Przezorny zawsze ubezpieczony. Nie ma co ryzykować. Choć ja jestem optymistycznie nastawiony do świata i ludzi. :)
Wersja do druku
Aaaa... nie no... jak w zamknietej, to mamy jakies szanse ;-)
A mam jedno pytanie do tych co sie wybieraja - czy ktos nie bedzie jechac przypadkiem przez Mokotow i nie moglby mnie zabrac po drodze? :sad:
Ja startuję z Pragi Południe, to raczej mało po drodze. Ale jak nikt się nie zgłosi, to podjadę po Ciebie.
Da się jeszcze dopisać do listy?
Tylko kurcze chyba statyw muszę kupić albo pożyczyć :|
Routlaw, jak chcesz to możemy ustawić gdzieś na mieście :smile: Będę jechał samochodem, więc mogę Cię zabrać, cobyś nie przebijał się ze sprzętem przez Pragę.
Dzięki CoNic, chętnie bym skorzystał, tylko czy z Legionowa Ci po drodze ;) no i będe się wybierał z kolegą także byłoby nas dwóch. :)
Panowi, jutro o 10 rano wystosuję pismo do Zarządu TW. Napisze w nim orientacyjną liczbę osób jakie będą brały udział w sesji. Mamy więc czasu całkiem sporo. Lista ciągle otwarta :)
Będą sprawdzali ID Forumowe przy wejściu? :D
:mrgreen: to sobie jeszcze smycz wypiorę żeby ładnie ID wyglądał :D
Może obroża wystarczy? :) Po co od razu smycz.
A z innej beczki, własnie się przekonałem jakie to uczucie pozbyć się taniego statywu. Musze teraz zainwestowac i kupic inny. Pewnie też tani. Na Sherpe ani nic lepszego mnie chwilowo nie stać. Ale to przejściowe kłopoty :) hehe... :) Do piątku bede miał juz statyw.
Młodego przyjmiecie pod swoje skrzydła? Muszę mieć jakieś argumenty, żeby rodziców przekonać, żeby mnie puścili;) Czy plener zapowiada się na bardzo późną noc-1 lub 2 w nocy, czy raczej tak w godzinach ludzkich czyli od ok. 19 do 23-24?
Qrcze, strasznie żałuję, że nie będę mógł z Wami wybrać się do tej zajezdni. Ale piątek (którykolwiek) to dla mnie taki dzień, że ani rano, ani w południe, ani wieczorem.
Miałem cichą nadzieję, że ten plener będzie w sobotę... Trudno, może następnym razem. Udanych zdjęć!
Będę jechał z Ursynowa, mogę pojechać przez Mokotów z zbarać kogoś potrzebującego. BTW, o któej startujemy 18-19 czy później np. po 21? Muszę wiedzieć jak ustawić sobie dzień no i odbieram małżonkę z centralnego o 21.
Fajnie, że zbiera się całkiem spora grupka.
Witam,
Jeśli nie jest za późno, to i ja się piszę na ostrzał ww. zajezdni. Tym samym odpuszczam definitywnie wycieczkę do Stuttgartu do Muzeum Mercedesa. W zależności od wyznaczonej godziny będę jechał z Łomianek, Pyr lub Piaseczna. Po pierwsze: chciałbym Was w końcu poznać. Po drugie: chcę spóbować swoich sił - cokolwiek z tego wyjdzie.
Pozdrawiam
Jak wychodze z pracy po 16:15 to już jest prawie ciemna noc. Jeśli o mnie chodzi to wolałbym wczesniej(17-17:30 tzn pewnie pracujecie do 17 i nie da rady). Żeby po plenerze móc wrócić kolejką WKD do domu i to bez dziur po nożach :)
Dzisiaj zaproponuję w liście do Zarządu 2 godziny. Pierwsza to 18:00, druga to 22:00. Napiszę że grupa fotografów w ilości 6-14 fotografujących dla Canona. (sprawdzony tekst) Poprę to kilkoma bajerami jakich mogę uzyć z racji pracy w Wydawnictwie. I czekam na odpowiedź.
Nigdy nie wiadomo, nie chce prowokować losu...Cytat:
Zamieszczone przez Zielony
w przypadku tej drugiej odpadam. Ostatni pociąg mam 0:20, wiec mało czasu na zdjęcia. Poza tym nie chce nim wracać, bo shotgun w serwisie ;)Cytat:
Zamieszczone przez oddech
Zobaczymy co się da zrobić. Zaczynam kompozycję listu. Potem wkleję jego treść.
EDIT: Treśc Listu.
Poniżej wklejam to co wysłałem do TW. Trochę sie wzorowałem na liście jaki był wystosowany do Stoczni Gdańskiej. Tu dziękuję autorowi poprzedniego pisma za inspirację.
