Odp: Czy warto zmieniać obiektyw?
Cytat:
Zamieszczone przez
Drakoniq
czy przeczytales moj ostatni i przedostatni post ?
Jasne, że czytałem. Pytałeś, czy warto dozbierać - warto. Tematu kompa i samochodu nie ruszam. A dobry plecak w zależności od m.in. rozmiarów (a uwierz mi, sprzętu będzie przybywać i jeżeli już to szukaj czegoś z mocowaniem statywu.)kupisz za jakieś 200pln. Używkę, oczywiście.
A sa takie odpowiednie statywy do tego czego szukam? Bo problem pojawia sie taki, ze z tych co ogladalem plecakow, sa same ograniczajace sie tylko do miejsca na sprzet i dokumenty.. A ja bym interesowal sie takim, ktory ma miejsce na tyle, ze da sie spokojnie wepchnac 2l wode, kanapki i np jakis sweterek poza sprzetem :), a takich chyba juz nie ma? Co do statywu to mam taki fajny kompaktowy hama traveler pro xD, takie mage g.... , ale mimo wszystko fajny i mocny, poniewaz przy nawet takim dosyc mocnym wietrze trzyma sie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Drakoniq
A sa takie odpowiednie statywy do tego czego szukam? Bo problem pojawia sie taki, ze z tych co ogladalem plecakow, sa same ograniczajace sie tylko do miejsca na sprzet i dokumenty.. A ja bym interesowal sie takim, ktory ma miejsce na tyle, ze da sie spokojnie wepchnac 2l wode, kanapki i np jakis sweterek poza sprzetem :), a takich chyba juz nie ma? Co do statywu to mam taki fajny kompaktowy hama traveler pro xD, takie mage g.... , ale mimo wszystko fajny i mocny, poniewaz przy nawet takim dosyc mocnym wietrze trzyma sie :)
Lowepro rover pro aw
Cytat:
Zamieszczone przez
Drakoniq
Bo problem pojawia sie taki, ze z tych co ogladalem plecakow, sa same ograniczajace sie tylko do miejsca na sprzet i dokumenty.. A ja bym interesowal sie takim, ktory ma miejsce na tyle, ze da sie spokojnie wepchnac 2l wode, kanapki i np jakis sweterek poza sprzetem :), a takich chyba juz nie ma?
Lowepro | Find the best camera bag with Lowepro Bagfinder
Ok dzieki :), a macie jeszcze jakis typowo pol na pol? Bo te sa glownie niestety albo stety fotograficzne :c, a mi chodzi o taki, w ktorym spokojnie da sie pomiescic duzej wielkosci picie, kanapki i np sweterek :D. Ogolnie mam jeszcze jedno pytanko, lepiej wymieniac i kolekcjonowac obiektywy, czy najpierw wymienic 600d na cos lepszego?
Odkładaj kasę na dobre szkła no i kupuj je :). Korpus za jakiś czas zmienisz, wtedy szklarnia będzie jak znalazł.Tylko kupuj z głową, bez emocji. Szkoda wydawać kasy na bylejakość,jeżeli nie masz jej zbyt wiele;)
Ja raczej kupie sobie cos za rok w okolicach 3 tys :p, i kupic sobie cos w stylu canona 24-105 f/4L, albo sigma 17-50 a do tego cos jeszcze ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Drakoniq
Ok dzieki :), a macie jeszcze jakis typowo pol na pol? Bo te sa glownie niestety albo stety fotograficzne :c, a mi chodzi o taki, w ktorym spokojnie da sie pomiescic duzej wielkosci picie, kanapki i np sweterek :D. Ogolnie mam jeszcze jedno pytanko, lepiej wymieniac i kolekcjonowac obiektywy, czy najpierw wymienic 600d na cos lepszego?
ale czy ty wogóle czytaleś te dwa posty, mój to link do plecaka drugi to wyszukiwarka w której sam określasz co chcesz, znalazłem dość spory wybór uzywając drugiego linku i naprawde jest z czego wybierać ale gdybyś tam zajrzał chociaż a nie czekał tylko na linki do allegro i nazwy to byś znalazł to czego szukasz. Nie chce nic mówić ale wiesz w fotografii chodzi o to ze musisz ty być pro aktywny a nie czekać na wszystko, sam sie kształcić i szukać rozwiazań bo potem kończysz z masą niepotrzebnych akcesoriów i robisz zdjęcia jak ciocia na urodzinach...
Wiem wiem xDD, oj tam, ale prawda jest taka, ze czesto nawet nie wiedzac potrafi wyjsc 1 na 550 zdj i tez jest spoko :D, np ogladajac od wujka zdj z wakacji duzo bylo moim zdaniem naprawde dobrych, a on robil zdj po prostu tak sobie, bo chcial miec zdj z wakacji xD... Fotografia cyfrowa daje duze mozliwosci :DD.
