No, dokładnie tak samo w foto-dura nie udało mi się kupić dwa razy monopodu.
;)
I mały kruczek - na słowa "a w foto-raju widziałem... " robią się milsi i jacyś tacy frontem do klienta.
;)
Wersja do druku
No, dokładnie tak samo w foto-dura nie udało mi się kupić dwa razy monopodu.
;)
I mały kruczek - na słowa "a w foto-raju widziałem... " robią się milsi i jacyś tacy frontem do klienta.
;)
No tu się z tobą nie mogę zgodzić. Jak to "nie muszą znać się na tym, co sprzedają lepiej od kupującego". A to niby dlaczego ? Według mnie sprzedający powinien znać towar od podszewki. I to szczególnie jeżeli sprzedaje specjalizowany produkty.
Oczywiście jeżeli przyjdzie ktoś "obcykany" to mu nie wcisną czego nie chce, ale w przypadku "świeżego klienta" wiedza sprzedawcy jest nieoceniona. Ja bym postawił to na równi z uczciwością sprzedawcy. No bo co z tego, że nie zostałeś naciągnięty, jak nieświadomie kupiłeś niewłaściwy produkt.
Osobiście bardzo cenię sprzedawców co potrafią powiedzieć, ze w jakiejś kwestii technicznej to nie są za bardzo mocni, a nie "nawijają makaron".
A w kwestii tematu, to dwa razy w FOTOIT robiłem podejście do EF 85/1.8 i zostawiałem telefon, ale ani razu nikt nie oddzwonił.
Pa!
Ja polecam również FOTOIT www.fotoit.pl kupowałem u nich kilka rzeczy. Począwszy od stajni nikona:
tamrona 28-75 f2.8
sigmę 70-200 f2.8
n50 f1.8
tokinę 12-24 f4
skończywszy na canonie:
30d
grip
50 f1.8
10-22
17-40 f4
25-105 f4
70-200 f2.8
speedlite 580
wszystko zawsze na fakturę VAT, ceny zbliżone do allegro, bardzo miła obsługa. nie raz wpadałem po sprzęt po godzinach. Można umówić się na odbiór na giełdzie. poza tym bez problemów można załatwić leasing sprzętu.
ostatnio brałem dla znajomego 400d z kitem i w FOTOIT był w najlepszej cenie z allegro.
generalnie polecam
wik
odnośnie statywów / monopodów MANFROTTO polecam IMFOTO http://www.imfoto.pl/ i odbiór osobisty w warszawie. Ceny można negocjować. Miły kontakt. Polecam
Foto-Plus z Krakowa.
www.sklepfotograficzny.pl
Kupowałem tam filtry B+W oraz ostatnio obiektyw 50/1.4. Cena 1400 zł. Rewelacyjny kontakt, przesyłka na drugi koniec polski w 24 godz.
Generalnie mam jak najlepsze doświadczenia z tym sklepem.
www.infoto.pl
kupiłem tam Raynoxa DCR-5000 52mm (299zł) + pierścień redukcyjny 58->52 (13zł), przesyłka Pocztą Polską za pobraniem dotarła do mnie w piątek (zamówienie złożyłem wczesną środą (kilka minut po północy) ).
Kontakt na gadu-gadu bardzo miły, również po otrzymanu przysyłki. Towar spełnił moje oczekiwania, reklamacji nie było.
Ten sam konwerter jest dostępny na np. cyfrowe.pl za 449zł, są sklepy które sprzedają go również za 299zł jak i 500zł. więc sądzę, że cenowo zakup był udany.
Polecam ten młody sklep.
A ja polecam
http://www.kdm-foto.com/
z siedzibą w Lublinie
Często szukałam w sieci jakiegoś sprzętu ale okazywało się najczęściej, że i tak najtaniej mam pod samym nosem. Obsługa bardzo profesjonalna i mila, panowie jak tylko mogą to idą na rękę, schodzą z ceny. Duży wybór, jak nie ma biorą ode mnie telefon i dają znać jak tylko przychodzi. Generalnie polecam na lewo i prawo :) Teraz nawet nie szukam gdzie indziej, bo szkoda czasu... wiem, że tam znajdę to co mi potrzeba.
A ja po ostatnim starciu z Paniami w tym sklepie rezygnuje z ich usług.
Mimo, iż oprócz lampy, cały sprzęt (nowy) mam zakupiony u nich, więcej nie skorzystam...
