Bardzo ładne zdjęcia tylko pogratulować pomysłu !!!
12 bardzo mi sie spodobało zajefajne :)
Wersja do druku
Bardzo ładne zdjęcia tylko pogratulować pomysłu !!!
12 bardzo mi sie spodobało zajefajne :)
Coż napisdać innego...gratuluję
Szukałem po konkretnym szkle a trafiłem na piękne perełki. Moje szczere gratulacje.
Zdjecia bardzo fajne - ale poczatkujacy to Ty nie jestes :^)))
Fajnie, ze wyciagnales Mlodych po slubie na plaze na sesje.
A ktora to plaza w NYC ?
6 i 8 biją na głowę wszystkie inne :)
Przylaczam sie do hymnow pochwalnych i gratuluje rewelacyjnych zdjec.
Ale z tym, ze "poczatkujacy", ze "raczkujacy PS" to juz mi zalatuje falszywa skromnoscia ;)
szukalam info o 35L i trafilam na ciekawe fotki:)
Pozdrawiam
ładne, z pomysłem i klasą, bardzo nietypowe i niebanalne. Naprawdę dużo przyjemniej ogląda się takie śluby niż standardowe zaprowadzanie Młodych przez fotografów w te same miejsca - co ja obserwuje akurat w Olsztynie. Co jakaś sobota i śluby to fotografie prawie wyłącznie pod zamkiem i praktycznie takie same. Gratuluję - świetna ręka i bardzo ładne zdjęcia
Nikawolf, masz racje, jednak zauwaz, ze wszystko zalezy od punktu widzenia, jakbys mieszkal na maui i widzial takie zdjecia systematycznie to tez pomyslalbys, nudaaaaaaa a zamek w Olsztynie bylby egzotyczny i niebanalny :-D
uwazam, ze wyszly tak fajnie poniewaz byly robione tydzien po ceromonii slubnej. Spontanicznie, mlodzi wyluzowani, otwarci na wszystko. Suknia slubna mlodej, ktora byla jej "oczkiem w glowie" w dniu slubu, zeszla na dalszy plan podczas pleneru "i tak idzie do prania", wyniosla z tej plazy chyba ze 3 kilogramy piachu, ukrytego w zakamarkach dlugiego trenu..........
Powinno sie robic plener po slubie............stanowczo :!:
pzdr
Jako nadworny pstrykacz wsrod znajomych, coraz czesciej uwieczniam etapy zycia ich potomstwa 8)
Ponizej pokazuje kilka wybranych zdjec dzieciakow, generalnie dziewczynek, jakis taki dziwny trend panuje :mrgreen:
Przewazaja portrety robione w roznej masci parkach lub ogrodkach, swiatlo zastane, sprzet uzyty, najczesciej 5D i 135 2.0, a sporadycznie 85 1.8, 50 1.4, 35 1.4. Lubie i operuje na malych przyslonych. Z ogniskowych najbardziej mi odpowiada 135 i 35 mm, 35-tke mam od niedawna takze nie ma zbyt wiele zdjec, chociaz juz niedlugo ogrodki zakwitna ;)
Co sadzicie ??
Gabrysia i Helenka, siostry......
1. 135 f2.5
2. 135 f2.2
3. 50 1.6
4. 135 f2.5
cdn.........
Eliza, nie ma siostry 8-)
5. 135 f2.2 , stroj na halloween
6. 135 f2.2
7. 35 f1.8
8. wariacja psujowa, tez 135
cdn..........
Soony vel "maly Kwiat"
Zdjecia z zimowej plazy
9. 135 f2.8 plus chyba polar
10. 35 f 1.4, polar
11. 35 f1.8
12. 35 f1.6, z reka w oslonie przeciwslonecznej
cdn.......................
:mrgreen: gites fotki
Spoko fotki - rodzice pewnie wniebowzięci, CUDNE rozmycia... 5. i 7. kiepski BW/kolory w 8. mocno razi wyżarte, PS-owe, przepalenie (a moze to tylko u mnie na monitorku ;) )
tak ogólne powiem :D - bardzo łade fotografie
super foty, dawaj dalej:) jaka puszka??
Takie komentarze jakie TUTAJ ( to nie jest plfoto ) otrzymujesz i chęc Ludzi do rozpisywania sie na temat kazdego ze zdjec swiadczy samo o sobie! Jest cos w Twoich zdjeciach co przyciaga i wzbudza w czlowieku chec do podzielenia sie z autorem refleksjami. (wlasnie pisze tego posta!)Cytat:
Od tamtego czasu stracilem serce do zdjec. Szukam natchnienia
Fotki Świetne
Pozdrawiam
6 i 7 są świetne. Co prawda na 7 BW coś nie tego ale dobre ujęcie...
