E tam nie mam powodów do narzekania na 20D.
Szybkostrzelnośc jest w sam raz (jak dla mnie...)
http://www.tarnow.pl/galeria/galeria_497/index.php
Tylko hala Unii Tarnów jest ciemna jak sto diabłów....
Wersja do druku
E tam nie mam powodów do narzekania na 20D.
Szybkostrzelnośc jest w sam raz (jak dla mnie...)
http://www.tarnow.pl/galeria/galeria_497/index.php
Tylko hala Unii Tarnów jest ciemna jak sto diabłów....
Topol - jak widac ja wole ciasniejsze kadry. Poza tym na jakiej czulosci robiles.... mocne ziarno u ciebie wyszlo...?
Na 3200, niestety..Cytat:
Zamieszczone przez iczek
Wow.... extra fotki! Widac moc szkla!
a obiektyw(swiatlo), czy tlko 1.4 by pomoglo? czy tez nieCytat:
Zamieszczone przez TOPOL
Zdjęcia były na na 17-40/4.0 i 50/1.4@2.2. Na "50"-tce czasy najkrótsze wychodziły 1/500.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
świetne są #2 #6 i #7 :)
bardzo dobre fotki
http://canon-board.info/showpost.php...15&postcount=1
:mrgreen:
dobrze chociaz ze 135/2 jest to samo :-)Cytat:
Zamieszczone przez iczek
mecz byl swietny (bo wygrany :D), a fotki bardzo gut :)
a czy nie zauwazyles ze identyczne fotki pochodza z dwoch roznych puszek i byly zrobione na przestrzeni 6 mies. oni ciagle graja tak samo :-)
3200 iso? ciekawi mnie jak sie kiedys robilo takie sportowe foty na analogach. jaki jest max czulosci kliszy?
Hmm
KOlorowe można chyba kjupić do 1600, cz-b do 3200.
Forsować można ze spokojem cz-b do 12500 (ludzie tak trixa forsują, jak forsują deltę 3200 to nie chcę poytać. ;P )
kiedyś czy teraz? bo to duża różnica - kiedyć 3200, a teraz to chyba są nawet 12000
kurcze Panowie :) Po prosty wyczyscilem serwer, a nazwy nowych fotek, w nowej edycji sa te same :) Ja nie robie na hali wiecej niz 400ISO, nie widze takiej potrzeby. Ze szklem f:2 wychodzi mi 1/350 i to na luzie, jak chce miec wiecej szczegolow to robie 1/250. Pracuje wylacznie na pelnym Manualu. No i szklo inne... bo numer seryjny inny :)
2 bardzo dobre, 3 - najlepsza z nich :!:
w 4 fajnie kolesiowi gatki nadmuchało. super szkiełko.
Czy mozna....? Parafrazując słynne pytanie o Canona 5D postanowilem na ostatnim meczy Prokomu Trefla sprawdzic i odpowiedziec sobie na pytanie czy mozna zrobic koszykówke ze szklem 50mm f:1,4D :)
Moja odpowiedz brzmi - mozna, ale lepiej miec 70-200VR :)
Wyniki na stronie: http://sport.piotrbiegaj.com
Zapraszam: gro zdjec z 50/1,4D, kilka z 28-70AF-S (ale to sa zdecydowanie gorsze) Róznica jednej pełenj działki przsyłony to kolosalna zysk dla fotografii sportowej-halowej. Czasy rzedu 1:500 maja sie nijak do 1:250. Po prostu inny wymiar zdjec z super jasnym szklem.
Wszystkie foty z D2H przy ISO250, te robione 28-70 juz musiały mieć 400ISO
Na kilku zdjęciach możecie zobaczyc co to znaczy 8kl/s Specjalnie dalem sekwencje dwoch zagran i jesli nie mialbym 8kl/s to nie zrobilbym zdjecia w drugiej fazie loty.
Kurde, ale kiepskie te foty z 50-ki :grin: pewnie dlatego, że podpięta do Nicona:lol: :lol: :lol:
Iczek - to był żart:mrgreen:
A tak poważnie to wyglądają jak z tele, czyli ok.
Robson - luz , mam wileki dystans do siebie wiec nie ma potrzeby tlumaczyc zartów w moim kierunku :):)
A wygladaja jak z tele bo kwestia jest gdzie siedzisz, a nie jakie dlugie masz szklo. Mozna iwec focic kosza z 50mm, tylko czy jest sens..? Cóż...
Raczej nie, tym bardziej że masz 70-200.Cytat:
Zamieszczone przez iczek
mnie sie podobaja i to bardzo. jasne postacie, tlo ciemne czyli tak jak ma byc ;)
A gdzie siedziales z ta 50tka? ;)Cytat:
Zamieszczone przez iczek
iczek, to nie jest prowokacja związana z wątkiem 5D ;), ale szczerze ci powiem, zę mnie się te ujęcia bardziej podobają od tych, które pokazywałeś wcześniej. Serio.
