Około 6 minutCytat:
Zamieszczone przez scooter
Wersja do druku
Około 6 minutCytat:
Chyba cos z tym databankiem jest nie tak. Zdecydowałem się na razie na 2 partycje FAT 32. Wgrałem zawartość karty - wszystko wyglada OK. A jak podłączyłem Databank przez USB do komputera to tylko ikona USB na wyświetlaczu zaczęła migać i nie dzieje się nic. W zakładce "mój komputer" widoczne są czytniki kart ale sam dysk widoczny nie jest. Po kilku minutach przerwałem te męczarnie wyłączjąc databank i teraz juz nie wiem zupełnie o co tu chodzi.:shock:
Jeżeli system widzi dysk to usun partycje , załóż jeną i dopiero sformatuj w fat32 programikiem podając tylko literę dysku ( bez nazwy). Powinno być wtedy OK
Jeżeli nie widzi to podłącz i zrestartuj win .
Pomogło..... podładowanie baterii.
chyba podczas tych wszystkich prób formatowania trochę ja wyczerpałem. Teraz mam jedną partycje i chyba jest OK.
spróbuj PARTITION MAGIC albo poszukaj w googlach coś na pewno się znajdzie... aj sformatowałem 40 GB na jedną partycję FAT 32 a windows pozwala jedynie do 32 GB... w necie jest kilka programików
Czy zna ktoś tani data bank który zrzuca 1 GB z CF w mniej niż 6 minut ??
Moze w 3 mniutki ??
Duzo jest takich databankow np pdx70 albo welland me600 itd sa na forum watki o databankach ;-)Cytat:
Mam ten sam problem, ale ten FdiskAp nie pomaga tylko komunikat Format fail..., jak to opanowałeś ??Cytat:
Zamieszczone przez Paweł Ubysz
Witam Was serdecznie. Nabyłem Digimate II Plusa z 20 Gb dyskiem Fuji. Niby skoro jest na gwarancji...ale w czym problem: po zgraniu 3x1 Gb Rawów z 30D databank (pozostało 16 Gb wolnego miejsca) nie chce zgrać następnych danych z karty (Ultra II 1 Gb), pokazuje jedynie "failed" i "22". Znalazłem w necie, że to z powodu "22.preparing disc error ". Czyli dysk źle sformatowany; więc go sformatowałem Fat32 przez Win XP. Niestety to nie pomogło. Wcześniej naładowałem porządnie akumulator w databanku, żeby nie było problemów z zasileniem. Ściągnąłem nawet programik do sprawdzania twardego dysku, czy nie jest uszkodzony (nie jest). Problem dalej istnieje...:evil: Czy ktoś z szanownych Forumowiczów wie, o co biega (nie mam umysłu technicznego a lekarski)? Inaczej sformatować, czy od razu do serwisu?
Tomek, Paprochwbody
Halo, czy ktoś czyta ten wątek?