ale czego znowu nie wiesz?
Wersja do druku
ale czego znowu nie wiesz?
Zgrywam ponownie całą kartę i problem z paskiem na zdjęciu nie występuje czy to są jakieś czary ? Dobra póki co wykluczam puszkę, kupuję nową kartę i zobaczę co się będzie działo ...
sprawdź kartę i nie narzekaj na 5dmkIII jak chcesz to się wymienię na 5dc z tym staruchem nie ma problemów :lol:
Jeszcze jedna próba rozwiązania problemu spróbowałem edytować raw z poziomu puszki i taka historia... na karcie backupu czyli sd zwiecha aparatu podczas edycji zdjęcia z wspomnianym paskiem. Później ta sama próba już na karcie głównej i raw mogłem spokojnie edytować. Czyżby nowiutka karta backupu SDHC Lexar Professional robiła taki cyrk.?
Stary, zdjecie masz do wyrzucenia. Zmien karte na inna, zrob zdjecie. Jesli nie ma paska... wyp****ol stara karte bo na 100% jest uwalona. Po co Ci serwis.
Jesli kolejne zdjecia z nowa karta beda mialy paski, puszka leci do serwisu. Tyle w temacie.
Nie wyp****ol tylko kup nową a tą zepsutą po prostu reklamuj u producenta.
Nie wiem jak Lexar ale w przypadku Sandiska wypełniłem formularz na stronie, przesłałem dane karty i datę zakupu (nawet nie chcieli paragonu). Było kilka maili z dodatkowymi powiadomieniami i pytaniami.
Potem przysłali kod do wydrukowania i naklejenia na paczkę dla kuriera. Zadzwoniłem po wskazanego kuriera na ich koszt. Po paru tygodniach kurierem przyjechała nowa karta.