Panie na zapytanie kiedy będzie przesyłka odpowiadały:
"coś tam dzisiaj ma przyjść..." (dodam że był czwartek, a w mailu dostałem wiadomość: aparat będzie najpóźniej w środę...)
No comment...
Podczas rozmowy tel. chciałem uzyskać info ile aparatów przyjdzie (czy starczy i dla mnie bo byłem n-tą osobą w kolejce) to otrzymałem odp.:
"Jesteśmy uzależnieni od dostawcy i nie wiemy ile nam wyśle..."
Nie jestem idiotą (chyba ;) ) i rozumiem taką sytuację ale czy jest problemem, skoro dane aparaty już idą/jadą (czyli generalnie zostały przez dostawcę wysłane), dopytać się ile dostawca wysłał??? Czy może takie rzeczy to już tajemnica. Albo dostawca sam nie wie ile wysłał?
Brak informacji u pań pod te. i GG i zaczęło się olewactwo w stosunku do klienta.
Ja rozumiem że nie kupowałem za 20k ale zdaję się że w tym sklepie epoka walki o klienta przeminęła z wiatrem.
Może jestem przewrażliwiony i robię się jakiś bardziej wymagający, ale do cholery oni z tego żyją więc powinni szanować klientów.
Uniosłem się....
www.fotoplus.pl
Polecam sklep - konkretnie ich fizyczną wersję ;) (bo mają też dział stricte wysyłkowy).
Fachowa obsługa, dużo cierpliwości u sprzedawców :D Sklep przestronny, można poprzebierać w sprzęcie, posprawdzać to i owo, popstrykać ze statywu, itp, itd. Dobra dostępność i korpusów i obiektywów.
Kupowałem u nich 50D + grip + Sigma 70-200/2.8.
Ceny - korpus trochę droższy niż w sklepach typu d-photo.pl czy fotopanorama.pl, ale z kolei obiektywy mają tańsze. Można ponegocjować ceny :)
Ogólnie to polecam.
www.fotoklik.pl
Kupiłem u nich w sklepie w Warszawie 6 dni temu 70-200/4L. Cena na półce była ~2600zł przez maila zapytałem jaka by była cena przy płatności gotówką i napisali mi że 2469 a kupiłem za 2449 bez żadnych targów...
Nie polecam ich złączek statywowych do 70-200/4 (55zł)bo są plastikowe czego nie zauważyłem przy zakupie - genialnie odwzorowana na złączce faktura metalu taka jak na obiektywie, kolor też nie do odróżnienia :-(
Jeśli chodzi o obsługę to wszystko ok.
Londyn - siec Jessops http://www.jessops.com/
Kupilem tam body 40d, cena jak w innych sklepach tego typu w Londynie.
Jak przystalo na siec, klient jest traktowany na zasadzie kupuj i wy......aj :)
Jest tam zawsze kilku sprzedawco-doradców, których kompetencje bywaja baaardzo rózne. Stwierdzilem ze kupuje i chcialem otworzyc pudelko zeby sprawdzic czy znajduje sie to co byc powinno, sprzedawca prawie wyrwal mi pudelko, polozyl na nim lape i nie pozwolil otworzyc dopuki nie pobral kasy :) Oczywiscie jak to w podobnych sklepach bywa zawsze proboja wcisnac dodatkowo jakis swoj gadzet, karte pamieci, chusteczki do soczewki itp.
Z plusow mozna zaliczyc to, ze czasem na internecie mozna znalezc do nich sezonowe kupony rabatowe, tak ze przy wiekszych zakupach mozna troche zaoszczedzic, jest mozliwosc zabukowania towaru na stronie i odbiór w sklepie, no i maja otwarte w niedziele :)
[QUOTE=Artur79;649590]Londyn - siec Jessops http://www.jessops.com/
Kupilem tam body 40d, cena jak w innych sklepach tego typu w Londynie.
