jesli rzeczywiscie posiadasz juz FF to przechodzac na aps-c poczujesz rozczarowanie z powodu jakosci obrazu.
aparat aps-c bedzie szybkostrzelniejszy tzn wypluwal wiecej gorszych zdjec.
Wersja do druku
jesli rzeczywiscie posiadasz juz FF to przechodzac na aps-c poczujesz rozczarowanie z powodu jakosci obrazu.
aparat aps-c bedzie szybkostrzelniejszy tzn wypluwal wiecej gorszych zdjec.
bez komentarza...
--- Kolejny post ---
Racja. To co mam, noszę w portfelu, na worek musiałbym długo zbierać;) Doczytałem, że masz jednak cropy, co stawia temat w trochę innym świetle: czy 7dmkll jest dobry, chyba że lubisz dolewać oliwy do ognia i wciąż robić porównania z 5dkmlll. Jest dobry. Jeżeli musisz mieć koszta, to go kup.
I bądź tu mądry :)
Możliwe że sprawa sama się rozwiąże już za chwilkę...
Trochę tu widzę, że nie czytacie co piszę ale spoko.
Bo tak nigdzie nie napisałem, że 7d jest porównywalny z 5dm3, ale by było jak najczytelniej się da :
aktualnie nie choruje na brak drugiego aparatu a 7dm2 mogę mieć razem z obiektywem 70-200 zamiast samego body 5dm3...
Wystarczy zapytać: czy mam kupić ff czy aps-c i masz kolejnego versusa. Btw masz też komisowe, a więc też na fakturę c1dmklV. A to w ogóle musi być aparat? Jeżeli chodzi o same koszta, możesz zmienić/dokupić kompa, monitor, oprogramowanie, wszystko pod kątem fotografii oczywiście.
--- Kolejny post ---
I tak zrób, jeżeli koszta mają określoną nazwę i potrzebę.
ale po co Ci drugi aparat skoro jak piszesz masz od paru lat jeden i nie bardzo wiesz co potrzebujesz?
w takiej systuacji kupilbym drugi mk3 bez obiektywu gdyz:
1. pozbedziesz sie kasy i nie bedziesz mial dylematow co kupic
2. bedziesz posiadaczem jednego z najlepszych body canona .
3. nie bedziesz musial robic zdjec gdyz bez obiektywu samym body sie nie da - kolosalna oszczednosc czasu
same wiec zalety z takiej decyzji
Specjalnie żeby Ci udowodnić, że to ty jesteś trollem wpakuję tutaj fotkę sprzętu z podpisem dla trolla trothlika, będzie to jakoś w przyszłym tygodniu, bo najpierw muszę wysłać 100 macro potem zakupić online swoje graty i czekać na dostawę.
Kupuję 7dm2 oraz 70-200 motywy :
- sprzedaje właśnie 100 macro (na fejsbuku prywatnie ktoś kupi odpowiadając na mój dylemat)
- efektywniejszy będzie dla mnie 7d mark2 z podpiętym 70-200 aniżeli 5dmark3 z podpiętym 100 macro lub 135mm
- 70-200 choruje dłuższy czas do video co poradzę
- mark 3 już mam jedno i poczekam na czwórkę.
- naoglądałem się wczoraj masy recenzji tej puszki i jest spoko
- wbudowany intervelometer
- szybkostrzelność tego aparatu pozwoli mi wykonywać ten 1% fotek których teraz nie mogłem
- 60 fps - tego mi nie da mk3
pogrubione to 80% motywu tak naprawdę :D
Ale myślałem długo i intensywnie, nikt niestety tutaj nie był w stanie mnie przekonać. Wszyscy piszecie, że 5d mk3 jest najlepsze, wiem mam, używam i spełnia się w pracy. Nie cisnęło mnie do drugiej puszki, ale 7d niesie ze sobą pewne nowe funkcje które właśnie fajnie, żeby były w drugiej puszce skoro nie ma ich w głównej :)
Nie przekonuje mnie to, że skoro crop to wypluje mi więcej zdjęć ale brzydkich, czasem strzelam też z 70d i z dobrym szkłem nie ma się czego czepiać.
Będę miał setupik taki : 5d do szerokich i do portetówek a 7d do reportaży i zbliżeń.
Stay tuned
więc nie ma co komentować...
Za dużo bym miał mieszania ze sprzedażą aktualnej puszki i kupnem 1dx, nie zrobię tego szybko.
Poza tym ze względu na lubienie stałek, drugi aparat się przyda i czasem go brakuje...
Lubię stałki ale do video potrzebuję czegoś z IS, z 200/2.8 bym miał w tym zakresie zero użytku :(
dzięki za opinię
Dzięki Słowiczek za komentarze, nie lubię używek kupować. Nie potrzebuję komputerów i innych rzeczy, wszystko już jest do momentu aż 4K nie będzie standardem...
[QUOTE=Bechamot;1279698] recenzje sa niepotrzebne , dlatego ze nic lepszego nie ma, niezaleznie od recenzji. [QUOTE]
jak dla mnie, hasło roku! :)
pierwszy krok byś zasłużenie uzyskał miano trolla już wykonany :)
stay tuned