Taki miałem zamiar ale miałem kiepską pozycję do fotografowania i kiepskie światło, a dużo PS-ucia też nie lubię... ;)
4 i reszta to Krzyżtopór :)
Wersja do druku
Lubie żużel i zdjecia Twoje mi sie podobaja, choc, jak juz wcześniej wspomniano - mało masz walki na tych zdjeciach :)
Wg mnie, wart dodatkowego docenienia jest fakt, ze fotki wychodzą (chyba)z Sigmy 70-300. Maiłem ten obiektyw, próbowałem robic nim mecze Marmy - jak dla mnie masakra - AF kilka razy za wolny w stosunku do zawodników :( . No i Sigma poszła... , zbieram na 70-200.
PS. Moje umiejetnosci tez dalekie od potrzeb - to tak na marginesie, żeby nie obarczać całą wina Sigmy :)
Cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia... co do żużla postaram się poprawić na następnym spotkaniu jakie będzie w krośnie.... wszystkie fotki żużlowe wyszły z Sigmy...
Co do koncertu, który był częścią Święta Win Węgierskich w Krośnie.... zdjęcia wyszły z 70-200 dzięki uprzejmości kolegi @777 za co mu dziękuję :)
Czekam na dalsze oceny :)
Pozdrawiam
W ostatnich portretach jest jeden powazny mankament a mianowicie zle wykorzystane swiatlo. Na 4, 5, 6, 7, 8 fotografowany artysta ma zacieniona twarz ktora to wlasnie powinna byc na pierwszym planie.
a tu zdjecie jakby ktos nie wierzyl ze dobry ze mnie czlowiek:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zdjecia z zuzla w wiekszosci nie są do konca ostre. kadry też mało dynamiczne, ale widze ze nie miałeś akredytacji i robiles z trybuny wiec to troche wybacza.
ale z tego co wiem to chyba to sie zmieni(akredytacja) wiec bedzie lepiej
po 2 trzeba zauwazyc ze Bonczar robi sigma ktora jednak jest mydlana -z tego co wiem pewnie tez to sie zmieni:D
777 pomału najpierw trzeba zarobić na L ;) a to moze potrwac:P
Nie do końca ostre bo Sigma już taka jest... jak będzie lepsze szkło to i się zdjęcia jakościowo polepszą :) a to, że są mało dynamiczne to:
1. Stałem na trybunach nie na murawie
2. i najważniejsze w Krośnie żużlowcy (nie ma się co oszukiwać) słabo jeżdżą...
Dzięki wszystkim za słowa krytyki i rad - przydadzą się:)
a żytnia nie poradzi nic na ostrość?
2 4 7 mi sie podobaja
6,8,10 dla mnie naj
mi sie bardzo w tych zdjecia ogolnie nie podoba ze sa wogole nie obrobione
po prostu sa takie mdle i nieostre....
4,6 super, na 7 imho jest za duza go:)
w sumie najbardziej do gustu przypadla mi 4
na pierwszym zdjeciu Kinga wyszla za bardzo dziecinie
2 i 3 mi po prostu nie leza-troche wali brakiem pomyslu
4 calkiem ok
zdecydowanie 4, jesli chodzi o portret.
z ostatniej serii najbardziej podoba mi się jedynka. Naturalna i przyzwoicie skadrowana. Dwójka kłuje w oczy sztucznością pozy, takie oczy anielskio-cielęce za przeproszeniem ;). Trójka zupełnie na nie. Czwórka mogła być ciekawa, ale bardzo mi przeszkadza tło po prawej stronie, postać wygląda trochę jak wklejona. pozdrawiam.
1 i 3 zdecydowanie najlepsze, ogólnie dobra robota
Cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia :) Byłoby ich więcej i może ostrzejszych ale Sigma musiała dać popis... Czekam na kolejne komentarze.
mulitply z kryciem na gdzies 50% + na perkusje w 6. i zdjecie bedzie naprawde ciekawe :)
do tego 1. i 3. ciekawie sie prezentują
1 i 3 naprawdę zacne.
i świetlna obwódka w 2ce
pozdrawiam
Malin dzięki za radę następnym razem pobawię się w to przy obróbce :).
Maciegg i Malin cieszę się, że zdjęcia się wam podobają.
Pozdrawiam
Dynamiczne!!!!
to był mój pierwszy dzień focenia z nowym szkiełkiem 70-200L :)
Całkiem udany ten pierwszy dzień ;)
ja jestem średnio zadowolony ale nie jest źle:) zawsze mogło być gorzej ;)
Zdjęcia z żużla bardzo dynamiczne, ładny kontrast i kolory (no ale ta L-ka już tak ma :)). Jeśli chodzi o kadry to w 1 2 4 dałby więcej przestrzeni z przodu zamiast z tyłu. Zobacz na ostatnim zdjęciu lepiej wygląda gdy żużlowcy "wjeżdżają" w kadr niż z niego "wypadają". Wyrównał bym też w poziomie widownie, tak aby zdjęcia nie "leciały" w lewo (wiem że z miejsca którego fotografowałeś tak to właśnie wyglądało ale to na pewno poprawi odbiór zdjęć). Ogólnie bardzo ładne fotki.
Pozdrawiam.
auto piekne, grill zgapili i angole i makarony w ostatnich latach :) tylko po co ten przesadzony blur?
ten blur na #1 niczym z Picasy:D Ale autko zacne, i jeszcze ten kolor:mrgreen:
różowa pantera :)