U mnie też bez zmian
Wersja do druku
U mnie też bez zmian
Dziękuje wszystkim za testy. Sprawa w takim razie dla mnie jest jasna aczkolwiek Serwis wie lepiej :)
Wlasnie wpadl mi w rece 70D i przypomnialem sobie o tym temacie. Posprawdzalem na szybko i okazuje sie, ze nie ma roznicy przy fotografowaniu przez wizjer i przez LV. Obserwujac drabinke i wszystkie inne nastawy takze nie ma roznic, a reakcje bywaja bardzo gwaltowne. Fotki wychodza doswietlone identycznie.
Pytanie do autora: czy jak przechodzisz na LV i drabinka idzie na + to czy w tym trybie M migawka sie wydłuża czy przysłona otwiera bardziej po przelączeniu na LV?
Pozdr
tak w trybie M się samo wydłuża albo przysłona otwiera :lol:
Samochód (plik RAW) fotografował z przysłoną 3,2 (max dla szkiełka było 2,8), więc wydłużyć się mógł praktycznie tylko czas, bo zdjęcie jest prześwietlone o 2 eV (czterokrotne wydłużenie czasu).
Edited:
Wina wymieniaczy płytki głównej nie ulega żadnej wątpliwości.
Od 2 dni posiadam Canona 70D i gdy robię zdjęcia w RAW i przerzucam na komputer wszystkie zdjęcia są fioletowa/szare. Gdy dokładnie tak samo przerzucałam zdjęcia z Canona 450D nie było takiego problemu zdjęcia były normalne z wyglądu. Czy coś mam nie tak z ustawieniam? Czy coś mam nie tak z aparatem ?
Moja kula wrozbity mowi ze jutro bedzie czwartek i ze bez zdjec nie da rady odpowiedziec na Twoje pytanie
tapnięte z tela
Jak mam dodać zdjęcie nie mam linka do zdjęcia
Zdjęcie z avatara
Najprościej - załóż konto na flickr - bezpłatne- dodaj na swe konto zdjecie-a,
otwórz zdjęcie które chcesz nam tu wrzucić
po prawej stronie zdjęcia są 4 ikonki
naciśnij ikonkę wygiętej strzałki w prawo
otworzy się okno a w nim jeden z napisów BBCode
niżej będzie zaznaczony na kolor niebieski adres linku
skopiuj go
wklej go do tego wątku.
Wykonując zdjęcie przez LiveView, aparat dokonuje pomiaru światła poprzez detekcję kontrastu, natomiast robiąc zdjęcie za pomocą wizjera (lustro) pomiar następuje przez detekcję fazy. Chociaż obydwa sposoby pomiaru różnią się sposobem działania, wynik końcowy w zasadzie się nie różni, a już na pewno nie powinno być tak diametralnej różnicy jak podaje i przedstawia na swoich fotach "KRAKUS".
Jeżeli wszystkie ustawienia aparatu przy wykonywaniu obydwu fotografii były identyczne, i wyeliminowano wadę obiektywu - przyczyn różnic należałoby dopatrywać się w wadliwym body. Naprawa w serwisie na Żytniej nie powinna być droga.