imho jak sprzętu nie chcesz zmieniać to dużo nie wyciągniesz... CPU już są lepsze, karty już są lepsze, dysk można szybszy... tylko raczej nie warto.
Wersja do druku
imho jak sprzętu nie chcesz zmieniać to dużo nie wyciągniesz... CPU już są lepsze, karty już są lepsze, dysk można szybszy... tylko raczej nie warto.
Komputer kupiłem w zeszłym roku właśnie pod pracę nad CS6... To stacjonarny, więc co mogę trochę "dołożyć osprzętu" by było szybciej - pytanie, czy taka inwestycja cokolwiek da? Pliki na których pracuję to rawy - i co ciekawe, tak samo wolno "wyostrza" zdjęcia z Canona 50d jak z 5dmkII.
Z tego co piszesz, to warto sprawdzić jak "szybki" masz dysk HDTune czy innym softem. Maszynę masz naprawdę dobrą, ale wąskim gardłem jest często HDD.
Może postaw system na SSD - teraz 250-256 GB jest już w dobrej cenie, ale większość danych (plików zdjęć) trzymaj na II dysku HDD, a te obrabiane w założonym katalogu "tymczasowej obróbki". Ta zintegrowana grafika Intel HD Graphics 4600 powinna Ci w zupełności wystarczyć.
Porób testy - nawet Indeks wydajności Win już coś podpowie.