Pozdrawiam
Pare tygodni temu udalo mi sie dotrzec na jedna z wysp hawajskich, Maui
Krotko, PIKNIE
Wspaniale miejsce, zeby odpoczac, malo ludzi! na plazach i drogach pustawo!
Najwieksza frajda, nurkowanie!!! Rafa kolarowa jest przecudna, ciezko opisac trzeba zobaczyc!
Hawajki grube ale za to alkohol tani :mrgreen:
Kilka landszftow
1. Moja ulubiona plaza, Big beach o zachodzie, kiedys glowna "siedziba" dzieci kwiatow na hawajach. Piekna, szeroka, supre czysta, wysokie fale, z jednej strony woda a zdrugiej wiecznie zachmurzony krater wulkanu Haleakala (3000 mnpm)
2. Black Sand Beach, plaza powstala z erupcji wulkanicznej, wulkanu Haleakala
3. Fale na Big beach, niezle poniewieraja :mrgreen: Na widnokregu Molokini, jedno z lepszych, miejsc na swiecie do nurkowania, widocznosc pod woda do 60 metrow! Ale jak sadze bardziej jest znane z tapet na naszych monitorach ;-) , piekna "podkowa" skalna otoczona szmargdowo-lazurowa woda
zdjecie Molokini, nie moje
A to moje, Molokini z profilu 8-) Na Molokini mozna sie dotsac wykupujac rejs z Maui, plywaja codziennie, rodzaj tarnsportu do wyboru i koloru, ja wybralem piekny, duzy katamaran, polecam
cdn.......
Ladnie tam. Czekam na wiecej fotek. Zdziwiles mnie tym ze tam tak pusto. Spodziewalbym sie tlumow.
Czy krzywy horyzont na pierwszej fotce jest zamierzony?
Dla mnie rewelka 4,6 i 9 (z dzieciakami) !!
pieknie tam ale troche krzywo;)
nr 2 najbardziej mi sie podoba:)
pzdr
4. Wailea Beach o poranku
5. Autochton hawajski ;)
6. Zachodnia czesc wyspy ze spadochronu
8-)
7. Wnetrze wulkanu Haleakala
8. Plaza Hookipa
9. Widok na sasiednia wyspe, Lanai
cdn.....
Sadzac po zjezonej taflii wody musialo dmuchac, a w takich warunkach wcale nie jest tak prosto chwycic jakis sensowny kadr kiedy spadochronem szarpie na wszystkie strony. Ty cyknales w momencie kiedy lodz byla w skrecie i lina byla wyluzowana - a wiec szarpanie bylo minimalne. Fajna fotka:-)
Co do pozostalych fotek to poprzednicy wszystko juz napisali - czujesz blusa :grin:
nr 7 moim faworytem:)
Pierwszy plan ladnie kontrastuje z reszta.
I te chmureczki:) Bardzo ladnie
pzdr
Bylem tam kilka godzin
Ciezko przekazac piekno!!!
numero uno - najnizszy punkt w łusa, - 85.5 metra ponizej poziomu morza
... due - Artists road, Death Valley
...tre - Zabriskie Point, Death Valley
cdn.........
zdjecia super , az milo popatrzec :)
Devil's Course, DV
Droga do DV
Hmmm, Grand Canyon, zatloczony strasznie, po pustce i pieknie doliny smierci wydawal sie mierny
Ladnie tylko niebo jakies takie wyprane;)
Na 1 nie podoba sie linia horyzontu na srodku, 2 najfajniejsza, 3 tez bardzo mi sie podoba, chyba przez ten filmowy kadr:)
wszystkie mi sie podobaja, ale szczegolnie Molokini z podniesiona fala... dlatego to, bo sam tez schodze pod wode, tylko ja bardziej Egipt, a tu pokazales prawie przekroj co jest w wodzie :)
Autochton nie wyglada na grubego, a wrecz smakowicie ;)
Tez sie zastanawiam jak tachnales aparat na ten spadochron, worek ze soba? Bo przeciez pozniej wodowanie masz
Masz rację straszne gnioty - nie ma co oglądać!
Albo to fałszywa skromność albo kompleksy. Rozumiem, że zdjęcia
zawsze można zrobić lepsze i w porównaniu wszystko może być gniotem,
ale dać taki tytuł posta z dobrymi fotkami gdzie na pierwszy rzut oka
widać że są porządne to już chyba mały szacunek do swojej pracy.