TREŚĆ:
Witam serdecznie.
List ten kieruję do Prezesa Zarządu spółki Tramwaje Warszawskie.
Wraz z grupą fotografów zrzeszonych na forum dyskusyjnym Canon, zwracam się do Pana z prośbą:
W dniu 17.11.2006 roku (piątek), pragniemy zorganizować nocną sesję fotograficzną na terenie Zakładu Eksploatacji Tramwajów „PRAGA”, przy ulicy Kawęczyńskiej 16.
Chcielibyśmy uchwycić naszymi obiektywami nocne życie zakładu wkomponowane w architekturę Starej Pragi.
Zwracamy się także do Pana z dodatkową prośbą o pomoc w dobraniu odpowiednich godzin na rozpoczęcie sesji. Zastanawialiśmy się nad godziną 18:00 lub 22:30. Zależy nam na tym, aby w zakładzie byli jeszcze ludzie, ale także spora ilość tramwajów.
Grupa która planuje wspomnianą sesję będzie liczyć 6-14 osób. Są to głównie amatorzy, pasjonaci fotografii.
W razie wydanie przez Pana zgody na opisaną sesję, jesteśmy gotowi przekazać najlepsze prace do dyspozycji Spółki Tramwaje Warszawskie. Mogłyby one zasilić Państwa galerię o zdjęcia wykonane w nocy.
Dodatkowo z ramienia portalu internetowego podroze.pl, należącego do Wydawnictwa MURATOR, którego jestem przedstawicielem, mogę zaoferować Państwu współpracę o charakterze PR. Uzyskaliby Państwo możliwość przysyłania do nas informacji (dzień bez biletu, nowe linie, remonty, imprezy okolicznościowe, itp...), które byłyby publikowane na głównej stronie portalu w dziale „Z ostanie chwili”.
podroze.pl cieszy się miesięczną oglądalnością na poziomie 100 000 unikalnych użytkowników, z czego 35% to mieszkańcy Warszawy.
Licząc na pozytywne rozpatrzenie naszej prośby, składam wyrazy szacunku.
Artur Bińczyk
no bardzo ładnie.. :)
To czekamy na odpowiedź..
Oddech - list wg mnie spoko - mam tylko jedna sugestie - nie dawalbym tego tekstu: ''Są to głównie amatorzy, pasjonaci fotografii." Nie jest on potrzebny a poinformowanie o nim moze nastapic w kazdym momencie. Im chyba nie jest potrzebna taka informacja na dzien dobry a nam moze na wstepie zepsuc wizerunek ;-)
ps
z gory dzieki za chec podrzucenia :)
Dodam tylko, ze mieszkam rog Czerniakowskiej i Gagarina. Ale jak komus nie bedzie to odpowiadac, to oczywiscie moge gdzies podjechac/podejsc.
Pikczer spoko. List poszedł w takim kształcie. Poza tym, wiem, że wpuścił 2 chłopaków z technikum (nie fotograficznego), więc dlaczego miałby nas nie wpuścić? poza tym dałem mu jeszcze za free reklamę do 35000 osób w Warszawie. Zobaczymy jak będzie. Jak się nie uda, to następnym razem będę miał nauczkę.
:)
Nie no, chyba to jedno zdanie nie zawazy na zgodzie ;)
A co do godziny, to jesli dostaniemy rezerwacje na miejsce, to tez jestem za wczesniejsza wersja, gdyz czas nic juz tu nie zmieni pod katem fotek a duzo zmienia dla niektorych ludzi i z dlugoscia naszego spotkania.
Jac - a Ty sie nie wybierasz?
Pikczer, ja generalnie podałem dwa czasy i jeszcze poprosiłem go o pomoc w wyborze. to taka bardzo prosta socjotechnika. Działa na słabe umysły. Wiesz taka tajemna moc rycerzy Jedi :) Myślę, że jeśli wyrazi zgodę, to nie będzie problemu z godziną. Co mu zależy. Nie on przeciez będzie nas oprowadzał :)
Oddech masz talent pisarski, teraz nie pozostaje nam nic więcej jak czekać na zgodę.
Polska jezyk trudna jezyk. Jedno piwo, dwa piwo, tszzzy pifo, sztery piffo:mrgreen: :mrgreen:
No własnie a jaki jest plan B? Co zrobimy jak w piątek o 16 dostaniemy odmowną odpowiedź?
Odpuszczamy sobie zdjęcia i idziemy połonanizować się sprzetem przy piwie;) :mrgreen:
Kurcze co wy z tym piwem. Wyjdzie na to, że do do domu będę na piechotę wracał (albo na czworaka) :lol:
Taxi było w razie wracania a 4 do domu. Pewnie każdy by tak wyglądał... :)