A co do plecakow tak poszukalem, ale wlasnie znajduje mi takie, ze jak zdj ogladam to mam wrazenie, ze co najwyzej poza obiektywami moglbym ze soba wziac dokumenty, a nawet za malo miejsca by bylo na tablet.. A mi chodzi wlasnie, zeby ta druga kieszen byla bardziej pojemna :D, a tak poza tym chcialbym dac maks 250 xD, a nie 1000 cos ;)
a co ma plecak do obiektywu?
Cytat:
Zamieszczone przez
Drakoniq
Wiem wiem xDD, oj tam, ale prawda jest taka, ze czesto nawet nie wiedzac potrafi wyjsc 1 na 550 zdj i tez jest spoko :D, np ogladajac od wujka zdj z wakacji duzo bylo moim zdaniem naprawde dobrych, a on robil zdj po prostu tak sobie, bo chcial miec zdj z wakacji xD... Fotografia cyfrowa daje duze mozliwosci :DD.
okreslenie ciocia na urodzinach mialem na mysli focenie bez przywiązywania uwagi do tego co sie robi, od tak do folderu i nic wiecej, to ze wyjdzie czy nie to juz inna sprawa. tutaj chyba jestes i inwestujesz w sprzet po to aby miec lepsze zdjęcia, swiadomie i otrzymywać lepsze obrazki za kazdym razem gdy wyjdzies focic
Cytat:
Zamieszczone przez
Drakoniq
A co do plecakow tak poszukalem, ale wlasnie znajduje mi takie, ze jak zdj ogladam to mam wrazenie, ze co najwyzej poza obiektywami moglbym ze soba wziac dokumenty, a nawet za malo miejsca by bylo na tablet.. A mi chodzi wlasnie, zeby ta druga kieszen byla bardziej pojemna :D, a tak poza tym chcialbym dac maks 250 xD, a nie 1000 cos ;)
Ja bym chciał żeby w Polsce było dobrze, żeby klienci płacili mi więcej a pogoda była bardziej słoneczna na wyspach. Pewnych rzeczy nie zmienisz i jezeli chcesz dobry fotograficzny plecak z miejscem na dodatkowe rzeczy osobite to płacisz. uwierz mi lowepro ma cos dla ciebie i jak poszukasz to znajdziesz bo ja juz mam go pod linkiem, ale mimo wszsytko widzialem go juz setki razy i jest to kiszka.
A co myslicie o tym ? "Manfrotto Advanced Active I" na zdj i filmiku ladnie sie prezentuje :D, ogolnie wiem ze manfrotto robilo dobre statywy, ale czy plecaki tez xD? Ogolnie zobacze tez te drozsze ;), ale az tak mi na tym, zeby byl az taki super to nie zalezy, bo w tej chwili, do puki nie skoncze studiow i nie wyjade do DE, to i tak podroze gdzies w miejsca, gdzie moga byc trudne warunki na razie odpada :c..
Cytat:
Zamieszczone przez
Drakoniq
ogolnie wiem ze manfrotto robilo dobre statywy, ale czy plecaki tez xD? Ogolnie zobacze tez te drozsze ;)
Tu zdania sa podzielone, sam uzywam 055 starszej wersji w carbonie i nie narzekam. Ale jak widze chyba gitzo czy giotos kumpla (nie pamietam co tam ma, ale tanie tez nie bylo)... 12kg udzwigu chyba - mozna sie zastanowic czy nie ma lepszych ;)
Ja swoj wybralem, bo chcialem miec mozliwosc ustawienia aparatu tuz nad ziemia. Wiec jak widzisz musisz wiedziec co chesz. Stojaki na lamp tez mam od wlochow, tu akurat podobal mi sie pomysl laczenia ich razem i kompaktowosc.
Plecak tez mam manfrotto 50 pro, znowu wiedzialem co chcialem i to mam. Ogolnie zastanow sie czego Ci potrzeba i ogien. Sklepy, macanie recenzje. Tu nikt nie da Ci gotowca na wszystko.
"Gdybym nie chcial miec wymiennej optyki to bym sobie bezlusterkowca kupil"
a to takie są ???
Cytat:
Zamieszczone przez
Drakoniq
A co myslicie o tym ? "Manfrotto Advanced Active I" na zdj i filmiku ladnie sie prezentuje :D, ogolnie wiem ze manfrotto robilo dobre statywy, ale czy plecaki tez xD? Ogolnie zobacze tez te drozsze ;), ale az tak mi na tym, zeby byl az taki super to nie zalezy, bo w tej chwili, do puki nie skoncze studiow i nie wyjade do DE, to i tak podroze gdzies w miejsca, gdzie moga byc trudne warunki na razie odpada :c..
manfrotto wykupiło katę, a kata robiła dobre plecaki (wiem bo mam) ale gdybym teraz kupował plecak to raczej kupiłbym think tanka