Jak przystalo na siec, klient jest traktowany na zasadzie kupuj i wy......aj :)
Zgadzam się z tą opinią całkowicie, kupiłem tam body 5D, następnie przyszła kolej na 24-70 L, zarezerwowałem telefonicznie na odbiór popołudniu, okazało się ze osoba z którą rozmawiałem zapomniała poinformować innych i obiektyw został sprzedany, nie pomogła awantura, kazano mi czekać na następna dostawę, cóż kupiłem u konkurencji. Kilka miesięcy później zdecydowałem się kupić 70-200 2.8 IS, wybrałem się do sklepu, ale po ok 30 min oczekiwania na obsługę na stoisku Canona poddałem się, kupiłem u konkurencji , oszczędzając ok 200 funtów ( http://jacobsdigital.co.uk/ profesjonalna obsługa, żadnych problemów z założeniem obiektywu do body, czy wyborem z pośród kilku, polecam ten sklep, maja niższe ceny niż Jessops, a sklep znajduje się naprzeciw, mowa oczywiście o oddziale na Oxford Street).
Są również i pozytywne strony kupowania w tego typu sieciach , doza dostępność towaru, liczne promocje, sam kupiłem 580 II z 100funtów rabatu, ale zawsze warto się rozejrzeć w innych sklepach jak wyglądają ceny i obsługa klienta.
Polecam te stronkę http://camerapricebuster.co.uk/
Pozdrawiam.
W życiu Jessops. W większości sklepów ludzie nie mają pojęcia o sprzęcie.Cytat:
Londyn - siec Jessops
Bardzo polecam Calumet Photo - www.calumetphoto.co.uk.
Miałem przyjemność kupić 5d mk2 w ich sklepie na Drummpnd Street. Bez problemu mogłem aparat wyjąć z pudełka podpiąć swój obiektyw oraz kilka sztuk z wystawy, pochodzić z nim po sklepie i potestować. Obsługa w większości profesjonalna i bardzo miła. Ceny średnie tzn. tańsze niż jessops lub tottenham court road, natomiast droższe niż niektóre sklepy online co jest zrozumiałę
witam serdecznie...ja polecam El-Sat..sklep z Allegro mieszczący się w Giżycku..właśnie kupiłem u nich Canona EOS 500D..najtaniej jak udało mi się znaleźć w necie..cena.3199...
Fotoit z siedzibą w Warszawie, ul. Czerniakowska 73/79.
Canon 100 2.8 Makro.
Bardzo miło, dokładnej ceny nie podam, ale taniej niż w innych sklepach.
Szybkie, 15 minutowe potwierdzenie z banku dot. rat, w Fotojocker czekałam kilka godzin.
Możliwość swobodnego testowania sprzętu.
też polecam, kupowałem plecak i przed wybraniem LowePro wybebeszyliśmy z panem z obsługi kilkanaście innych, z ceną podobnie przy płatności gotówką od razu rabat
RaysFoto aka StopFoto
Stopfoto.pl
Zakupiłem Nissina Di622, Blendy(150x100, i okrągła 50), statyw oświetleniowy i jakieś duperelki. Wszystko przybyło w środe, zamówione w poniedziałek. Wszystko w należytym porządku, jedyne co mnie rozśmieszyło to finezja pakującego, ale ewidentnie nie mieli gdzie upchać statywu oświetleniowego razem z blendami.. Dostałem 2 kartony sklejone taśmą :D. Spore toto, pakowane z tonami trocin z niszczarki w środku.
Pros:
-Wybór Duży, choć nie powala
-Dużo sensownych firm w ofercie, typu manfrotto.
-Stosunkowo szybka wysyłka
-Dobry kontakt z supportem
Cons:
-Ceny nie powalają
-Mogli by pakować bez tych trocin... i nie w kartonach jakby mi meble a nie blendy dostarczali :)
Bea Błysk
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=376864Łomianki pod Warszawą
Na przestrzeni roku 2006 kupowałem tam
aparaty cyfrowe i karty CF SanDisk Ultra II.
Wszystko nowe, z możliwością negocjacji cen
(dostałem taniej niż na Allegro czy giełdzie foto).
Możliwość obmacania i testowania sprzętu.
Możliwość zamówienia towaru - zaopatrują się
2 razy w miesiącu w hurtowniach niemieckich.
W Warszawie i okolicach Łomianek istnieje możliwość
umówienia się na gratisową dostawę do domu.
Z innymi sklepami nie handlowało mi się aż tak przyjemnie,
więc nie wymieniam.
Bea Błysk,polecam, kupiłęm tam już tyle szkła i metalu i nigdy się nie zawiodłem.
