Odp: Mini studio w domu, temat jakich wiele.
moim zdaniem dobre słoneczko wybrał będzie chciał miękkie światło to odsunie od modelki modela bd, a tak będzie miał ładne plastykę jeśli chodzi o portret, inna sprawa cała sylwetka.
Nie pakuj się w systemowe lampy
Ale ja się nie znam
statyw proponuje QUANTUUM STATYW TYPU BOOM - Cyfrowe.pl
@bajker83
Piękne dziewczyny i zdjęcia, więc nie "zrzędol" mi tutaj, dobrze? ;) A jakbyś tak trochę rozwinął tą myśl żeby nie pakować się w systemowe?
Myślałem nad tym, jest dosyć dobrze wykonany:
Fomei 55cm silver beauty dish reflektor - Akcesoria do lamp studyjnych - Wyposażenie studia - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
Jeszcze jest taki boom (udźwig 4,5Kg.) QUANTUUM STATYW TYPU BOOM - Cyfrowe.pl
Cytat:
Zamieszczone przez
Fascis
systemowe nie mają światła pilotującego a uwierz mi ze przy portrecie nie raz wykorzystasz tylko to światło
co do buma to raczej mi chodzi tylko o firmę QUANTUUM
Wybacz, nie zauważyłem że edytowałeś post i dodałeś booma.
Co do pilota, to będzie w Move 300. Wiem, że studyjne lampy byłyby lepsze tylko wtedy nie bardzo mam co zrobić w plenerze. To co miałbym wydać na systemowe to mogę teoretycznie kupić Move 300, 300 i 200 (np. na tło) i 2 softboxy. Trudny wybór, ale trzeba pójść na jakieś ustępstwa.
Przemyślałem i podliczyłem sobie wszystko. Na razie kupię Muve 300 i 2 lampy YN 460II lub 560IV. Czy opłaca się dopłacać do 560IV?
Zestaw:
1. 2x YN-460II z RF-603II 554zł.
2. 2x YN-560IV 666zł.
Jak musisz mieć lampę na aparacie którą będziesz sterował drugą lampę, to tak.
Znasz różnice między 560III i 560IV?
Żadna z tych lamp nie będzie na aparacie. W przyszłości dokupię 430ex, albo 580ex.
Tak znam, ale między III, IV nie ma różnicy cenowej, albo są wyprzedane. II wystarczyłaby w zupełności.
Jeszcze jedno pytanie, bo nigdzie nie mogę znaleźć rzetelnej informacji. Jest różnica w mocy 460II i 560IV, czy większa LP podawana w 560 jest spowodowana zoomem?
Tym kablem synchronizacyjnym który jest dołączany do Move 300 podepnę go do wyzwalacza YN 603II?
Ja wybrałbym boom z mocowaniem jak na zdj. 2. Chodzi o wagę lampy i czaszy.
Ale jednak łatwiej o statyw z bownes i lampy do niego :) Ten Move też ma bowens.
YN 560 IV i YN 46 II mają taką samą moc.