Napisalem do gostka maila. Zobaczymy czy sie odezwie.
Qrde ale sie zapienilem !! Normalnie ludze ktorzy to lictyuja to skoncznie $%^$%^&*!@#:evil:
Wersja do druku
Napisalem do gostka maila. Zobaczymy czy sie odezwie.
Qrde ale sie zapienilem !! Normalnie ludze ktorzy to lictyuja to skoncznie $%^$%^&*!@#:evil:
tez napisalem!!
ale skad oni moga wiedziec ze to kradzione??
fakt ze moga sie domyslec:)
jakby wycofał aukcję to tu numery auta z drugiej aukcji (być może fikcyjne):
>>> GD97579 <<<
Moment, nie rozumiem: do kogo wy te maile piszecie? ;-) Poczekajcie jeszcze moment... Tomek17 ciagle nie odpowiedzial na moj post.
Też napisałem z wszystkimi zrzutami, namiarami na gościa (komórka, nr samochodu), mam nadzieję, że jeśli to kradzione to gościu dostanie konkretnie po dupsku plus syf w papierach.Cytat:
Zamieszczone przez SimOn!
Ech, no to juz widze rozpoczal sie niekontrolowany lincz :? A ja chcialem w cywilizowany sposob :(
Nie bierzecie pod uwagę że nawet jeśli to prawda to jest paserem nieświadomym. wujek kupił w angli na bazarze bo tanio ( pomijam że nie wzbudzilo to jego podejrzeń ) i dał siostrzencowi w prezencie w dobrej wierze.
Jak ktoś z was kupiłby rąbany samochód na gieldzie nieświadomie to też wysłalibyście się do mamra ??
Jak sobie od buźki odejmuje by raz na rok przyjąć w ramiona nową eLżbietę to niestety, ale w Polsce trzeba kuć żelazo póki gorące.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Od tej Szwajcarii Ci się w głowie cosik poprzestawiało ;-)
Totez wlasnie to jak na razie zakladam i dlatego jeszcze nie napisalem do poszkodowanego dajac taka szanse "nabywcy" ;-) Przy braku odpowiedzi zrobie to dzis wieczorem, moze do tego czasu dostane potwierdzenie od Hazana, ze moge udostepnic dane usera (IP).Cytat:
Zamieszczone przez Driver
Nie... natomiast chyba nie dziwiloby mnie to, ze sa tacy, ktorzy chcieliby mnie do niego wyslac ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Driver
W kwestii drugiej aukcji z telefonem: http://www.archiwizator.pl/a77560399.php ;-)
Ty muflon akurat zachowałeś sie najbardziej rozsądnie
A co w tym zlego ze sie napisze do poszkodowanego? Niech sprawdzi oblooka itd. Nikt nikogo nie linczuje...na policje nikt nie dzwonil.......chyba ;-)
Nie jest kradziony.Cytat:
Prosze bardzo, aparat jest czysty, mozna podawac.Cytat:
Panowie, popieram Daniel i może uda nam się zastosować prawo dmomnimanej niewinności ?Cytat:
Choć i mnie trudno to przychodzi :(
Tomku17 - czekamy na Twój ruch ! i oby był słuszny :-?
Cytat:
Zamieszczone przez tomek17
jaki pewniak, a skad wiesz jaka ma historie aparat?
OK, no to jedziemy z koksem :-)Cytat:
Muflon, moje IP to nie tajemnica:Cytat:
"Your IP address is
64.92.167.26 "
Dzieki, zaoszczedziles mi czasu :-P (normalni userzy tego nie widza, a zeby wykorzystac informacje ktora znam jako moderator potrzebuje zgody Hazana ;-) ).Cytat:
Nie kumam teraz. Tomek17: podales numer seryjny aparatu (rozumiem, ze to twoja aukcja, bo wprost tego nie napisales). Po sprawdzeniu okazuje sie ze aparat jest kradziony i ktos to zglosil.
Czemu wiec piszesz, ze aparat jest czysty, skoro jest kradziony i nie ma znaczenia ktorym wlascicielm jestes...
Mozesz nawet byc 20-tym. I tak jestes w posiadaniu sprzetu, ktory zostal gdzies zgloszony jako kradziony.
Jesli wlasciciel potrafi udowodnic ten fakt i ma dowody zakupu to sprawa dla Interpolu, bo Kanadyjska juryzdykcja cie nie dotknie bez pomocy Interpolu.
Mnie dziwi tylko twoja beztroska...
Czy mozesz wyjasnic w prosty sposob dlaczego twierdzisz ze aparat jest czysty skoro kradziony ?:)
A TO to co ?? Juz Ci kane napisal? Po co ty sie czlowieku sam wkopujesz?? Dziwie sie tez ze zawitales na to forum? Po co? Co chcesz udowodnic?Cytat:
Tomek17, możesz podać numer seryjny tego 17-35 jaki sprzedajesz razem z tym 1D?
Mozna go znalezc z tylu obiektywu, po odkreceniu go od aparatu.Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Pisze, poniewaz aparat nie jest kradziony, musial sie gosciu pomylic wpisujac numer seryjny, chcesz to go zapytaj.Cytat:
Zamieszczone przez iczek
To, ze ktos sie pomylil, to jego problem i nie moj interes. Aparat moze i jest zgloszony, ale nie jest kradziony.Cytat:
Zamieszczone przez iczek
Przeczytaj powyzsze, to przestanie Cie dziwic.Cytat:
Zamieszczone przez iczek
Czytaj wyzej.Cytat:
Zamieszczone przez iczek
O co Ci chodzi?Cytat:
Zamieszczone przez SimOn!
