Odp: W jakim banku konto osobiste?
@Macios ,zdarzało mi się w rożnych miejscach na świecie
w Japonii np. czasem nie przechodziła w sklepie a niektóre bankomaty doliczały super prowizje-musiałem szukać takiego bez
w Am. Cen. sa 3 rodzaje bankomatów i tylko jeden z nią współpracował, i tez czasem nie przechodziła
w Hiszpanii chyba tez miałem z nią kłopot
czasem nie przechodzi przy płatnościach internetowych i nie przejdzie tam gdzie jest wymagane secure3D bo ta karta tego nie ma
ale są to rzadkie przypadki
stad ja zawsze mam kartę w zapasie i cash
aaa i trzeba pamiętać ze domyślnie ta karta pokazywana jest w GPB, zatem trzeba pamiętać by kliknąć taka walutę jaka mamy na koncie(po co ma przeliczać)
sam produkt jest genialny -doładowanie następuje w czasie rzeczywistym(musi być internet), zdarzało mi się doładować przy kasie bo zabrakło;D
widzisz tez od razu ile wydałeś i jaki przelicznik- a jest on bardzo dobry
Ja mam w aliorze, ale nie jestem w pełni zadowolona, są dodatkowe opłaty, o ktorych nie wiedziałam, także szczerze mówiąc zastanawiam się nad przeniesieniem konta do jakiegoś polskiego banku :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Klaruna
Ja mam w aliorze, ale nie jestem w pełni zadowolona, są dodatkowe opłaty, o ktorych nie wiedziałam, także szczerze mówiąc zastanawiam się nad przeniesieniem konta do jakiegoś polskiego banku :)
A Alior wg ciebie to jest z jakiego kraju bank :shock:
Wystarczy spojrzeć na akcjonariat ;)
https://www.aliorbank.pl/dodatkowe-i...estorskie.html
przenieś, przenieś ktoś w końcu musi ponosić koszty socjalu
dyskutujecie z jakimś nowopowstałym trolkontem, szkoda klawiatury... ;)
Nest Bank, bo w dużym zakresie jest darmowe. U konkurencji jest dramat pod tym względem.
Osobiście z Nest Bank nie miałam problemów, ale ludzie czasem piszą po necie opinie o jakichś problemach technicznych, informatycznych, z saldami i ogólnie różnych. Długim księgowaniu transakcji blokadach itp.
No, ale jest darmowe i nie ma warunków.
Kiedyś Getin był ok, ale to był dawno. Poza tym podnoszą opłaty i warunki teraz.
Jak ktoś nie chce karty lub mu nie przeszkadza 300 zł miesięcznie nią płacić, to jedno z lepszych w użytkowaniu jest moim zdaniem ING.
Millennium też mam 1000 zł wpływu i 1 transakcje kartą. Użytkowanie jest ok. Trzymam je zw. na konto oszczędnościowe.
Getin zamknęłam.
Z Aliorem mam nieciekawe wspomnienia. Z PKO, tylko że przy okazji akurat konta od taty mojego.
Ja mam Millenium i ogólnie jest takie przeciętne. Bardzo denerwują tym, że ciągle wysyłają smsy reklamowe i nie mozna nigdzie wyłączyć tego.
Zamieszczone przez
vod
Ja mam Millenium i ogólnie jest takie przeciętne. Bardzo denerwują tym, że ciągle wysyłają smsy reklamowe i nie mozna nigdzie wyłączyć tego.
Mbank najlepszy według mnie