Również nie mogę polecić - zakupiłem obiektyw, wszystko okej, następnie lampę, również wszystko okej, do momentu jak się zepsuła.. Sklep wydał mi ekspertyzę zaocznie - nie mam co wysyłać i tak nie uznają - uszkodzenie mechaniczne(lampa stopiła się od środka, w magazynku baterii - jak mogłem to zrobić umyślnie?).. Sklep nie reaguje na pisma dotyczace reklamacji z ustawy, mi było szkoda czasu to dalej ciągnąć i odpuściłem, bo lampa warta 400zł.
Zakupy miłe, ale jak cokolwiek nie tak ze sprzętem, to sklep wykazuje się totalnym olewaniem klienta.
COMPTOIR DE L'IMAGE - Paryż
14 boulevard Auguste Blanqui
Potrzebowałem awaryjnie jakiś nieduży (po złożeniu) statyw, nie chcąc kupować w sklepach typu FNAC wyguglałem powyższy i pojechałem do nich.
Bardzo miła obsługa, słabo mówiąca po angielsku, ale ponieważ znają się na tym co sprzedają nie było problemów z dogadaniem się.
Po długim marudzeniu i wybieraniu kupiłem u nich Gorillapod Focus, 150 euro.
Sklep mały ale z dużym wyborem sprzętu. Sporo starych aparatów wielkoformatowych.
FOTOAPARACIKI.PL
http://www.fotoaparaciki.pl
Ja generalnie kupuję wszystko i zawsze w tym sklepie. Zacząwszy od Nikona a ostatnio skończywszy na Canonie 7D w wyśmienitej cenie 5100, do tego Tamron 17-50mm F/2.8 za 1,1k , Tamron 70-200 F/2.8 za 2400 i lampka 430 za 850 zł. Mam u nich swój indywidualny rabat i zawsze , ale to za każdym razem są tam najlepsze ceny i obsługa.
Towar jest na półce, na nic nie muszę czekać i odbieram kiedy chcę.
Bardzo polecam sklep jak i wycieczkę do Pabianic.
Artur
@ sq7ofd - chyba zartujesz z tymTowar jest wystawiony na allegro jako dostepny, dwzoni sie do sklepu a towaru nie ma... Co do cen oraz obslugi tez bym polemizowal, czyzby to reklama...Cytat:
"Towar jest na półce, na nic nie muszę czekać i odbieram kiedy chcę."
Kupiłem tam body i kilka obiektywów.
Udało mi się wynegocjować najtaniej na allegro.
Problem natomiast miałem z gwarancją (nie będę wdawał się wszczeguły). Obiecano mi, że to wyprostują wszystko jak do nich przyjadę, umówiłem się na konkretny dzień. Jak przyjechałem powiedziano mi, że mogą zrealizować gwarancję jak oddam sprzęt do nich (wszystko było już na żytniej), po opowiedzeniu, że miałem zapewnienie, że zostanie sprawa załatwiona, powiedzieli, że załatwią, ale jak przyjadę następnego dnia.
Generalnie poczułem się trochę zlany, a do tej pory wszystko kupowałem u nich. Od tego czasu już nie..
Fotoforma.pl
Nie mają najtaniej ale można się potargować.
Podoba mi się to, że nawet obiektywy serii L mają zazwyczaj po kilka egzemplarzy i można sobie wybrać, a nie zamówić i czekać na 1 sztukę.
Polecam FOTOPANORAMA z krakowa;) bardzo miła obsługa i ceny naprawde ok, kupowałem u nich cały zestaw, body+lens+lampa i kilka dodatków i z ceny soro zjechali przy większych zakupach:)
Krakowski Foto-Tip - z tego względu, że blisko i kupno takiej drobnicy jak filtry (polaryzacyjny i szary) opłacało się najbardziej. Ale i tak często zaglądam na ich stronę - czyham na promocję Samyanga 85 mm :)
Ja odradzam sklep internetowy www.lider24.media.pl
Po miesiącu od zamówniea nie ma ani sprzętu ani kasy. Zamierzam zgłosić to na policje.
To ja polecę Pasaż Foto:
http://www.pasazfoto.pl
Niewielki sklepik, ale jestem u nich po dwóch zakupach - słoik i błyskotka. Szybko i konkretnie. Można obejrzeć, pomacać (niestety przeważnie po 1 sztuce, ale zawsze). Dobry kontakt i można ponegocjować w granicach rozsądku.
Cenowo szału może nie ma, ale zdarzają się perełki (w tej chwili mają w dobrej cenie Sigmę 50-150 mm f/2.8 APO EX DC HSM II (Canon) jakby ktoś być zainteresowany :)