No tak, mogl przeciez dmuchac wlaczona suszarka w aparat zeby szybciej go uceglic ;)
Wersja do druku
To są skutki uboczne miniaturyzacji bezlusterkowców przy coraz większych ilościach danych przetwarzanych przez ich procesory. Kuleje nie tylko ergonomia, ale i zdolność do odprowadzania ciepła.
Praktycznie nie ma obiektywnych, bezinteresownych filmów na YT dlatego póki sam nie sprawdzę nie wypowiadam się ani nie powielam znalezionych na YT sensacji.
Hubert jako człowiek z branży nie jest wiarygodny.
Niesamowite jak niektorzy potrafia obrocic wszystko o 180 stopni, masz czarno na bialym film jak gosciowi 4 minutowe ujecie ciagiem sie urywa od przegrzania, ale to ja nie jestem wiarygodny :D tak jakbym mial cos wspolnego z Sony, albo tym bardziej jakims YouTuberem z Hiszpanii czy innej Argentyny, ktory przeprowadzil w domu swoja wersje testu.
I nawet jesli uzyl do tego specyficznych warunkow, to dokladnie to samo robia producenci sprzetu w swoich labach.
A wcześniej 30 minut nagrywał w temperaturze otoczenia 26-27st.C ale o tym oczywiście nie wspomnisz.
Ja widzę, że przez 30 minut filmował w 4k 10 bit 422 w temperaturze 26-27st. C. do tego z zamkniętym LCD i bez klatki. Nie nagrywam w 4k więc nie wiem czy to dużo czy mało.
Poza tym ten gość zarabia na YT, dał chwytliwy tytuł na co jak widać sam się zlapales więc jest dla mnie tak jak Ty absolutnie niewiarygodny.
Ok, boomer.
Póki co do apsc Canona to wiecej korpusów niz obiektywów do nich... :))) więc jak ma z Sony konkurować??? Bez obiektywów ciężko robić zdjęcia....
Są dwie wersje Sony 70-200/f4 starsza i nowa. Podałeś cenę starszej.
Ponoć nawet w menu po 15min potrafi się zagotować, ostatni post.
https://www.reddit.com/r/SonyAlpha/c...&utm_content=2
[QUOTE=zdebik;1452537]Ponoć nawet w menu po 15min potrafi się zagotować, ostatni post.
Co obiektyw 70-200 F4 II?
Patrz pan jakie to zmyślne te Sony jest. Nawet ich szkła mają już menu :D
A6700 chyba jest spoko. Ja wolę aparaty pełnoklatkowe ale rozumiem że nie każdy tego potrzebuje.
@Hubert Multana gwoli ścisłości "w 34 minuty" jeśli przyjmujemy to co koledzy napisali powyżej.
Według tego https://www.dpreview.com/reviews/sony-a6700-review to pokonał R7.
W: "Ergonomics & handling", "Image quality (raw)" i "Performance" Canon EOS R7 dostał więcej punktów,
a w "Viewfinder / screen rating" i "Connectivity" -remis.
-W "Performance" zwycięstwo R7 minimalne, a ma 15fps mech i 30fps elec
a A6700 biedne 11fps mech i 11fps elec.
-W "Viewfinder / screen rating" remis,
a R7 ma: Viewfinder 2.36M dots 0.72x, Rear screen: 1.62M dots,
a A6700: Viewfinder 2.36M dots, 0.70x, Rear screen: 1.04M dots.
A6700 to trochę zabawka.
R7 ma przynajmniej podwójny slot kart.
Sony A6700 Overall score: 88%
Good for
Photographers, vloggers, and videographers of all walks.
Not so good for
Those looking for a camera that's stylish as well as functional.
Anyone who prefers a more traditional SLR design.
Canon EOS R7 Overall score: 87%
Good for
Stills shooters, especially sports and wildlife photographers. Also vloggers and budding cinematographers.
Anyone who wants a modern mirrorless camera that's good at both stills and video
Not so good for
Those who prefer prime lenses or wide-angle photography.
Those who want the absolute best Raw dynamic range.
Chyba każdy musi sam dopasować na czym mu bardziej zalezy. Wychodzi na pewno,że matryca z Sony lepiej oceniana ,a wg mnie kluczowe jest znacznie wiekszy wybór dostepnych szkieł. Strzelam w ciemno,że Canon lepiej leży w ręce ;)
Not so good for..Those who want the absolute best Raw dynamic range ..chyba z tego wywnioskowałem.
A od kiedy to przyrost jakości w stosunku do ceny jest liniowy? To jest krzywa ekspotencjalna i dotyczy wielu innych dziedzin również.
Nie twierdze, ze jest liniowy. Twierdze, ze stosunek ceny do jakości w tej a6700 teraz w porównaniu do r7 jest bardzo niekorzystny. Jak za rok cena spadnie a R7 utrzyma cenę jaka ma teraz to będzie inna rozmowa. Ale no fakt jest taki, ze cenę na premiere Sony dało duza, a Canon w tym samym czasie swoją cenę obniżył. W aparaty możliwości maja zbliżone.
Zgadzam się z tym co napisałeś.
Jak chcą konkurować z Sony na polu bezlusterkowców to muszą schodzić z ceną bo jakością i elektroniką już konkurować nie mogą.
Po co cała ta gadanina? Są jakieś bdb obiektywy w Canonie które można sensownie podłączyć? Ja zmieniłem swego czasu na Sony, bo teraz mam w szklarni Sony 11/1.8, Zeissa 24/1.8 i Voigtlandera 65/2 APO Macro, a myślę mocno też nad 16-55/2.8 G. Z Canona została mi jedynie drukarka.
To super, ze zarejstrowales sie na forum Canona, zeby pochwalic sie sprzetem konkurencyjnej marki.
@zdebik @solti Nie od dziś wiadomo że wszelkie nowości Canon wprowadza wolniej niż konkurencja i każe za to płacić jakby to był cud natury kiedy inni traktują to jak coś naturalnego. A w bezlusterkowcach wciąż musi gonić króliczka. Żeby to dostrzec nie trzeba nic brać. Wystarczy umieć czytać i przestać być bezkrytycznym użytkownikiem systemu.
Musisz wiedzę uzupełnić kolego bo mijasz się z prawdą.
Po pierwsze to dokształć się jak już tak owocnie komentujesz. Sony ma 135mm F1.8 GM.
28-70/2? to raczej nie wątek do tego..nikt normalny nie podobnie 1,5kg kloca pod mały korpus APSC o jakim tutaj mowa. Optycznie to fajny obiektyw,gdyby nie gabaryty, cena i kolosalny focus breathing który mocno utrudnia filmowanie. Także nie dla każdego. Sony 24-70/2.8 GM II nie ma tego problemu. Tak jak i adresowany do APSC 16-55/2.8 G.
Hehe już chciałem odpisać żeby @Hubert Multana nie szedł tą drogą ale mnie uprzedziłeś :lol:
PS. On faktycznie pracuje dla Canona czy o co chodzi?
Na żadnym forum nie są kochane osoby rejestrujące się po to by jedynie krytykować markę na forum której się znajdują. @Conri uważaj, bo kolejny Twój wpis może być tu ostatnim.
Nadgorliwość gorsza od faszyzmu kiedys sie mówiło... ;)) w każdej marce są osobnicy z zakonu i to widać na forach,dość szybko można się zorientować kto.. ;) wg. mnie robia wiecej szkody niz pożytku,bo przecież każdej firmie mozna czymś dopier... ;) i jakięś fanatyczne obrony wyglądają komicznie ;) lub mozna wiele bzdur poczytać.