podobają mi się te zdjęcia.
pozytywnie nastrajają po oglądnięciu.
a co do ciasnych kadrów to też jestem ich zwolennikiem;)i też mi to ludzie czasem wypominają.
Wersja do druku
podobają mi się te zdjęcia.
pozytywnie nastrajają po oglądnięciu.
a co do ciasnych kadrów to też jestem ich zwolennikiem;)i też mi to ludzie czasem wypominają.
Świetne jest to zdjecie skrzypaczki, takie z klimatem
Ogólnie bardzo udane foty..
Najbardziej podobają mi się:
z Kościoła nr 17
a
z Wesela nr 25
Bardzo pozytywne w odbiorze fotografie, czuć radosny klimat imprezy. Kilka zdjęć naprawdę robiących wrażenie, np. dziewczyna ze złapanym welonem, krzycząca coś panna młoda , skupieni w kościele młodzi , młody przed kościołem z ręką w kieszeni .
Mimo, że zdjęcia ślubne jakoś szczególnie mnie nie interesują, uważam, że zadanie wykonałeś wzorowo.
Dzięki :) Kurcze spodziewałem się większej krytyki, że coś nie tak, że coś trzeba poprawić :) Drugi ślub wyszedł troszkę gorzej, nie było już kadrów w świetle dziennym i światło na sali było kiepskie.. ;) Jak zapodam, to dam znać.
Na kilku zdjęciach aż się prosi o fill flash.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Tak patrze i kurcze chyba jednak zostane przy kliszach.
A juz mialem wejsc w jakas lustro matryce.
Szkla, lampy wszystko co mozliwe mam i czekam i chyba poczekam.
Zniechecaja mnie te zolte plamy na twarzach w swiatlach czy przepalanie jak w. nr 18.
Wiem ze mozna ladnie, bo robilem slub na cyfrze, ale mowmy o normalnym zrobieniu zdjec i zamowieniu odbitek, a nie sleczeniu przy kompie 2 dni.
Do tej pory nie moge na cyfrze przeskoczyc Reali w plenerze z polarem czy Fuji Pro 400H w kosciele.
Nie chce robic zadym, to tylko takie moje stwierdzenie tego co widze. Slub robie co sobote i nie wyobrazam sobie obrobki przy kompie kazdego zdjecia. Akurat mam zaufany lab z Frontierem 350 z dobrymi torami pod Reale i Pro400H, ktorzy robie na drozszym papierze. I tylko sie martwie jak to sie skonczy i bede skazany, bo beda musial potem wiecej czasu przy kompie siedziec.
Kadry jak zerknalem sa OK, chodzi mi o ten techniczny aspekt.
Generalnie Cichy ok. Całkiem udany debiut.
Jak przedmowcy zauważyli - gdy ktoś z małpką Ci przeszkadza, goń zdecydowanie.
Razi jedynie trochę dopalenie lampą na weselu, ale być może to moje skrzywienie, bo sam rzadko używam lampy podczas zabawy.
Pozdrawiam
amber
Dwie uwagi:
musisz pocwiczyc uzywanie swiatla blyskowego, na czesci zdjec brak - tak jak napisal gietrzy, a na czesci jest za malo zmiekczone
Zupelnie nie leza mi kadry pionowe zrobione szerokim katem, ale tak to z zoomami bywa ;)
A co po za tym - nie jest zle, tylko zdjec trzeba wiecej robic :D
Drugi ślub wrzucony:
http://www.negatyw.gangsta.pl/galeri...ex.php?list=39
proszę o łagodny wymiar kary :)
Kara będzie surowa: jest kilka ostrych przepaleń; zdejmij tą lampę albo -2 na początek.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Kilka razy dałeś ciała z balansem bieli (canon to nie Olympus, niestety) raz albo dwa za krótki czas (zdjęcia tańczących gości, IMO powinni być w minimalnych ruchu plus mała smuga z lampy).
2 bardzo nieudane kadry z mężem w roli głównej.
Generalnie lampa bardzo popsuła odbiór tych zdjęć.
Na tej sali było ciemno jak w d... Te zdjecia i tak są dobre zważywszy na warunki.
Fajne kadry. Ale ze swiatłem coś nie tak. Mlodzi świecą się bardzo ,bardzo od lampy. Jakiegoś St(O)efana miałeś ? Zdjęcie z tortem byłoby super, gdyby tort sie nie wyznuł ze szczegółów, (nie da sie tego wyciagnąć w RAWie ? ) Ja sie znam, ale pisałeś zeby mowić jak coś kłuje w oczy no to pisze. Pozdrawiam
Bierzmy też pod uwagę, że ten poprzedni ślub był na zlecenie, a na tym fociłem po znajomości i byłem nieźle wstawiony :)
Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
W kosciele też :?: LOL :mrgreen:
Ja bym się do tego publicznie nie przyznawał :lol:
No biorac pod uwage Twoje poprzednie fotki to musiales byc niezle zapruty:wink: swoja droga to myslalem ze dla znajomych to sie czlowiek bardzo stara:D pozdrawiamCytat:
oprzedni ślub był na zlecenie, a na tym fociłem po znajomości i byłem nieźle wstawiony
Niby racja, ale panna młoda to moja ex :)Cytat:
Zamieszczone przez liquidsound
Niezły hardcore, nie powiem :)Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
To dlatego na zdjęciach 2 i 6 tak patrzy ...Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Uffff.... niezle...Powiedz jeszcze ze to Ona Cie zostawila i jest to niespelniona milosc to bedziesz moim guru ze wytrzymales ;)Cytat:
Niezły hardcore, nie powiem
Po jej wzroku sadzac to mozebyc na odwrot ;)
Cytat:
Zamieszczone przez snow
Dokładnie.
Ten wzrok mówi "Czemu nie Ty tu siedzisz ?" :mrgreen:
Czy ja wiem, ja to bym co innego z tego spojrzenia wyczytał :mrgreen:
Co?? niezly OTCytat:
Zamieszczone przez snow
No w sumie ja też, ale nie bede tego głośno pisał LoL
Jakie OT. Przecierz o fotkach się gada :lol:Cytat:
Nie ważne, i tak już jak to mówią "po rybkach" :)
Skoro już tak ciągniemy (:lol:) OT to trzeba przyznać ze niezła eks :wink:
LOl, faktycznie niezły OT :) Byliśmy 2 lata, rozstaliśmy się wspólną decyzją, ale skoro robiłem jej foty i bawiłem sie na weselu znaczy, że układy mamy dobre :)
A jeśli chodzi o fotki to przyznaję, że zakładając lumiquesta powinienem dać z -1 EV mniej na lampie i byłoby inaczej, ale co tam, młodym foty podobają się jak cholera :)
Wiem, że teraz to trochę po ptakach ;) ale pamiętam, że na moim ślubie facet który focił, już przed kościołem "zalecił" siostrze mojego świadka aby mi i mojej lepszej połówce przypudrowała poliki, czoło i nos. No i odbic z lampy rzeczywiście na fotach nima :DCytat:
Zamieszczone przez kami74
Ale ogólnie fotki bardzo fajne, chociaż ten poprzedni ślub lepiej wyszedł.
Cichy to nie o Twoich fotach, ale jakie bym gnioty nie widział ze ślubów to zawsze na koniec słysze "Ale młodym się podobały" - z pewną taką dumą w głosie autora. :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Cichy spojrz na zdjecie nr 33, okolice prawej pachy pani mlodej...
No ma bliznę, i co z tego ?
Witam
Chciałem skomentować jedno zdjęcie teatralne.
Jak mam wkleić linka do niego jak galeria jest tak napisana, że w linii adresu jest tylko adres strony głównej. Nie chce mi się opisywać jak do tego miejsca dojść.
Brak adresu w galeri zdjeć, poradniku turystycznym czy w sklepie internetowy (taki widziałem) to niestety kompletny brak wyobraźni.
Zmień to szybko.
Pozdrawiam
Wiesiek
Co prawda pytanie było do Cichego ale sie tak zastanawiam z czym masz problem. Jak sądzę chodziło Ci o galerię flash ale jst tam też wersja galerii w PHP gdzie nie ma zadnego problemu z wstawianiem bezpośrednich linków.
Np http://www.negatyw.gangsta.pl/galeria2/index.php?id=121.
Klikasz prawym klawiszem na zdjęciu i wybierasz "własciwości".. Adres jak na dłoni, ja nie widzę kłopotu.Cytat:
Zamieszczone przez Wiesiek_TGT
To niestety nie brak wyobrazni a brak doswiadczenia internetowego u przegladajacych.Cytat:
Zamieszczone przez Wiesiek_TGT
W Internet Explorerze - prawy klawisz na obrazku i we wlasciwosciach jest adres.
W Firefox - prawy klawisz i 'kopiuj adres obrazka' .
Chyba ze flash wtedy sie nie da.
Strony gdzie wszystko co przegladasz masz w adresie w glownym oknie przegladarki - sa juz przestarzale.
No offence, skoro to blizna, a nie swiatlo/cokolwiek_innego to nic z tego. Chociaz i tak niekoniecznie trzeba ja w ten sposob prezentowac (mowie oczywiscie o zdjeciu, nie Pani Mlodej). No ale grunt, ze sie zdjecia mlodym podobaja.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
A ja bym się przyczepił do tego sypania ryżem. W zasadzie to nie wiadomo skąd i dlaczego się wziął. No i wygląda jakby z armatki śniegowej do nich strzelali a nie jak ryż :wink:
Wszystko sie da.Cytat:
Chyba ze flash wtedy sie nie da.
Pewnie że się da :) Mnie np. ostatnio np. Jac namówił na napisanie downloadera do zoomify :mrgreen: Tylko mam za słaby sprzęt, żeby teraz skleić tą panoramkę 40000x10000 do kupy :mrgreen:Cytat:
Wrzuciłem kolejny ślub.
http://www.negatyw.gangsta.pl/galeri...ex.php?list=40
Generalnie co kolejny ślub to mniej światła w kościele i na sali :| A radzić sobie trzeba...
Calkiem udane ale poprzedni (slub) podobal mi sie bardziej.
IMO te dwie fotki dla mnie najlepsze:
1. http://www.negatyw.gangsta.pl/galeria2/index.php?id=343 - bardzo mnie urzekla (na poczatku uwazalem, ze mina Pani Mlodej jest taka sobie ale chyba ona tworzy z tymi schodzami cala atmosfere zdjecia) - szkoda tylko ze worek na lewym bucie Pana Mlodego troche rozprasza uwage;
2. http://www.negatyw.gangsta.pl/galeria2/index.php?id=398 - ze wzgledu na kadr (i tak jak piszesz, troche swiatla brakuje).
pozdarwiam,
Sporo zdjęć forsowałem, co widać po szumie.. Chyba następnym razem wezmę na ślub studyjne z parasolkami :P
Najlepsze z koscioła to 21 i 24 w obu bardzo fajny kadr. Z przyjecia to mi sie najbardziej 15-stka podoba ( chociaż ciut ciasniej byłoby lepiej chyba) - takie "całuśne wyizolowanie".
Jako, że pewnie nie każdego interesuje śledzenie wątku zlotowego, zarzucam tutaj linka do zdjęć finalistek MISS WORLD 2006.
http://www.negatyw.org/galeria2/index.php?list=44
:)
Fajne. Aż za ostre w większości, za bardzo widać cerę, pory na twarzy itp. Mroczek radzi fotografować kobiety przez pończochę, próbował ktoś? ;)
Śluby też mi się podobają, bez wnikania w szczegóły bo to i tak do niczego Ci się przyda :). Drugi najbardziej. Chyba też im ładniejsi młodzi, tym bardziej podobają nam się fotki, nie jest tak? Ech, jutro mam 8-mą rocznicę ślubu ...
Zdjęcia MISS są niezłe, ale najbardziej podoba mi się fotka 18.
Cichy, jedno pytanie - jak uzyskałeś taki efekt
http://www.negatyw.gangsta.pl/galeria2/index.php?id=322
tzn równoległe podłoże pod stopami pary młodej i przekoszony kościół???