Możliwe, ze to miała być krypto reklama ;)
Tak o galerii: dużo cieszących oko zdjęć...
Pozdrawiam - Bartek
Toz bylo ponad 35 stopni, w samo poludnie................i zasadniczo pobieznie nieba nie bylo widac :lol:
Niestety ten byl wyjatkowo smakowity, a reszta, echhhhhhhhhhhhhh
Ameryka Panie, start i ladowanie-wodowanie na motorowce, ciezko zmoczyc palec a co dopiero sprzet, chyba, ze lina odmowi posluszenstwa :lol:
Bartek, nic z tych rzeczy, pierwsze zdjecia, ktore umiescilem maja ponad 2 lata, szalalem z zestawem 20D, 85-1.8......tytul umiescilem taki a nie inny, zaciekawiony reakcja............od tego czasu ciut sie rozwinalem, dokupilem zlomu ale nie napisalem do moderatora w sprawie zmiany tytulu!!!
Niestety, nie zarobilem jeszcze nawet grosza-centa na moich zdjeciach.....
Chyba nie trafiam w gusta :mrgreen:
Pozdrawiam serdecznie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzieki Sylwester
Zachodnia czesc stanow jest duzo ciekawsza, niz przepelniony emigrantami wschodnie wybrzeze ;-)
pzdr
hehe , no cozzzzz , zebym wiedzial jak wyglada zachodnie wybrzeze , to bym tam byl , a tak gnije na wschodnim wybrzezu :( , ale jak jeszcze troche fotek pokarzesz , to i moze sie przeniose :) :))))))
Fajne fotki. Moze jeszcze w tym roku uda mi sie zrobic podobne bo chce sie wybrac w tamte okolice.
Fakt, praktycznie wszystkie fajne parki narodowe sa na zachodzie. Co prawda z tymi emigrantami to moglbym sie klocic. Nie ma tam pewnie tylu Chinczykow ale trabajo-si-Meksykancow to macie raczej sporo (przynajmniej wielokrotnie wiecej w porownaniu z Bostonem). W centrum L.A. latwiej sie dogadac po hiszpansku niz angielsku.
Ja zartowalem, postawilem ;) na koncu! Mieszkam caly czas w NYC i tez jestem emigrantem a na zachod jedze, zeby sie "odbetonic". Niesamowita natura, brak ludzi oraz poczucie swobody i przestrzeni przyciaga mnie jak magnes
ja tez ciagle gnije w NYC, na zachod tylko na odpoczynek, polecam!!!
pzdr
Dante's view, dolina smierci - 17 mm
Hoover Dam - 17 mm
Hoover Dam, zbiornik retencyjny - 35mm, polar
8-)
eeee ta tama na 2ce musi być chyba wysoka? ;)
1 i 3 fajne. 2 to taka bardziej ciekawostka :)
buuu :(
ehhhh aż mi się odechciało zdjęcia robić jak popatrzyłem na Twoje... :( ehhhhhh więcej galeri nie oglądam dzisiaj bo te moje gnioty to dopiero jest te -88m pod poziomem morza ;)
fotki super ;)
Znow wzialem sie za "meczenie" dzieci :mrgreen:
Lato, cieplo, nowa portretowka, swiatlo..........zobaczcie efekty
1. Helenka o poranku, swiatlo zastane, pieknie rozproszone przez liscie drzew i deski ze podworkowej zjezdzalni
2. A teraz Helenka, wieczorowa pora, doswietlona ciut blenda
3. Gabrysia, zazywajaca urokow wody w samo poludnie, swiatlo rozproszone parasolem
co sadzicie ??
pzdr
jak na mój gust trochę za dużo góry w drugim;) z kolei za ciasno przy kwiatku + obcięte raczki więc fotka nie skadrowana zbyt szczęśliwie:)
generalnie wszystkie trzy mają mankamenty techniczne (przydało by się podostrzyć) ale generalnie robią dobre wrażenie:)
poprzednie Death Valley i Hoover Dam - trochę nuda (no offense) byłem tam i wiem że można lepsze ujęcia wyczarować ;) mam nadzieje że zrobiłeś jakieś zdjęcia w Bad Water -tam dopiero jest fajny widok :)
pozdrawiam
3. Bardzo dobra - kolory i GO robią wrażenie - nie zmieniałbym nic :)
2. zgoda z VanMurder'em - kadr niezbyt udany (ale wiem z autopsji, jak ciężko krytycznie oceniać zdjęcia własnych dzieci :) )
pzdr