Zdjecia ladne, ale bardzo mi sie nie podobaja kadry. Zaledwie na dwoch zdjeciach nie obciales brzydko nog graczom, a w wiekszosci obcinasz po polowie buta :-(
Moze lepiej cos szerszego zabrac na mecz? ;-)
gonzo44 - obconanie nog, czasami rak to specyfika zdjec sportowych - trezba sie przezwyczaic, tu nie ma czasu na kadrowanie ;-)
iczek dlaczego robisz na takich niskich czulosciach? zdjecia sa troche zbyt ciemne
co nie zmienia faktu, że mnie się to nie podoba :/Cytat:
Zamieszczone przez sebcio80
Cytat:
Zamieszczone przez sebcio80
Wiesz ze w D2H problemem jest wyzsze ISO wiec staram sie uciekac od 400 jak tylko moge.
Zdjecia rzeczywiscie moga byc ciemne ale to wynika z mojej estetyki :) Takie lubie. Przesunac suwak w Ps to nie problem :)
No widzisz -czyli jednak Nikon górą, bo poprzednie to byly z 20D :):)Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Piotr, mogę to wkleić sobie do siga? :-)Cytat:
Zamieszczone przez iczek
bebop: jasne :):):) ale czy warto..:)
No, i na zdjęciach polonia_7 i polonia_8 dokładnie widać, jaką odległość pokonuje w locie zawodnik w czasie 0.125 sekundy (zakładam, że w tym przypadku Nikodem wyrabiał się na pełnej prędkości). I to jest chyba najlepsze podsumowanie dyskusji z innego topicu nt. przydatności 3fps przy fotografowaniu sportu...Cytat:
Zamieszczone przez iczek
jeśli to Nikon robił zdjęcia.. ;)Cytat:
Zamieszczone przez iczek
Zapraszam na sesje z sesji :)
http://www.piotrbiegaj.com/ROZNE/sesja/index.htm
http://www.piotrbiegaj.com/ROZNE/ses...s/D2H_3855.htm
Ten pan wyraźnie coś od niej chce...
Szumi ten D2H potężnie :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez iczek
A teraz merytorycznie.
3792 - IMHO zbyt rozmydlony obraz; nie w sensie "mydła" ;-) tylko za mały kontrast,
3807 - IMHO nie wnosi żadnej treści; z tego zdjęcia w ogóle bym zrezygnował,
3827, 3828 - nie podobają mi się z racji zbyt dużego bałaganu na planie; IMHO wzrok nie ma się na czym skupić.
Pozostałe są OK :grin:
Eee, ja tam wole (zdjecia :mrgreen: ) koszykarzy ;-)
PS, polaczylem watki... http://www.canon-board.info/showthread.php?t=18
Można gdzieś zobaczyć efekty tej sesji? Fajnie by to uzupełniło Twoją 'sesję':)Cytat:
Zamieszczone przez iczek
pewnie za jakis czas na stronie klubu
Łomatko jakie one wyćwiczone ;> ;)
to jedno z tych przyjemnych miejsc na focenie.. ;)
az milo patrzec,
albo lepiej nie bo 5d mi sie zachce bardziej ;)
W drugim nienaturalnie splaszczyles modelce reke i mina tez jakas nie bardzo ;)
Z tę ręką masz racje, jakos nienaturalnie wyszlo swiatlo... Mina - mi gra akurat najlepiej z innych.
coś mi tu ogólnie światło nie pasi...:???:Cytat:
Zamieszczone przez iczek
Bardzo konstruktywnie heniek :)
Coś sie Pani z cerą porobiło na pierwszym ;) a tak na serio to chyba WB nie teges (trupio-sina skóra). Po za tym czepne sie przepałów gdzie niegdzie ale to już takie moje zboczenie. Poza tym się podoba. Pozdr
kami - to pierwsze to oczywisty specjalny zabieg i pozbawienie foty saturacj to taki "artystyczny" zabieg :) Widze ze nie chwycilo :) A przepały maja byc i sa zamierzone...:) dzieki
Po dluzszym oddechu wreszcie zlapalem złamanym palcem za aparat i ...
No wlasnie... reszta jest milczeniem autora :)
Uprzedzam z gory komentarze, ze nie jest to zaden cykl, wystawa itp.
Poprostu wybrane fotki bez zwiazku ze soba z sesji, wstepnie obrobione bom spragniony Waszych pomocnych komentarzy...
Moze pomozecie w dalszej selekcji...:)
Gwoli rzemieślniczej rzetelnosci: wizaż Beata Fryz, modelka: Agnieszka Kwiecień
Swiatlo pozyczyl mi Wiesław i za to mu dziękuje :)
Konia blenda doświatłał Szymon - odważny gość :)
PS
Czy jakis moderator moze zmienic tytul tego wątku na "[iczek] - foto" ? Dzieki.
mnie draznia flary szczegolnie na 2 i na maxa na 6 - no i ciekawe pomysl na fotki pod slonce.. ale czy nie zawysoko bylo to slonce? - ostro jest
najlepiej wypadla #3 - reszta nie bardzo - stac cie na wiecej ;-)