo ta sigme mialam pozyczona na kilka dni tylko:)
Fajnie ze Wam sie podoba. Ogon ma juz dosyc tego czarnego wielkiego obiektywu. Gdy tylko widzi go przed swoim nosem "podwija ogon" i ucieka;)
Fajny ten portret :-) 37, czyżby to ten sam co na avatarze :-)
Psiut ten sam:)
38. - też uważam, że nos psa to sam urok :)
37 i 38 debeściaki :) Psiaki są bardzo wdzięcznymi obiektami do fotografii
To JACK RUSSEL TERRIER ?? Dokładnie taki jak 'Majlo' z Maski z Jimem Carreyem? Świetne są te psy. Wersja z długą sierścią też mi się podoba.
Fotki nice!
Przekaze-dzieki:)
Obawiam sie ze najpierw musze pozbyc sie 17-40.
A szczerze powiem jak kiedys to byl obiektyw moich fotograficznych marzen to teraz jakos tak... Zawiodlam sie chyba. Wole stalki:)
Taj dokladnie ten sam. Z tym ze ten egzemplarz ma takie troche przerosniete uszy;) Polecam wszystkim tym ktorzy potrzebuja troche rozruchy-Jacky sa bardzo energiczne.
A mi się z fisha' podoba zwłaszcza 35. A psiak?? Rewelka portety:)
Dzieki szycho:)
Wrzucam kilka slubnych z ostatniego piatku. Jutro nastepny slub-mam nadzieje ze dam rade:) Prosze o konkretna krytyke, bo w slubnych raczkuje;)
39.
40.
41.
42.
43.
44.
kjoanna , niestety nie widzę tych fotografii :(
Wrzucilam na imageschack. Ja widze...
Mam nadzieje ze te zdjecia bedzie widac:)
Warunki byly okropne. W katedrze ciemno a na zewnatrz padalo.
45.
46.
47.
48.
Apropos tego 47 i 48 ... już chciałem narzekać, że w 47 nie widać całej sukni, a tutaj następna fotka - wszystko jasno i już śmiać się chce - bardzo ciekawy pomysł :D Gratuluję
Asia, mnie sie wydaje jakby ciut bieli zabraklo. Masz ladne czernie , poltony a gdzies braluje takiej czystej bieli. Poza tym dla mnie zdjecia ladne, w kilku fajne pomysly. Dla mnie na Tak!
45 super
46 szkoda że af na ścianę, a nie na parkę (chociaż może się mylę)
47 i 48 pomysł fajny, ale wygląda na delikatną sepię i też kurcze coś z ostrością
Jakim obiektywem były robione?
Dzieki Radzio
JaBlam pewnie mam zle monitor skalibrowany:)
46 to chyba faktycznie nie trafilam. Reka mi sie trzesla bo juz mialam dosyc tej krowy (24-70/2.8). W katedrze ciemno, przy pelnej dziurze, ISO 1000, czas 1/60, wiec chyba z samych nerwow ze mi zdjecia nie powychodza cala sie trzeslam:)
47 i 48 tez nieostre? A zle ze sepia?
moim zdaniem 45 naprawde udane,
46 nawet przy braku ostrości na mlodych jest ok, bo dobrze oddaje klimat tzn, że ołtarz, mozaika [a może fresk?] i młodzi to taka wyspa światła w katedrze - powinno się spodobac, bo wydaje mi się, że w fotografii ślubnej [mam na koncie zrobienie tylko 7 slubów, więc nie jestem specem, ale mam też doswiadczenie [jednorazowe :grin: ] jako klientka oraz [kilkakrotne] jako przyjaciołka osób, które braly ślub - troche więc się człowiek nasłuchał tych opinii] liczy sie głównie oddanie nastroju i emocji, ludzie polubią nawet zdjęcie troche poruszone, jesli tylko w jakiś sposób chwyci ich za serce
brak bieli mi nie przeszkadza, sepia też nie, pomysł jest fajny :-)
co do ostrosci - to może być kwestia zmniejszenia i rozdzielczości monitora, na jakim dana osoba ogląda zdjęcia - aczkolwiek ja tez mam wrażenie, że mur rysuje sie ostrzej niż osoby na jego tle, ale to akurat można poprawić w PSie, więc nic straconego
Z dzisiejszej sesji z Kim.
49.
50.
51.
52.
Dla mnie 52:)
No wlasnie ze nic:) Zdjecia prosto z LR, nie retuszowalam nic w PS (dodalam tylko rameczke:))
To byla moja pierwsza sesja z modelka z agencji a Kim tez nie ma doswiadczenia ze zdjeciami. Troche mnie jej plastykowy makijaz przerazil no ale co moglam zrobic?:)
Dzieki za odwiedziny.
dla mnie 50, coś sie dzieje, trochę ruchu...reszta fajna ale jak dla mnie statyczne...powiem, poprawne, ładne fotki. sorry jeśli się wymądrzam. A makijaż można zmyć chyba?...czy sie mylę?;)))
Mi najbardziej podoba się 49, ładnie wykorzystałaś te drzwi do stworzenia ciekawej kompozycji
Łyżka dziegciu ... IMHO modelka troszkę za mało wyizolowana z tła... (taka "półostrość" odwraca uwagę od postaci - wzrok mimowolnie ucieka do żelastwa na drugim planie) - zwłaszcza na 50 i 51 - 52 już lepiej)
85 którą masz w stopce byłaby przy tych zdjęciach lepszym wyborem niż 24-70.
52 bardzo fajne. A 49 byłoby dla mnie super, gdyby nie ten mejkap :-D
Co do ostrości - zupełnie zgadzam się z adalbertem. Myślę, że 52 dlatego się podoba (m.in.) że tło nie przeszkadza.
Ze ślubów to 41, 42 i 46 - zdecydowanie (choć jakbyś złapała w GO parę i ołtarz - by zyskało)
Dziekuje za wszystkie opinie. Wyciagne wnioski:)
A teraz kilka z piatkowego slubu:
53.
54.
55.
56.
idź do diabła, wpędzisz mnie w kompleksy! ;-)
53 i 54 podobają mi się szalenie, 56 też bardzo ładne, 55 trochę blednie w zestawieniu z pozostałymi trzema, co nie znaczy, że czegoś mu brakuje
Te ostatnie zdjecia sa swietne. W porownaniu do twoich
wczesniejszych prob, postep jest ogromny. Na serio.
Tak trzymac!
56 dla mnie wymiata... świętne ujęcie. Ta dziewczynka po lewej ma fajną minke : ]
Ciesze sie ze sie Wam podoba:)
Poki co mam przerwe ze slubami wiec koniec z rozwijaniem sie w tej dziedzinie:(
Pozdrawiam
środkowy AF przy zdjęciach w ruchu "wymiata" :twisted:
Podobają mi się:D 53 szczególnie:D
podoba się, czasem nawet bardzo :)
zdjecia swietne :)
ktory z tych twoich obiektywow najbardziej sobie chwalisz?