57930Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Nie ten, jest tam drugi zaczyna się na literę UCytat:
dorwać drania :twisted:
myślę, że Tomek17 to nie osoba z ogłoszenia z allegro...
chyba, że ktoś mu dał znać żeby wszedł na forum...
pozatym prawdopodobnie to dres...
a dres i komputer - jakoś mi to nie pasuje... :?
Ale słownictwo!
Ban!!!
Tez tak mysleCytat:
Zamieszczone przez marcingreen
Prosze nie zasypujcie poki co dwoch zainteresowanych (Brian Ip i Alex Mehl) mailami, bo sie pogubia :) Powoli.
Poki co ostrzezenie i to dla dwoch osob. FOTOGRAF i Tomek17, jesli pod ponizszym postem pojawi sie jakis ciag dalszy pyskowki miedzy wami, beda bany.Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
A ja mam wrażenie że Tomek17 bawi się naszym kosztem . Może to nie jego aukcja , przeczytał jakie nr ma kradziony sprzęt i i teraz podaje nam , a my nabijamy nowe posty .
Panowie, SPOKO !!
Sprawa w toku i mam nadzieję wszystko się wyjaśni.
Nie wiem dlaczego nie mogę oprzeć się wrażeniu, że Tomek17 ściemnia na całego a w dodatku z jakieś kafejki internetowej nadaje.
No coz, rozne rzeczy ludzi bawia :) Ta zabawa moze sie okazac troche nieprzyjemna ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz1972
Moze i wkreca ale....ludziom wydaje sie ze jak pisza z kafejki albo dzwonia z budki i informuja o podlozonej bąbie to nie mozna ich szybko znalezc.......................oj naiwnosci ludzka................:twisted:
Dlaczego? Sprzedawanie na allegro nie jest nielegalne, a towar wedlug goscia legalny.Cytat:
Czego wiec ma sie obawiac?
Kurcze, pn_ chociaz tutaj moglbys sobie odpuscic trollowanie... miej choc ta odrobine przyzwoitosci :?
Przepraszam uzytkownikow forum canon board za przytyczki oraz obrazliwe odzywki w tym topicu!!
Sebastian
Wybacz, ale nie rozumiem, do czego pijesz.Cytat:
Zamykam watek, bo tu juz nic sensownego sie nie urodzi, a na ciagle krojenie ;-) postow z bluzgami nie mam ochoty. Sa chyba wszystkie potrzebne informacje. Jesli ktos uwaza, ze sa wazne powody dla ktorych nalezaloby watek otworzyc, to zapraszam na PM.
Informacja od właściciela 1D z photo.net (via djtermoz):
Czyli w skrócie: nawet jeśli (bo IMHO sprzet jest podejrzany), to nie Brian. Czekam jeszcze na odpowiedź od właściciela 17-35. Otwieram, ale spróbujcie zachować jakiś poziom...Cytat:
"My 1D had been recovered by the Canadian Mounted Police earlier this year, and I have since sold it to someone in U.S.A. Therefore, that 1D cannot be mine, or the person who bought my 1D sold it to him. I'm glad that the Photo.net database is doing what it is supposed to do. Thanks for the concern".
to wyglada na to ze trzeba by przeprosci chlopaka bo sprzet nie jest kradziony
To ja jeszcze coś napisze - poniewąz przerodziła się w debilna pyskówke to jeśli jeszcze jakaś osoba ubliży koledze o nicku tomek13 dostanie odemnie bana (i nie obchodzi mnie to skąd jest ten sprzęt - wine trzeba udowodnić a nie samosądzić)
Zaraz wypisze liste osób które moga się spodziewać bana.
ja chcialbym przeprosic kolege tomka13!
ale tez chcialbym zeby on przeprosil mnie za obelgi!
Swoją drogą uważam że pozostawienie numeru odzyskanego sprzętu na liście skradzionego jest mocno „nie w porządku”. Jak rozumiem gość cieszy się że serwis działa ale o jakimś przepraszam to mu się zapomniało. Jak ilustruje to cały powyższy wątek potrafi to doprowadzić do całkiem niemiłych i niepotrzebnych sytuacji.
Zgadnij kto ją zaczął, w odpowiedzi na - z której strony nie patrzeć - uzasadnione podejrzenia.Cytat:
Zamieszczone przez hazan
Ale to "nie w porzadku" juz zostalo naprawione. Nie wiem czy ten komentarz jest z dzisiaj czy starszy ale:Cytat:
Zamieszczone przez maku
http://www.photo.net/neighbor/regist...tolen_id=13120
"If the 1D in question has indeed a serial number identical to my old one, chances are it's changed hands legally"
Zostało naprawione , ale trochę późno . Oskarzyliśmy człowieka o paserkę , chociaż sprzęt jest legal i nic tego nie zmieni . Może tak więcej zaufania ??????
To jest z dzisiaj. Sprawdzalem profil tego uzytkownika kilka godzin temu gdy mu poslalem email i nic tam nie bylo. Wychodzi na to ze nasza akcja zmusilismy go troche do dodania tego komentarza.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez